• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    Informační zdroje hodné sledování

1) tento klub je o politice v ČR - o volbách a souvislostech - a to poměrně dosti širokých souvislostech
    2) diskutovat je možno pouze slušně a věcně, bez osobních útoků a urážek diskutujících
    3) snažte se používat pravidlo: můžu s tebou nesouhlasit, ale zasadím se, abys mohl svůj názor svobodně říct
    4) respektujte formát diskuse, nedělejte tady z toho svoje blogy
    rozbalit záhlaví
    SVORO
    SVORO --- ---
    LALINA: to je jako říct, že všichni kdo volili Karla volili Kalouska
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEMAL: oni si prostě vědomě šloufla zvolili....
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    KEMAL: a to jsou amoralni cynici! ;)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    A kde je teď Ondřej Soukup se svou písní na rtech, když ho potřebujeme?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    MARIHAI: Zemana ale volili i lidé kteří žádným takovým lžím nevěřili
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    KAILASH: ja myslim ze je naprosto objektivni napriklad pochybovat o inteligenci volicu MZ kdyz si nechali nakukat spoustu lzi jako napr. o Sloufovi. To neni neslusnost ci nedemokraticnost. To je proste pravda ;)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SATAI: můžeš, ale na větě "Zklamání "slušného člověka" je očividné" to nic nezmění...
    SATAI
    SATAI --- ---
    KAILASH: Ciste teoreticky, bez prihlednuti k soucasne situaci: mohu rici rekneme o Adamu Bartosovi, ze je to hnede prase a zustat slusny? (Neni to trikova otazka a nemam silny nazor na spravnou odpoved.)
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    Jan Hřebejk: "Rudá a hnědá prasata táhla lháře a demagoga na Hrad"
    http://www.blisty.cz/art/67241.html

Zklamání "slušného člověka" je očividné...
    SPEEDY
    SPEEDY --- ---
    DAVIDO: Pokud vystuduji jinde, tak riskuji, ze jim nebude kvalifikace uznana (samozrejme zalezi na profesi a zemi studia). Pokud odjedou po studiu, tak se splaceni nevyhnou, protoze musi vykazovat prijmy v zahranici (existuji tabulky, podle kterych se urcuje vyse splatek dle zeme zamestnani).

Moje dva anglicke tituly me prisly na £25k ve studentskych pujckach. Ty nyni splacim. Jakozto pracovnik vyzkumu, ktery ma pred obhajobou disertacni prace, mam mirne nadprumerny londynsky plat a splacim zhruba £1500 rocne, coz v tuto chvili staci na pokryti pohybliveho uroku "bezurocne" pujcky a mirne splaceni samotneho dluhu. Pokud dluh nesplatim do 30 let po absolvovani, zbytna castka se mi nejspis odpusti, ale timto tempem bych zrejme dluh splatil drive. Pokud bych se vratil do Cech, musel bych stale odvadet 9% z hrubeho platu na 30k Kc mesice. Osobne to neberu jako dluh, ale progresivni dan za vzdelani.

Nicmene se predpoklada, ze vice nez polovina pujcene castky se statu nikdy nevrati. Problem v CR vidim ten, ze se typicky cely system da do rukou komercnich bank a ty ztratu nestrpi. Samozrejme zalezi, jak se system studijnich pujcek nastavi, ale jsem k tomu celkove skepticky, protoze neverim, ze to bude ve prospech studentu a statu.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    DAVIDO: jenom aplikuju princip minimalniho statu. Nic vic v tom neni. Osobne bych i souhlasil s tim co rikate o okrajovejch oborech ackoliv sem jeden takovej vystudoval. Zrusit nektery skoly je ale v podstate to samy co zavist skolny, protoze na jejich misto nastoupi skoly soukromy kterejch uz je ted hodne a nejak jsem si nevsiml ze by to produkovalo absolventy v pasti dluhu a neuplatneni.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LONESTAR: již staří římané si stěžovali že životní (a mravní) standard se neustále snižuje, naopak jsem nezaznamenal že by kdykoliv v historii nebylo brblání všudypřítomné (včetně epoch kdy se oficiálně trestalo)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KEMAL: však si taky všimni, že na životní standard brblá kdekdo :)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LONESTAR: díky, zatím necítím žádný reálný tlak proč bych tak měl činit, spokojím se s tím že nebudu ve svém veřejném životě tuto záležitost nijak řešit, s výjimkou toho, že občas někde vyslovím tento názor. S nedobrovolným sponzoringem toho a onoho jsem celkem smířen, stejně jako s všudypřítomnými billboardy, s nižší kvalitou vzduchu v některých aglomeracích apod., holt to tak nějak patří k životnímu standardu
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KEMAL: otázka zní, proč tuto tvou radost ze společnosti prodávajících kunsthistoriků mají financovat ostatní :) Založ nějakou Kemalovu nadaci pro podporu prodávajících kunsthistoriků a vypiš nějaké Kemalovo stipendium (jmenovitě na ty historiky bych i sám přispěl)

Mi taky nevadí, dokonce ani ty Gender studies (pokud se s jejich absolventy nepotkávám jinde než v těch McDonaldech :)) - mi vadí jejich nedobrovolný sponsoring...
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    IVANA_ANAVI: Buď vystudují jinde, a potom jim doma nikdo z lepších platů ujídat nebude, nebo vystudují doma a pak odejdou aby jim z platů neujídali.
    Oni totiž reálné dluhy nemají jenom do určité doby, v okamžiku kdy je začnou platit tak ty dluhy náhle reálné jsou.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LONESTAR: no mně tohle zase tak proti srsti není, i když jde o obory vesměs nepraktické, ale jako obyvatel tohoto prostoru jsem raději ve společnosti lidí vzdělaných v kunsthistorii (přestože se živí jako prodavači) než lidí "vzdělaných" jen médii.

Samozřejmě jde i o ty jednotlivé obory a úroveň jejich kulturnosti (třeba u takových gender studies mám dojem že to je jen politručina, takže to co jsem psal v předchozím odstavci bych zrovna na tohle vztahovat nechtěl) a na vzdělávací efektivitě té které školy apod., ale obecně jako princip mi ani ty nepraktické obory opravdu nevadí.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DAVIDO: Nerozumím pořád tomu, proč by ti lidi měli odcházet někam pryč...vlastně jo, Britové už také začínají odcházet do Nizozemí a Spojených států amerických, protože je tam školné údajně vyjde levněji než v Británii (i když ve Skotsku je to furt zadarmo). Stejně je to ale pro mě nepochopitelný důvod, reálné dluhy nemají.
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    IVANA_ANAVI: No, protože když se to udělá tak jak říkáš, tak jenom podpoříš odliv těch schopných někam pryč. My nejsme Velká Británie.

Státní maturita je fajn, pokud na to jsou přebytečné peníze. V okamžiku kdy se křičí že ve školství peníze nejsou, platy učitelů vypadají jak vypadají atd. je to naprostá hovadina.
    IVANA_ANAVI
    IVANA_ANAVI --- ---
    DAVIDO: Proč by na ně měli vlítnout exekutoři? Kdyby to fungovalo jako v Anglii, tak by spláceli jen poté, co by jejich mzda převýšila určitou hodnotu, a odvedli by státu určité procentu z rozdílu mezi touto hranicí a vlastním výdělkem.

A zrovna státní maturita je fajn, jen to teďka zprasili tou nižší úrovní pro všechny.
    SVORO
    SVORO --- ---
    LALINA: Hele pokud by to Zeman nevytáhl tak by se asi nic nedělo ještě nějakou dobu a ty si myslíš, že je dobře, že NKÚ je skoro rok bez hlavního vedení? A teď tady píšeš něco o prasečí chřipce (asi aka Zeman)... Prostě nechápu, že díky Zemanovi bude mít NKÚ prezidenta cca do 8.března což je dobře a jediné co tu dokážeš napsat je prasečí chřipka?

Už je mi jasné, že pokud udělá Zeman něco dobře tak to se minimálně na internetech přejde taktně mlčením nebo jako samozřejmost, ale jakmile udělá něco špatně tak se bude cca 1/4 národa zaklínat, že ho nevolila a že to není jejich prezident a kdesi cosi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam