• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    HONZAL:
    Já myslim že s nenávistí ke své osobu, vzhledem k volebnímu výsledku, to nebude tak zlý, protože argumenty typu že jeho lidi volili protože ho nenáviděj a Karla protože ho milujou, už nějak jsou moc i na mne, kterej pamatuju komouše a jeho argumenty.
    Sympaťák to fakt není, ale furt mi to přijde v našem politickym širokospektrym prasečáku ještě docela slušněj průměr(což je ale možná tím, že osobně se nedrápe až tak po prachách, jako po moci a tuhle funkci asi fakt dost chtěl a taky beru jako hledisko to, že ve svý době to byl neřád první třídy, ale jak se u nás kvalita hajzlů pořád zlepšuje a zvyšuje, dneska je to druhá liga).
    Ono to nedbalý kradení je jeho problém, kdyby něco pořádnýho šlohnul či záhadně nabyl, zaměřovala by se kritika na to a ne na jeho osobu, hodil by na nás výraz poctivce a trochu namlžil, na to jsme zvyklí a sežerem to spíš.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    RANITOMEYA: jasny, zasadni problemy se tim neresi.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    TARMAQ: good point, koukam, ze prezidentsky plat je jako jediny nezdaneny
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    HONZAL: No, nevim proc by tohle melo nejak zmenit to, jak ho vnimam. To bych musel bejt bud blbej, nebo bych musel zapomenout. Ne, ze bych k nemu citil az tak moc velkou nechut(?) jako ke Klausovi, ale sympatak to teda fakt neni.
    Neverim, ze TED je prezident a od TED uz to nebude svinak. Tohle gesto mi prijde spis jako kdyz jesterka odhodi ocas. Hle. pohled, jak se mrska ten tucnej ocas a ja tim alespon odvedu pozornost od sebe. To, ze ztratim tretinu tela mi vlastne ani moc nevadi :)
    TARMAQ
    TARMAQ --- ---
    taky davam pres tretinu sveho platu na snizeni statniho dluhu - platim dane :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    STEPNI_VLK: 15min meho zivota je moc! prectu pozdeji, obecne na Novinkach ale nic moc na zamysleni nebyva (a uz sme zas u toho, co ctu, ci nectu a proc)

STEPNI_VLK: je fajn, ze kdyz si rudoch hubu otevre, i kdyz nic moc nemuze, tak si do ni nasere sam - daval bych mu prilezitost castejs, uz sem to cet, dalsi blogysek si prectu az podle toho, jak se mi povede kafe

STEPNI_VLK: todle sem jen otevrel a zavrel (holt dnes sem vazne uzavrena nadoba) - ale kdo tady nekrici, ze ma malej plat?

MANFRED: moc sympaticke gesticko, pokud to neudela jak tuneldedek, ze kolem toho bude hlavne halda zvastu, tak oukej, i kdyz osobne... mel by radsi koupit Kate facko a najmout ridice - protoze to tech 30% tak pokreje (nebo tu soucasnou ochranku i eskort) - je mi to burt, ani tohle mu v mych ocich svatozar neprimaluje - ja uz to vse vnimam nejak rozpacite :(

HONZAL: myslim, ze si da radsi Vino, nez Piivo - ja sem zvedavej, jestli budou nasledovat nejake opilecke excesy... jeste si pamatuju ten xx let starej, jak vystoupil nekde ve Vyskove u vojaku a motal se apod. - hl on to bude dost legracne okecavat, ci padat, ve finale bude strilet bonmoty sam po sobe :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    RANITOMEYA: tak na druhou stranu on zadny velky majetky nema, pokud vim. Myslim, ze Zemanovi na nejakym prepichu moc nezalezi a radsi si da pivko na Vysocine, nez nejaky drahy vino v limuzine. Cimz nevyvracim, ze to neni spis gesto jakehosi populismu, aby treba zmirnil nenavist na svou osobu. Ale i tak, je to sympaticky ;-)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    RANITOMEYA:
    Ne, populismus to určitě je, ale dost vzláštního ražení.Obvyklejší je u nás něco slíbit, nebo mnohdy jen naznačit(takže se dá pak říct, že to pitomý voličstvo blbě pochopilo.
    Navíc dneska už není naříkání a soužení se dluhem tak intenzivní jako dřív,vzláště když nadále pod taktovkou největších naříkačů a soužitelů nadále roste, když se ukazuje že jejich opatření brzdí jeho nárůst asi jako paraple vystrčený z okénka šinkanzenu:-)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    MANFRED: Tak coz o to, ze jo. Je to samozrejme na prvni pohled vec slechetna a prezident nam pujde hezky prikladem, ze si sam utahne opakes a bude zit stridme (HAHAHAHA), ale... ze Zemanovych ust mi to zni spise jako populisticke gesto, ktere nic neznamena. Je to jen dalsi tah, abychom videli, jaky je to skvely lidovy prezident.
    A klidne me narkni, ze jsem svine zavistiva :)
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Už to tady někde na nyxu je, ale řesto, mě se to líbí...protože jestli to udělá, je asi z politiků první
    Zeman: Třetinu svého platu dám na splácení státního dluhu. Do měsíce založím fond | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/cesko/c1-59299540-zeman-da-tretinu-platu-na-splaceni-statniho-dluhu
    Už se těšim jak to budou zesměšňovat lidi, který nikdy nedali na nic,budou řikat že je to zbytečný(já se taky bojim že to dopadne jako zlatá sbírka v rove 68) aby nedejbože nemuseli šahnout do matrace či krabice od vína neřkuli švýcarskýho konta.A jak mu budou chytrý hlavy řikat, na co by měl ty peníze radši dát(něco jako nám radj kam jít na dobrovolnický dny), což zásadně dělaj stejný typy.
    Vždycky jim řikám když mi nebo nám chytře raděj:" nepovidejte mi na co nebo komu máme pomahat my nebo já, myslete na to, komu nebo jak pomužete Vy".................a prd, zasmějou se, mávnou rukou a jdou domu nadlábnout se a čučet na bednu případně těma svejma moudrama oblažovat jinde...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Miroslav Motejlek: Novináři v Česku jsou špatně placení, chybí jim sebevědomí - Lupa.cz
    http://www.lupa.cz/clanky/miroslav-motejlek-novinari-v-cesku-jsou-spatne-placeni-chybi-jim-sebevedomi/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jiří Přibáň: O státu aneb Úvaha povolební – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/kultura/salon/292444-jiri-priban-o-statu-aneb-uvaha-povolebni.html

Voby skončily, ale nezapomeňme: nevolili jsme v historicky první přímé volbě prezidenta symbolické tělo společnosti, ale „jen“ hlavu státu-stroje, který navíc není primitivně mechanický, ale složitě kybernetický. I jeho ústava a zákony fungují jako komplikované kybernetické operace, a proto náš dnešní stát nemůže rozložit jedna osoba prezidenta, i když jím je Miloš Zeman zaměňující roli hlavy státu za politického vůdce.

Upozornění pro milovníky krátkých, "bulvárních" článků: Výše uvedená úvaha je opravdu hodně dlouhá, její četba vám zabere klidně i čtvrt hodinu a musí se u ní přemýšlet! ;) Ovšem stojí to za to..

MANFRED
    MANFRED --- ---
    Divný je, že lidi přijímají názory(tedy my lidi) podivným stylem. V organizacích třeba platí že "kdo je zvenku, je odborník" takže já jako odborník radím co dělat oddělení přes celou republiku, pán odtamtud zas nám, nahoře se radujou jak nám to hezky šlape po tý odborný poradě a my si posíláme co dalšího by jsme si měli poradit príště:-), protože to co by mi okomentovali klepáním na čelo, sežerou zdálky i s navijákem a naopak..
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    STEPNI_VLK: taky si tohle často říkám...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    STEPNI_VLK: To řikal i muj táta a já když si přečtu něco z oboru-ale mnohdy i pokec"odborníka" na problematiku tak nad timhle taky bádám........
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MANFRED: Jsem si teď vzpomněl na svoji šéfovou z bývalé práce. Ta si jednou takhle v novinách přečetla článek plný nesmyslů a polopravd týkající se našeho oboru a pak mi řekla: Jak mám těm novinářům věřit, že píší pravdu v oblastech, o kterých nic nevím, když o mé práci napíší něco takového?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    RANITOMEYA:
    "nehledej pravdu v týhle zkurvený zemi" tak nějak mi to připadá..
    Já to míchám sakum prdum sesypu to nahromadu a pak se to snažim složit(výhoda je vidět událost na vlastní oči nebo aspoň nesestříhanou, ale aspoň u politiků mi dost často stačí vidět je, když nějaký to moudro pronášej, protože nejen ekonomové,ministři a poslanci jsou to mizerný, už ani na tom lhaní si nedávaj záležet a odflákávaj to).
    Dřív jsem dal na autora, jestliže jednou či víckrát napsal pravdu třeba v líčení něčeho co jsem znal, tak jsem si docela myslel, že se mu dá věřit, ale ono zrovna na tom, že jeden autor míchá pravdy s polopravdama či nesmyslama, je to, jak dneska zpravodajství vypadá, založený.
    To, že dneska se dá lhát docela ledabyle,bez fantasie a zaujetí,což myslim napříč společností, je podle mne způsobený postupným hovaděním čili debilizací konzumenta lži.Protože dneska na to skoro každej koukne, přečte, nepřemejšlí, uloží to harddisk zvanej mozek do souboru chaos,no a i kdyby to byla pravda, kus z toho vypadne při prvním restartu, jiná část se smaže protože bylo málo místa na uložení sličný servírky, pak sedne k počítači a něco z toho použije na svým blogu:-)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    CHORCHE: No právě, kde si teda mám ověřit ty lživé informace? Jako o dění u nás se píše hodně a něco si člověk asi může zjistit třeba z nějakých veřejně dostupných dokumentů (kdybych se v tom orientoval), ale o tom, co se děje v zahraničí si toho moc jinýho nepřečtu :)
    Na český pozici vychází hodně článků, který jsou spíš komentáře. těch tam vychází teda podstatně víc a dost se míchají s "články" na tý úvodní straně a když si to někdo neuvědomí (nevšimne si například)tak to asi může vypadat tendenčně. Teda ne může, vypadá. I tak mi některé ty názory připadají zajímavé, většinou je to i čtivé a i když třeba ne vždy souhlasím, rozhodně si to přečtu raději, než blogy na idnesu :) Nevim, měl jsem z toho zatím dobrej pocit.
    Ad Klaus a to, že ho někdo bude chtít sejmout. To je sice pravda, ale tady mi to přijde zahnaný do extrému. Na každou (oprávněnou, neoprávněnou) kritiku reaguje útokem, útokem osobním nebo alespoň nějakým ponižujícím. To prostě prezident! dělat nemá.

Jen tak mimochodem. Nejsem s těmahle věcma moc mimo téma? Nejsem nějakej odborník přes politiku, možná do toho nevidim tak dobře a prostě, kdybych byl nějak často mimo, dejte mi to prosim vědět ;)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    RANITOMEYA: me jen vetsinou zarazi, jak ti ostatni usekaji ruce tim, ze si naivni a jak mas vse overovat... ja to paroduju tim, ze po plynari si karmu taky neoverim - takze s takovou novinarinou dete do prdele
    s tou pozici nevim, neco sem tam cet a zdalo se mi to takove... nakvasene, ci tendencni, obcas (asi jako ja, ale ja nevedu ani blogysek :D)

STEPNI_VLK: z tveho linku me zarazi tahle fotka, pokrytec klaus u hrobu havla, a ten agent tam, skoro takove... kreju vam zada sefe, aby vas nikdo nevidel :D
    STEPNI_VLK: potvrzujes jen moje vytky... aspon ze nekdo to vidi i tak ;)
    RANITOMEYA: tak ono kdyz si takovej dominantni oberkrutor, tak mas oci i na zadech, kdo te za to bude chtit sejmout
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    LONESTAR: Jo jo, tekuté písky - napadlo mě to hned po odeslání mého příspěvku. ;)

Což je mimochodem další nešvar internetových médií. Honí se o čas vydání zprávy kvůli inzerentům. Pro ně je dřívější čas vydání zprávy mnohem důležitějším měřítkem než kvalita. A teprve po vydání začínají doplňovat další a další informace, popř. odkazy. Obyčejnému čtenáři je ale stejně k prdu, že má zprávu ve sledovaném médiu ultra rychle k dispozici, protože pokud ji již dále nevěnuje pozornost, spousta detailů mu díky tomu unikne..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam