• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    LALINA
    LALINA --- ---
    CHORCHE: ale jak je libo, uděláme anketu, večer
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LALINA: tak ja cekam, ze se k tomu nekdo taky vyjadri (tim padem pribydou ta jmena webu), ale anketa, pokud nebude hlasovat 10, mi muze rict i neco dal, jakoze je nejctenejsi Blesk i mezi nyxaky, neboze si postacime s ihned/idnes, proc hledat vic, prectu zaklad a sam si udelam nazor... samozrejme diskuze k tem mediim, co se tyce politiky asi uvitam, nebudu nutit (to se mi zdalo zbytecne zminovat) :))
    ja to asi uz zminoval, ja momentalne pocituju nejakej odpor k mediim, rostouci, asi uz dosahl toho, jaky citim k politikum
    taktez tam nemusi byt marne - nectu, koukam na Vecerni zpravy v TV
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak to by byl asi lepší prostý dotaz, na který dostaneš konkrétní odpovědi (doufejme) než anketa, ne?
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LALINA: no a to treba vubec neznam... treba do vecera jeste nekdo s necim pribehne (nezastiram, chci si proste zjistit, co mam k dispozici, a zajima me nazor, co vidi ostatni za prinosne - chci odfiltrovat takove ty pisalky z Maximu a jine kejhaly)
    LALINA
    LALINA --- ---
    tyjo ale to by byla anketa na tejden rolování záhlaví...
    LALINA
    LALINA --- ---
    CHORCHE: já lovím v týhle žumpě

Právě dnes - Zpravodajský přehled - ekonomika, sport, technologie
    http://pravednes.cz/#!home
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LALINA: spis konkretni servry... samo tam muzes dat i Blesk, treba to tam nekdo zere jako doplnkove granule ke sve zdrave strave, nevim
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LALINA: do vecera si to promysli, co se da cist na netu, je tech webu 10, 20? mam to na mysli takhle - zminil sem jich x... urcite ne vsechny, dopln... a znit ve smyslu... hm Ktera internetova media povazujete za (ted me seres) hodnotna svymi prispevky o politice/ktera sledujete pravidelne? (vesmes me zajima, kam jit, kdyz se vratim po tydnu, ci mesici odnekud a chci si doplnit info, ne na jake linky klikam z diskuzaku)
    (a samozrejme vic moznosti, cca 3?)
    LALINA
    LALINA --- ---
    DAVIDO: já se s tebou prostě neshodnu ani ve výchozích pojmech, takže to nemá cenu. Nechtěla jsem ostatně vést ani tak diskusi, jako spíš pochopit, jak zástánci báťušky prezidenta uvažují a snad jsem to pochopila. Díky.
    LALINA
    LALINA --- ---
    vyjmenovat média nebo je nějak sesunout do množin
    jako je :
    seriosní média
    bulvár, co si hraje na seriosní média
    bulvár, co si na nic nehraje
    sociální sítě
    servery
    křišťálová koula a tak nějak?
    LALINA
    LALINA --- ---
    CHORCHE: takže jak by ta anketa měla vypadat, šéfe?
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    LONESTAR: Není to marný, ale už si taky říkám "vyděržaj pioněr" :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    otocme list, co hodit anketu na tema Media? ktera sledujete z duvodu nejake politicke hodnoty? (aktualne, idnes, lidovky... pravo, britske listy a todle) - ja vetsinou chytim neco po nyxu, kliknu pak i na nejake clanky kolem, dle titulku, ci na tiscali (lezu tam na mail), kde sou strucne, 1 odstavcove... ale osobne nesleduju idnes atd., nejak sem nenasel nic, co by me bavilo cist denne, ci co by mi prislo jako vazne dobre, stabilni, ci bych k tomu inklinoval svymi nazory??
    pak me treba ted prudi idnes, kde uz uvadi kolace, jak dopadnou volby do PS za rok - co to kurva je? to muzu taky, vestet ze sve prave koule... dyt u nas, s nasimi volici, to nejde rict ani mesic dopredu a ty agentury se myli hodne, letos uz se za to do ne i kdekdo navazel
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    LALINA:
    Milost - rozhodnutím prezidenta bez jakéhokoliv omezení se uděluje výjimka jednomu člověku
    Amnestie - rozhodnutím prezidenta bez jakéhokoliv omezení se uděluje výjimka skupině osob

Takže když si psala o tom že pojistka nemusí být neomezená, vztahuje se to i na milost i na amnestii.

Tak, a teď si představ že jsem prezident, a chci pustit z vězení každého kdo zabil nejméně 3 děti a přejel psa. Použiju tedy institut amnestie, vyhlásím že každý kdo splňuje tyto parametry je volný.
    Jenomže si mi zrušila amnestii, a já to udělat nemohu....jsem prdeli? Nejsem :) Najmu si za státní peníze 100 úředníků, nechám si od státních orgánů dodat seznam všech odsouzených a souzených kteří tyto parametry splňují a každému jednotlivému z nich udělím milost kterou si mi nechala.

Chápeš co ti říkám, čím argumentuju? Amnestie a milost je jedno a totéž, protože oba jsou v jádru úplně stejné nástroje, akorát se liší svým záběrem. Zrušení amnestie neznamená žádný rozdíl, pokud nezrušíš a neomezíš současně milosti.

A jsme zase zpátky u diskuze na téma jestli chceme mít pojistku v právním systému nebo ne. A u toho že pojistka musí být neomezená aby byla pojistkou.
    Takže když mi na argumentaci na toto téma odpovíš že milost není amnestie....buď nechápeš čím argumentuju, nebo záměrně ignoruješ co říkám. Nebavím se o tom co udělal Klaus, bavím se o principielním fungování a důvodech proč máme milosti a amnestie. Omluvám se, ale lépe svůj názor vysvětlit prostě nedokážu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak se omlouvám všem, koho jsem otrávila, už budu o amnestiích mlčet.... teda doufám...teda dávám si předsevzetí;)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    CHORCHE: sorry, mozna sem vic prudernejsi nez obvykle, zas me boli zub, moh sem to napsat do posty... ale auditka se 100+/den vzdy prestanu sledovat (nemam na to cas a toci se tam vetsinou vitr v bedne)
    prosvistim ty linky, cos hodila, ale asi sme vsichni presyceni a podrazdeni, z toho prezidentskeho humbuku... + ta ceskapozice, to je taky takova bulvarni nora (kurde, musim se odtrhnout, prece mi ti kaspari nebudou stat x hod denne svoji pitomosti!)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    LALINA + LALINA: ja nevim jak ti napovedet, v poste se se mnou zas budes chtit jen pohadat pred spanim... ale todle je diskuzni forum, pokud mas potrebu sypat 3prispevky za minutu, od toho je xchat, ja rano nez napsal jeden prispevek, tak tu skakalo 7novejch, z toho 4+ tvoje (a prave se to stalo zas, +4, 3tve a uz to je proste o hovne)
    a pokud to teda mam rict primo, to tema uz je vyzdimany, pudrovaci auditko pro barbinky neznam, ale pokud tu hodlas vest x denni krizovou vypravu pro/proti amnestiim (uz se sam ztracim), otravis tim x lidi a chcipne to tu, pak si tu teda je mozne psat do haleluja, akorat tu zbydes sama, nekdy je lepsi MLCET (a to plati i pro Milouse ci tuneldeadka, zeano)
    ale jak je libo, ja diky tomu aspon zacal cist knizku, co sem si koupil na vanoce, konecne zacinam nad tou prezidentskou mrdkou poslednich tydnu vitezit :)
    LALINA
    LALINA --- ---
    LONESTAR: myslím, že konečně s tebou můžu souhlasit:-))
    LALINA
    LALINA --- ---
    DAVIDO: milost NEORVNA se amnestie. Ne v praxi a důsledcích - a nejspíš ani v poceduře, kdy aminu musí podepsat vláda, zatímco milost ne.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    a je to marný, je to marný, je to marný...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam