• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    Informační zdroje hodné sledování

1) tento klub je o politice v ČR - o volbách a souvislostech - a to poměrně dosti širokých souvislostech
    2) diskutovat je možno pouze slušně a věcně, bez osobních útoků a urážek diskutujících
    3) snažte se používat pravidlo: můžu s tebou nesouhlasit, ale zasadím se, abys mohl svůj názor svobodně říct
    4) respektujte formát diskuse, nedělejte tady z toho svoje blogy
    rozbalit záhlaví
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEMAL: jakej?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    CHORCHE: jj, tohle byla milost, ne amnestie. I ta amnestie ale smysl má. Samozřejmě je nutný předpoklad, aby prezident nebyl kretén nebo zmrd.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    TRIGEREG: dostal milost od Havla, prakticky obratem. Tuším že jí psal nějaký advokát který se mu na popud té soudkyně sám ozval, udělal to zadarmo, protože prakticky jen doplnil jeho osobní údaje do podání které už měl předtím napsané ohledně nějakého jiného "zběha".
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    mam nejak rozjebanej chrome, takze obrazek zahlavi mam vetsinou uz v poslednich prispevkach... a anketu mam pod polem kam pisu, tudiz ani si neprectu moznosti a mozna bych s troskou zkusenosti odfajfk jeden box.. co to je? prisel sem o pravo volby :D (mam to uz tak tyden...)

KEMAL: no ale k tomuhle je presne Milost a ne Amnestie... pokud se nemylim? a s tim souhlasim, ze nekdy v zakonech bejvaj doury a je treba to zafixovat (bohuzel ony tam bejvaj spis doury, na kterych nam nekdo protahne tunel apod., tam je pak Milost k nicemu)
    LALINA
    LALINA --- ---
    CHORCHE: nemůžeš aminu zavádět a rušit podle toho, jestli máme zrovna prezidenta příčetnýho nebo debila..... ono se to někdy taky blbě poznává a taky někdy může dojít v průběhu mandátu k zdebilnění či k vyhrocení arogance...
    TRIGEREG
    TRIGEREG --- ---
    KEMAL: Šílený příběh. Jak to dopadlo?
    LALINA
    LALINA --- ---
    CHORCHE: ok, drahouši, tak jo, řekls to, ale ne moc jasně. Slyšela jsem spíš: Amnestie je v pořádku, kdyby tam nebyl debil. Tohle je něco jinýho.
    Politický věznové by se dali pustit i jinak. Třeba udělat vyjímečnej zákon o propuštění politických vězňů. Ale uznávám, že by to bylo složitější.

LALINA
    LALINA --- ---
    proti klausově amneestii se dá dělat asopn to, že se ohradíme a budeme ho žalovat

tady je petice k výzvě senátorům, aby ho kikinu žalovali.
    A zbytečně tu neříkejte, že je to k ničemu, prosím. Jestliže mi někdo stoupne na nohu, ještě se na ní otočí a tvrdí, že se nic nestalo, nemůže snad nikdo jenom tak držet hubu a nechat to být. Takhle si potom troufají víc a víc, když se mlčí.
    Z výšin, kde tihle sedí, to potom vypadá, jakože lidem je to šumák.

Výzva k podání žaloby na prezidenta republiky Václava Klause pro velezradu dle čl. 65 Ústavy
    http://www.klausovavelezrada.cz/cs/
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    MANFRED: povím ti příběh o mém kamarádovi :)

Narodil se chlapec s dvojím občanstvím - jednak čech, jednak rakušan. Nedlouho po oslavě jeho 17.narozenin nastává "sametová revoluce". Nedlouho po oslavě jeho 18.narozenin přichází z Rakouska povolávací rozkaz. Chlapec rukuje. Po ukončení povinné vojenské služby návštěva policie u rodičů, vypátrání chlapce, předvedení k výslechu a ke komunikaci trestního oznámení - služba v cizím vojsku (nějaké přistoupení ČR k NATO je hudbou budoucnosti). Následná soudní mašinerie po nějakých 5 letech (jo, šlo to relativně svižně, rozhodně na tehdejší dobu) dochází k jedinému dle zákona možnému spravedlivému rozhodnutí - nepodmíněný trest odnětí svobody na 8(? ... možná 10? nepamatuju ale pálka jak hovado) let. Soudkyně soudu poslední instance po ukončení jednání dobíhá lehce šokovaného chlapce s jeho o dost šokovanějšími rodiči a vysloveně žádá až prosí, aby rozhodně podali žádost o prezidentskou milost, že ona to udělat nemůže, a žeona (resp. soud) nemůže ani rozhodnout jinak, neboť je vázána platným trestním zákonem. A odkazuje na toho a tamtoho odsouzeného, kterého musela úplně stejně odsoudit a který žádost o milost podal a bylo jí vyhověno.

Institut mimosoudní výjimečné možnosti o zrušení aktů justice je nezbytný. Nikdy nevíte, k čemu může reálná životní situace dospět.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LALINA: tak ta prvni za Havla smysl snad mela, ne? a bylo i jasne, k cemu to bylo dobre, ale to je specificke, hl. teda co se tyce politickych veznu... (ale taky je treba videt, ze tam nebyla spolecnost tak vystavena, agresivita a nasilnicke ciny tak fatalni/caste +tam samozrejme nebyli tunelari atd. takovych rozmeru) - a jinak snad me ctes, milacku, dyt rikam, ze ted uz to neni dobry, kdyz ji ma v rukou vlastne vzdy jen megapicus :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    CHORCHE: ale PROČ mít amnestii? k čemu to je dobrý?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MANFRED: aby nekdo neschodil brzo Necase, uz je vykourenej... tak by se moh trosku probrat ze sna, dyt posledni pul roku nosi pleny a jen ceka, z ceho se posere, jak ten cirkus udrzet, aby se mu to nesesypalo pod rukama jak domecek z karet
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JOSEFDRUHY: rikas blbost, tohle je komik, toho vypnout muzes... ten te ma pobavit, nebo ne, vic v nem nehledej a nepletme zas jabka-hrusky, kdyz bude stejne segedyn

DRAGON: tim ze se na ne nebudem koukat, to bude jen horsi... naopak tu rostou o. iniciativy (transparency), potiz je samozrejme v tom, co predved zeman... lzi, pofiderni ucto... a vlastne stiznosti proti nemu, jsou marne, asi jako proti amnestiim, pak chapu a citim podobne toto DRAGON - bohuzel

DRAGON: to nejak sfusujem, par shadowrunu uz sem planoval... akorat, vis... vlastne bys pak byl asi nepohodlnej ty sam... takze bych ti musel zatajit tak 1-2posledni body, nezlob se... :o)

STEPNI_VLK: ten sem nekde videl v lednu, pekne no... bohuzel je to tak vse, co s tim provedem, muzem si tu ledatak delat sloufky a bejt porad svejky

RANITOMEYA: na to se da rict - historie se opakuje (a u nas to zajiste plati)

LALINA: ja bych to pravo nechal, jenze to by 2/3 CR prezidentu nesmeli byt kokoti, z toho duvodu, bych jim to radsi vzal...
    LALINA
    LALINA --- ---
    RANITOMEYA: myslíš tohle?
    tak bych to neomezoval. Z principu toho, že by prezident měl být člověk, co něco takovýho neudělá.
    jo to se vší omluvou předem je tedy ..píp argument, to fakt nevím, co na tohle vůbec říct...

ale neřekl jsi, PROČ bys to neomezil
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Myslim že jestli my češi nadáváme že jsme do unie vlezli, tak zbytek unie s tim asi souhlasí:-)
    Nečas v Bruselu pohrozil, že shodí rozpočet EU  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/292598-necas-v-bruselu-pohrozil-ze-shodi-rozpocet-eu.html
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    LALINA: Já jsem to psal o kousek níže. Nebo je to snad příliš debilní? :) Uznávám, že poučen nedávnou minulostí to nemusí na první pohled dávat smysl, ale věřím, že k té správné demokracii jednou dozrajeme.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Tak to ono v čechách většinou, jak se do toho narve politika či politik, je veškerý právo v hajzlu a vznikne z toho galymatyáš(což vlastně chtějí) kterej se dá vykládat různě.
    Milost bych pochopil mít tady trest smrti, ale takhle buďto budem předstírat že to má smysl a soudy souděj jak maj, nebo se mi zdá že se na to rovnou mužem vyfláknout a soudit to losováním:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    hlasovala jsem pro zrušení aminy. Je to podle mě přežitek a nefer způsob (privilegovaný na jediného jednotlivce), jak ze sebe jednorázově udělat lidumila. To podle mě do demokracie vůbec nepatří.

tři lidi hlasovali pro možnost zachovat a rozsah nechat na prezidentovi.
    Mohli by mi tito předestřít argumenty, proč se přiklonili k této možnosti? Chtěla bych to pochopit:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: ahajo...vzpomínám si....
    rozhodně na počátku to bylo jasný a jen jsem sledovala, jak se vynořují tajtrdlíci a poskokové a dští síru, že by snad měla dostat tak ohromnej barák a jak si to představuje.A potom ti premonstráti, na začátku taky v klidu a vlastně v souhlasu a potom najednou takovej flame... Tam se musley stát fakt divný věci - no byl to prostě hnus.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KEMAL:
    Jo, tak chybka se vloudila, mě to splývá, u mně je to vždycky nějakej "živel v pohodě" a celou to logiku těch oprav soudních či policejních činů prostřednictvím presidenta nechápu.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    MANFRED: aha, no ale ty mluvíš o prezidentské milosti, ne o amnestii. To je ale něco úplně jiného.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam