• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    Informační zdroje hodné sledování

1) tento klub je o politice v ČR - o volbách a souvislostech - a to poměrně dosti širokých souvislostech
    2) diskutovat je možno pouze slušně a věcně, bez osobních útoků a urážek diskutujících
    3) snažte se používat pravidlo: můžu s tebou nesouhlasit, ale zasadím se, abys mohl svůj názor svobodně říct
    4) respektujte formát diskuse, nedělejte tady z toho svoje blogy
    rozbalit záhlaví
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DAVIDO: Nerozumím pořád tomu, proč by ti lidi měli odcházet někam pryč...vlastně jo, Britové už také začínají odcházet do Nizozemí a Spojených států amerických, protože je tam školné údajně vyjde levněji než v Británii (i když ve Skotsku je to furt zadarmo). Stejně je to ale pro mě nepochopitelný důvod, reálné dluhy nemají.
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    IVANA_ANAVI: No, protože když se to udělá tak jak říkáš, tak jenom podpoříš odliv těch schopných někam pryč. My nejsme Velká Británie.

Státní maturita je fajn, pokud na to jsou přebytečné peníze. V okamžiku kdy se křičí že ve školství peníze nejsou, platy učitelů vypadají jak vypadají atd. je to naprostá hovadina.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DAVIDO: Proč by na ně měli vlítnout exekutoři? Kdyby to fungovalo jako v Anglii, tak by spláceli jen poté, co by jejich mzda převýšila určitou hodnotu, a odvedli by státu určité procentu z rozdílu mezi touto hranicí a vlastním výdělkem.

A zrovna státní maturita je fajn, jen to teďka zprasili tou nižší úrovní pro všechny.
    SVORO
    SVORO --- ---
    LALINA: Hele pokud by to Zeman nevytáhl tak by se asi nic nedělo ještě nějakou dobu a ty si myslíš, že je dobře, že NKÚ je skoro rok bez hlavního vedení? A teď tady píšeš něco o prasečí chřipce (asi aka Zeman)... Prostě nechápu, že díky Zemanovi bude mít NKÚ prezidenta cca do 8.března což je dobře a jediné co tu dokážeš napsat je prasečí chřipka?

Už je mi jasné, že pokud udělá Zeman něco dobře tak to se minimálně na internetech přejde taktně mlčením nebo jako samozřejmost, ale jakmile udělá něco špatně tak se bude cca 1/4 národa zaklínat, že ho nevolila a že to není jejich prezident a kdesi cosi...
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    IVANA_ANAVI: Hele, nekdo ty rauty v galeriich poradat musi. Na druhou stranu by se ten nekdo mohl ptat, k cemu je dobry BA Language and Culture? :-P
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    LONESTAR: Naprosto souhlasím. Platí co jsem psal níže, reformujme systém. V okamžiku kdy stát něco platí, může určit kolik toho bude platit. Omezit počet studentů oborů jako gender studies natvrdo například, naopak obory užitečné neomezit vůbec třeba atd. Tímto by se měl zabývat ministr školství, ne kde co ukrást a jakou pitomou drahou novotu jako státní maturity zavést aby si kamarádi namazali kapsy.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    DAVIDO: na druhou stranu mi zase nepřijde příliš rozumné financovat neuplatnitelným prodavačům hamburgerů jejich studia Art managementu, Gender studies, sociální ekologie a Evropských studií (výběr namátkový, našlo by se určitě i více :))
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    MARIHAI: Žil jsem nějaký čas v Asii, kde je placené školství. Včetně základní školy, kromě základní výuky čtení a psaní, které je jediné zdarma.

Výsledek je, že horní vrstva obyvatel má přístup k prvotřídnímu, drahému vzdělání, takový ten střed pokud má více dětí posílá většinou studovat střední školu " něco na způsob učiliště kde je možné se vyučit řemeslu" nejstaršího syna a zbytek populace jsou odsouzeni k nekvalifikované dřině. Otázka peněz.

Já se tehdy chlubil že u nás je vzdělání zdarma včetně vyskokých škol, a cítil jsem hrdost na to že jsem vyrostl v civilizované zemi.

Školné na vysokých školách je totiž totéž v bleděmodrém. Jasně oddělíš vrstvy obyvatelstva pro které je vzdělání jeden z nutných výdajů nijak extrémně nezatěžujících rodinný rozpočet, vrstvy kde se to dá jakžtakž utáhnout a vrstvy které na to prostě nemají.

Půjčka nic neřeší, jenom vyprodukuješ studenty co budou mít smůlu s uplatněním a už k tak těžké situaci jim přidáš hrozbu totální likvidace exekutory.

Kecy o tom kolik vzdělání stojí státní rozpočet jsou naprosto mimo mísu. V celkovém objemu toho co stát vybere a co utratí, nedejbože ukradne je to pakatel, který má velmi významný vliv na celkovou úroveň obyvatelstva.

Pokud máš pocit že někteří studenti málo studují nebo něčeho zneužívají, reformuj přímo vzdělávací instituce. Ne základní princip rovného přístupu ke vzdělání, který je znakem skutečně civilizované společnosti evropského typu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KAILASH: já se zase bojím, co by tam navelela prasečí chřipka...;)
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Koalice se pokusí shodnout na šéfovi NKÚ, než Zeman nastoupí
    Vládní koalice se podle Gazdíka i Bendy pokusí na kandidátovi do čela NKÚ domluvit a zvolit ho ještě na únorové schůzi. Pokud by se to povedlo, mohl by ho na devět let jmenovat Václav Klaus ještě před tím, než se Zeman 8. března po složení slibu ujme úřadu.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/navrh-zemana-jmenovat-michalka-sefem-nku-ff2-/domaci.aspx?c=A130129_120836_domaci_kop

Už se bojí :-))
    Dobře jsme zvolili...
    LALINA
    LALINA --- ---
    Po Zemanově triumfu stoupá počet zájemců o vstup do jeho strany - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/spoz-stoupa-pocet-clenu-0wg-/domaci.aspx?c=A130129_1882812_usti-zpravy_alh
    SATAI
    SATAI --- ---
    TALPENNY: Mam rad slusne napsane a dobre proargumentovane texty z obou stran. Proc bych mel cist jenom lidi, se kterymi souhlasim?
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    RAGNAROK: Jak na kterým oboru. Co jsem tak slyšela, ekonomové s spočítali, že když budou provozovat jak srandaobory, kam si přijdou lidi pro titul, ale škola za to shrábne peníze, tak seriózní obory, kde z lidí vychovají odborníky, finančně se jim to velmi vyplatí. Proto se teďka vylouply obory tpu Arts Management a podobně.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    TALPENNY:
    co jsem tak slysel tak se vegeti na vse, hnojarnu nepocitam to je spis parodie
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MANFRED: A předpokládám, že znáš také to o teorii a stromu života. Vážně si myslíš, že v současné době, kdy je vysokoškolsky vzdělaných jako když nasere, a kdy chybí řemeslníci a další profese, je automaticky platné, že vysokoškolák bude mít vyšší příjem než ostatní, "méně" vzdělaní? Vážně si myslíš, že VŠ vzdělání nás spasí? Nemluvě o problému, kterého ses dotkl v závorce - není jisté, že dotyčný vysokoškolák bude platit daně v ČR, a že nezdrhne za lepší nabídkou někam na západ.

Jinými slovy, dělení lidí na skupiny s automaticky přisuzovanými atributy vždycky smrdí a nic moc dobrého z toho nevzejde..
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    SATAI: Nebylo to určený tobě takže si bež raději přečíst nějaký ten skvost od humanitárního bombardéra případně paměti Madly Korbelové,muck,)

ZONICEK: Spíš bych oholil ty hnojaře,ČVUT má aspon jméno a absolventi potom seženou bez problém fleka,za mě byla na zahnojenym Suchdole asi tak půlka Prahy a netřeba dodávat že "v oboru" tzn. někde u prasat skončil asi tak nikdo,vidíš málem bych zapomněl-hlavně že tam je Fakulta Provozně-Ekonomická když o pár stanic metrem dál je Ekonomka jako kráva,tohle prostě nepochopim ale hlavně to školný a utahování opasků lol
    RAGNAROK: Podstata je že na dost školách na blbostech můžeš vegetit klidně pár let aniž byse s otřel o jakýkoliv profilový-jak už to tak bejvá nejtěžší a "vyhazovací" předměty,)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    JUNIPETRUS: v jaký knize ???
    SATAI
    SATAI --- ---
    KEMAL: Co to s tim ma co spolecneho? (Pokud narazis na zkomoleni jmena, tak OK, ale i tak by to s danemi nemuselo nutne souviset)

JUNIPETRUS: http://lmgtfy.com/?q=majatekove+priznani+%20Swarzenberg
    Takze ocividne existuje, ale nemel jsem naladu se s nim dohledavat.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    JUNIPETRUS: ministerstvo financí neeviduje žádného plátce daně pod příjmením či obchodní firmou "Swancnberg". Takže odpověď zní: NE
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    dotaz-existuje nejaky majatekove priznani pana Swancnberga?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    TALPENNY:
    S timhle s tebou naprosto souhlasím. Pořád říkám ať ČVUT zavřou a postaví tam garáže.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam