• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    Informační zdroje hodné sledování

1) tento klub je o politice v ČR - o volbách a souvislostech - a to poměrně dosti širokých souvislostech
    2) diskutovat je možno pouze slušně a věcně, bez osobních útoků a urážek diskutujících
    3) snažte se používat pravidlo: můžu s tebou nesouhlasit, ale zasadím se, abys mohl svůj názor svobodně říct
    4) respektujte formát diskuse, nedělejte tady z toho svoje blogy
    rozbalit záhlaví
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LALINA: tak ta prvni za Havla smysl snad mela, ne? a bylo i jasne, k cemu to bylo dobre, ale to je specificke, hl. teda co se tyce politickych veznu... (ale taky je treba videt, ze tam nebyla spolecnost tak vystavena, agresivita a nasilnicke ciny tak fatalni/caste +tam samozrejme nebyli tunelari atd. takovych rozmeru) - a jinak snad me ctes, milacku, dyt rikam, ze ted uz to neni dobry, kdyz ji ma v rukou vlastne vzdy jen megapicus :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    CHORCHE: ale PROČ mít amnestii? k čemu to je dobrý?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MANFRED: aby nekdo neschodil brzo Necase, uz je vykourenej... tak by se moh trosku probrat ze sna, dyt posledni pul roku nosi pleny a jen ceka, z ceho se posere, jak ten cirkus udrzet, aby se mu to nesesypalo pod rukama jak domecek z karet
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JOSEFDRUHY: rikas blbost, tohle je komik, toho vypnout muzes... ten te ma pobavit, nebo ne, vic v nem nehledej a nepletme zas jabka-hrusky, kdyz bude stejne segedyn

DRAGON: tim ze se na ne nebudem koukat, to bude jen horsi... naopak tu rostou o. iniciativy (transparency), potiz je samozrejme v tom, co predved zeman... lzi, pofiderni ucto... a vlastne stiznosti proti nemu, jsou marne, asi jako proti amnestiim, pak chapu a citim podobne toto DRAGON - bohuzel

DRAGON: to nejak sfusujem, par shadowrunu uz sem planoval... akorat, vis... vlastne bys pak byl asi nepohodlnej ty sam... takze bych ti musel zatajit tak 1-2posledni body, nezlob se... :o)

STEPNI_VLK: ten sem nekde videl v lednu, pekne no... bohuzel je to tak vse, co s tim provedem, muzem si tu ledatak delat sloufky a bejt porad svejky

RANITOMEYA: na to se da rict - historie se opakuje (a u nas to zajiste plati)

LALINA: ja bych to pravo nechal, jenze to by 2/3 CR prezidentu nesmeli byt kokoti, z toho duvodu, bych jim to radsi vzal...
    LALINA
    LALINA --- ---
    RANITOMEYA: myslíš tohle?
    tak bych to neomezoval. Z principu toho, že by prezident měl být člověk, co něco takovýho neudělá.
    jo to se vší omluvou předem je tedy ..píp argument, to fakt nevím, co na tohle vůbec říct...

ale neřekl jsi, PROČ bys to neomezil
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Myslim že jestli my češi nadáváme že jsme do unie vlezli, tak zbytek unie s tim asi souhlasí:-)
    Nečas v Bruselu pohrozil, že shodí rozpočet EU  – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/292598-necas-v-bruselu-pohrozil-ze-shodi-rozpocet-eu.html
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    LALINA: Já jsem to psal o kousek níže. Nebo je to snad příliš debilní? :) Uznávám, že poučen nedávnou minulostí to nemusí na první pohled dávat smysl, ale věřím, že k té správné demokracii jednou dozrajeme.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LALINA:
    Tak to ono v čechách většinou, jak se do toho narve politika či politik, je veškerý právo v hajzlu a vznikne z toho galymatyáš(což vlastně chtějí) kterej se dá vykládat různě.
    Milost bych pochopil mít tady trest smrti, ale takhle buďto budem předstírat že to má smysl a soudy souděj jak maj, nebo se mi zdá že se na to rovnou mužem vyfláknout a soudit to losováním:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    hlasovala jsem pro zrušení aminy. Je to podle mě přežitek a nefer způsob (privilegovaný na jediného jednotlivce), jak ze sebe jednorázově udělat lidumila. To podle mě do demokracie vůbec nepatří.

tři lidi hlasovali pro možnost zachovat a rozsah nechat na prezidentovi.
    Mohli by mi tito předestřít argumenty, proč se přiklonili k této možnosti? Chtěla bych to pochopit:-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: ahajo...vzpomínám si....
    rozhodně na počátku to bylo jasný a jen jsem sledovala, jak se vynořují tajtrdlíci a poskokové a dští síru, že by snad měla dostat tak ohromnej barák a jak si to představuje.A potom ti premonstráti, na začátku taky v klidu a vlastně v souhlasu a potom najednou takovej flame... Tam se musley stát fakt divný věci - no byl to prostě hnus.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KEMAL:
    Jo, tak chybka se vloudila, mě to splývá, u mně je to vždycky nějakej "živel v pohodě" a celou to logiku těch oprav soudních či policejních činů prostřednictvím presidenta nechápu.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    MANFRED: aha, no ale ty mluvíš o prezidentské milosti, ne o amnestii. To je ale něco úplně jiného.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Ono tam se to nikdy nedostalo vlastně nikam, protože do toho prskl Havel tu milost(takže už jí nehrozil trest), soud co vim jel dál, pak ona po letech tu milost přijala..no byl to maglajs jako prase.Blbý hlavně bylo, že když se ho na ty milosti ptali, hodil ten svuj kukuč prav-ne, nebudu to tak nazývat, řekl dokumenty komu, kolik a proč ty milisti dal jsou přístupný komukoliv a stačí si o ně jen říct(pamatuju si Doležalovi v televizi v neděli), ten se zastyděl a naběhl v pondělí na hrad tam mu domítli cokoliv poskytnout:-)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    Ač teda s Klausovou amnestií nesouhlasím (nesouhlasím, to je asi tak jediný, co můžu dělat), tak bych to neomezoval. Z principu toho, že by prezident měl být člověk, co něco takovýho neudělá. To, že to udělal, je teda naprosto zhůvěřilý, proto tam je taky ta pojsitka, že mu to někdo musí podškrábnout.
    To, že se sešli dva vojtové, který se nás rozhodli posrat... To 'omezení' by mělo spíš spočívat v tom, aby tam příště neseděli vojtové...
    LALINA
    LALINA --- ---
    MANFRED: zrovna kauzu Chadimová jsem celkem sledovala od úplných prapočátků, kdy tuším v telegrafu zpočátku psali v její prospěch, vypadalo to vcelku na jasnej případ, ale potom se do toho vložila něšjaká soudkyně zaujatá - probíhalo tam dohadování, jestli je zaujatá nebo není...Do toho začali strašně hysterčit a sekat premonstráti a potom se to najednou celý tak zvrtlo, že jsem jenom čuměla. Dodneška úplně nevím, kdo byl v právu, konec už jsem moc detailne nesledovala, ale nezůstal z toho ve mě dobrej dojem čistý hry. Ovšem já jsem žádnou čistou hru ani nečekala, takže mě to asze tak moc nepřekvapilo.... Dojem jsem měla takový, že to někdo na chadimovou vcelku zručně ušil...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    KEMAL:
    No nevím, já bych třeba Chadimovou s pokusem získat domek někde na Loretánském náměstí, zmíněného vrahouna,PetruTeclovou, matku, která byla pravomocně odsouzena ke třinácti letům vězení za trestný čin vraždy svého sedmnáctiměsíčního syna Davida, Zdeňka Růžičku, odsouzeného pravomocně v červnu 1997 za dvojnásobnou vraždu k sedmnáctiletému trestu vězení a dlaší kámoše nebo kámoše kámošů na kraviny neviděl.On to ale nepustil najednou, jel na průměru okolo 100 za rok a potichounku....
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JOSEFDRUHY: poucuj nekoho, kdo o to alespon trochu od tebe stoji. diky
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    MANFRED: ono jde totiž o to nejen za jakých okolností je amnestie vyhlášena ale i o okruh trestné činnosti jíž se týká

Co se Havlových amnestií týká, 1. amnestie (z roku 1989) byla všeobecná a kriminály se téměř vyprázdnily, nicméně tam šlo o to že se jednalo o vězně odsouzené komunistickou parodií na justici a u žádného případu nebylo možné naprosto spolehlivě vyloučit, že skutečný důvod uvěznění je jiný, a to politický. Další Havlovy amnestie se týkaly jen nedbalostních trestných činů (u kterých je vůbec smysl trestu odnětí svobody stále předmětem diskuzí) nebo trestných činnl s horní hranicí sazby max. 6 měsíců. Jinými slovy, šlo jen o propuštění lidí uvězněných "za kraviny".

Klausova amnestie budí takovou kritiku proto, že je svým rozsahem a hlavně vymezením naprosto ojedinělá a že zahrnuje i obviněné v hospodářských kauzách (čímž prakticky znemožňuje poškozeným aby se domohly jakékoli náhrady škody)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    STEPNI_VLK:
    No já ne že bych se tedy Klause zastával, to fakt ne, protože s tou amnestií to jasně přešvihnul a naše orgány to ještě vylepšily.Ale je mi podivný že když uděloval amnestie jeho předchůdce(co vim nikdy se nepředvedlo komu všemu, ale bylo to kvantum lidí, protože kamarádů fakt měl hodně, někdy dost kuriozních-Zdeněk Rangl, známý oblibou v ubíjení lidí kladivem) tak v to uměl dobře chodit, protože to nikdy žádnou hroznou vlnu nezvedlo.
    Docela jsem trnul když jsem viděl paní Čáslavskou v tom předvolebním pořadu, že to tam Zeman použije.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    LALINA: Paní ( slečno ) Lálinko, jste první z NYXu která se na to ptá. Moje ikona je (ve zmenšenině) prostorový graf pro elementární částice, kterým se říká baryony ( potažmo pro rezonance ). Bylo by to delší vysvětlování pro nezasvěceného laika, a to se tu nehodí. Takže zde podám jen nějaké odkazy : http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=ea ; http://www.hypothesis-of-universe.com/index.php?nav=e
    Poznámka : tento graf (prostorový) mi vyšel z mé teorie nezávisle na poznatcích soudobé vědy fyzikální, která také, téměř stejné, schema uvádí. Rozdíl je jen v podání soustavy souřadnic, oni v pravoúhlé, já mezi osami 60 stupňů.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    DSTEPZ: Sice..., ale... aneb

'Vrána k vráně sedá' platí v tomto případě opravdu tisíci procentně!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam