• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    Informační zdroje hodné sledování

1) tento klub je o politice v ČR - o volbách a souvislostech - a to poměrně dosti širokých souvislostech
    2) diskutovat je možno pouze slušně a věcně, bez osobních útoků a urážek diskutujících
    3) snažte se používat pravidlo: můžu s tebou nesouhlasit, ale zasadím se, abys mohl svůj názor svobodně říct
    4) respektujte formát diskuse, nedělejte tady z toho svoje blogy
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    RANITOMEYA: Psal jsem AFRAMovi před týdnem a doposud žádná odezva, tak nevím. Na druhou stranu, nemyslím si, že tu musí probíhat diskuse 24 hodin denně za každou cenu. To pak většinou stejně končí těžkým OT. Uvidíme, buď to tu časem umře definitivně, nebo se to nějak vyvrbí..
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    RANITOMEYA: Jinak teda, já vás tady docela rád i jenom čtu, což teda diskusi samozřejmě moc nepřispívá. popravdě ne vždycky mám ale na danou problematiku jiný názor, nebo jenom nějaký názor. A psát, že chduí jsou chudí a bohatí bohatší...
    Pak taky možná název diskuse. Přeci jen, prezidenstká volba už proběhla a i když téma tohohle klubu už je jiné, název tvrdí pořád "debata o volbě prezidenta". Což nemusí být "lákavé" pro nové diskutující :) Druhá věc, politických klubů je tu dost. I když mnoho z nich má své fanatické hard core, takže se tam vlastně diskutovat nedá..
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Ono ačkoliv nás to docela sejří, tohle je asi obraz toho jak dlouho vydrží revoluční nadšení:-)
    RANITOMEYA
    RANITOMEYA --- ---
    No jo no.. Volby skoncili, Zeman zatim potajnu nekde kuje pikle... A co jsme vyhnali Lalinu, je to nuda. A Josef opakuje porad dokola to samy.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MANFRED: naja, jak to vypada, tak muj klub se jen tak nezalozi, moderovat se to tu neda... a my 2 si muzem napsat kazdej vecer 2 vzkaziky

Aktuální zpravodajství | Pohřešovaný ruský poslanec byl zabetonovaný v kovovém sudu | Tiscali.cz
    http://zpravy.tiscali.cz/pohresovany-rusky-poslanec-byl-zabetonovany-v-kovovem-sudu-209185?utm_source=tiscali&utm_medium=email&utm_campaign=newest
    mno...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Já taky ne, já tim jen šetřim za dochtora, když mne trápí zácpa:-)
    Hlavu a patu to má(konečně vždyť ty vznosný a líbivý kecy byly to jediný, co po nich po minulym účinkování ve vládě zbylo..teda mimo podivných obálek s půlmelounama a podobnejch věcí běžnejch v naší ekomafii ale poněkud nepřijatelnech v politice.Ono ale jak postupně klesá olitická kultura, za pár let to bude normál a každej politik se bude divit, co se nám na tom nelíbí).
    Tentokát z toho leze, na rozdíl od minulý urnašou, kdy bojovali protivá korupci a dinosaurum, aby pak jedno dělali a s druhejma si kecli na židli a směle se strkali u koryta, boj proti zlýmu Babišovi, co dělá drahý potraviny a jinejm nekamarádskejm podnikavcum(možná nějakej problém s placenim výpalnýho či držhubnýho?:-).Jak na to jinak koukám, tak provedl upgrade blondýn na level 02(doufám že zase nějaký perverzně šukezní ačkoli nemodelky) a tahne se do kampaně s tim, že ho vlastně zlí vyšoupli z vlády protože moc bojoval za chudý zbídačený lid a ted má jasný právo a nárok na druhou šanci(snad ne, jinak nám parlament zase bude zaplňovat nějaká podivná nová strana-tady jsem zaslechl takovej názor, že když už bylo jasný že dál už nemužou ve vládě strašit, protože to bylo děs a hrůza, tak to po dohodě takhle rozsekli s tim že VV se zachrání u voličů a Lidem to nějak vrátí po dalších volbách v podobě teplofleků-teda těm co budou neschopný a nevyroběj si je sami.
    Tak jsem z něj docela zjevenej, protože jestli má pravdu a lidi jsou fakt tak pitomý že mu to sežerou tak už nevim co si myslet......
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MANFRED: kiks je ze u nas uz je nemuzes poslouchat, samozrejme o sobe to nejlepsi a o jinych to nejhorsi... kdyz to neni jak Zele kop sem, kop tam, co mi kdo napsal... nebo grebenicek, tak to vetsinou ma hlavu a patu a tendence te rpesvedcit, ze on je fakt ten Dobrej...
    tzn. ja na ty agitace moc nejsem
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    Tak zrovna hřímá Bárta svým mužným hlasem na ČT 24 ty svý bludy:-)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    http://zpravy.tiscali.cz/fischer-dluzi-8-milionu-a-leti-si-na-dovolenou-chrenek-nezaplatim-to-209163
    zdroj CTK (na tiscali nastesti nic sami nepisou) - to je zas sranda... nekdy si rikam, co ti tydyti hlasajici o moralce apod. vlastne jeste neporusuji, tudiz se nedivim, ze Zele po tom svem fiasku odlita na x tydnu do pryc
    tuneldedek podkop duveru ve spravedlnost, tidle mocichtivi debilci zas podlomuji ten zbytek - k cemu zakony, kdyz ti, co je vymysli, je sami totalne vomrdavaj?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    SADY: chápat jak sem na to přišel nemusíš, ale přesvědčit se můžeš...tím že si za měsíc pozpátku přehraješ mé příspěvky a nejen v tomto klubu, pak uvidíš že jsem napsal nějméně 50 příspěvků na téma "chudý kontra bohatý" v různých barvách a pohledech na věc a nikdy jsem nedostal plusku.
    Ale abych opět nechodil daleko : četl resp. poslechl si tu zdejší někdo toto : http://www.youtube.com/watch?v=E34IizNSmJ4 ????? Určitě ne, protože zde je jasné že globální svět je všude zadlužený, každý stát ( a jeho rozpočet ) a tucert nadnarodních neskutečně bohatých společností je v balíku. Staněk tam říká že v daňových rájích je 60 miliatrd dolarů ??? Kde se vzaly ? ??? v celosvětovém měřítku, kdy i v něm musí platit "má dáti-dal" ??? rovnováha peněz a výrobků, hodnot, vynaložené práce. Prostě někdo z bohatl ( ukradl světové bohatství ) a někdo zchudl. http://www.youtube.com/watch?v=E34IizNSmJ4 konečně si to poslechněte !!
    Kdo na světě může vyrovnat tu nerovnováhu ??? pouze bohatí co zbohatli na úkor chudých. !!!
    Další polemika příště.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    na odlehceni :-)
    imitace Miloše a Karla & Jablonský Petr - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=pH5vXV5mwd8
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JOSEFDRUHY: deficit musí být vyřešen pomocí progresivních daní, vyšších daní pro bohaté ( ať už k bohatství tito přišli čistě, slušně, pílí, anebo je natunelovali, či dostali darem v privatizaci )

Nechci ti brát iluze, ale osobně si myslím, že i dítě školou povinné přijde na to, že pokud se zdanění "bohatých" zvedne nad jistou míru, namísto vymazání deficitu se dočkáme tak maximálně hromadného úprku těchto do daňových rájů.

Mimochodem, každý, kdo na NYXu řeší mínusy namísto toho, aby se věnoval diskusi, by odsud měl být dle mého okamžitě vyhozen na virtuální dlažbu. Zlaté časy, kdy tu žádné hodnocení příspěvků - a tedy ani fňukání domněle ukřivděných - nebylo..
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    JOSEFDRUHY:
    Tak to my chápeme, ono i politici to chápou, přesto je pro ně jednodušší udělat plebsu přednášku jak prožrali budouctnost, málo pracují a natáhnout je o další daně apod. než nedejbože začít dělat něco s ekonomikou.Vzláště když si člověk uvědomí že vláda apod. tam jsou výhradně proto, aby něco dělali s ekonomikou svojí a svejch kamarádů apod. a ne asi se tam pinožili s něčím pro všechny:-).

Jeden chutnej detail jak se třeba zlepšuje péče státu o invalidy :
    ....Dokonce to došlo tak daleko, že i při ukradení průkazů ZTP nebo ZTP/P, jejich ztrátě či znehodnocení, není občanovi vydán náhradní doklad, ale jsou nuceni absolvovat nové posouzení zdravotního stavu. Po dobu tohoto posuzování (6-8 měsíců) jsou tito lidé bez nároku na dávku či další benefity přináležející k těmto průkazům.......
    Václav Krása
    Václav Krása » Konec právního státu!
    http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/vaclav-krasa.php?itemid=19192
    SADY
    SADY --- ---
    JOSEFDRUHY: ahjo josef2, zkuste zapojit trochu sebereflexe... ze bych daval minusky za "3 neděle kritizoval-pranýřoval ( opřal jsem se do bohatých na podporu chudých ) a za což jsem od zdejších přispěvatelů dostával za každý !!! příspěvek několik mínusů....", nechapu jaks na to prisel... za domaci ukol zkus prijit na realnej duvod proc ti byli minusy ulozeny (napovedou budiz, ze to nekolik diskutujicich to ve svych prispevcich primo a opakovane uvedlo)
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JUNIPETRUS: sakra, v jakym svete to zijeme V jakém ? ..v takovém, který jsem před nedávném zde po celé 3 neděle kritizoval-pranýřoval ( opřal jsem se do bohatých na podporu chudých ) a za což jsem od zdejších přispěvatelů dostával za každý !!! příspěvek několik mínusů...., čím si zdejší nesouhlasníci mysleli, že když mě převálcují mínusema, (nikoliv protiargumentama) a dokonce vyhrožováním vyhazovu z klubu, že tím si tak zajistí ve své budoucnosto blahobyt, lepší zítřky.
    Tak jsem zvědav, kdy už konečně pochopíte, že chudí nikdy nemohou za stávající situaci ( ekonomickou ) státu a že deficit musí být vyřešen pomocí progresivních daní, vyšších daní pro bohaté ( ať už k bohatství tito přišli čistě, slušně, pílí, anebo je natunelovali, či dostali darem v privatizaci ) . Nakonec je z přednášky prof. Staneka patrné, že globální ekonomika je horší než si obyčejný člověk dokáže uvědomit, horší v tom pohledu na hromadění fin. prostředků do několika tuctů subjektů - nadnárodních korporací ( nebo supoerboháčů ) u nichž vlády států jsou poddaným mezkem.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Já čim víc nad tim přemejšlim, tím víc mám pocit že prostě píšou, co si myslí že se bude čtenáři líbit a tak ten jejich plátek koupí i příště.Hlídat by to asi měl šéfreaktor, ale ten má stejnej zájem.Jak žijou ve skleníku svý profese, tak mnohdy netušej jak to venku vlastně vypadá a o legraci je postaráno:-)
    Povinnost nestranosti by to měla bejt u média tak nějak státního placenýho z kapes všech, jako třeba česká televize, a ten zbytek kdyby si nehrál na nezávislost a rovnou se postavil nanějakou stranu, bylo by to jednodušší a čitelnější.
    Občas jsou z toho ale docela komický situace, nejlepší je když mi sdělej že teď třeba platí nějaký nový zákon, pak zjistim že je to návrh, leží na vládě, která ho projedná někdy v létě, takže platit to muže tak od r 2015.Timhle neodlišováním co platí a platit možná někdy bude vyráběj docela slušnej bordel....

S těma lidma co vypadaj ve svý době směšně a pak když si to člověk přebere nebo uplyne nějaká doba tak zjistí že to co řikal nebylo až tak od věci je to docela zajímavý, nedávno jsem četl něco co psal kdysi dávno Sládek a docela se trefil...
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JUNIPETRUS: jo tenhle clovicek je tak trosku blazen, ale bohuzel ma v x vecech pravdu, i kdyz to podava tak trosku sverazne a skoro s holi v ruce... sem neco od nej slysel vic na podzim, taky dobrej kulomet

Vytratil se smysl pro povinnost nezávisle a komplexně informovat

Politický a mediální komentátor Českého rozhlasu a vysokoškolský pedagog v oblasti medií Petr Žantovský podotýká, že mnozí novináři se sice cítí být příslušníky nějakého elitního klubu, ale ve skutečnosti žádnou elitu nepředstavují. „Spíš se u nich smíchává diletantismus, nevzdělanost, ignorance, neznalost problémů a často i lhostejnost vůči realitě okolo nás ve smyslu povinnosti nezávisle, nestranně a pokud možno komplexně popisovat skutečnost. To je většině novinářů upřímně jedno,“ nešetří v reakci pro ParlamentníListy.cz Petr Žantovský kritikou.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    sakra, v jakym svete to zijeme
    Prof. Ing. Peter Stanek, CSc - Globální krize a budoucnost světové ekonomiky - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=E34IizNSmJ4
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    "Socanský zákon o významné tržní síle znemožňuje hypermarketům dostatečně ostře tlačit na cenu potravinářů,"

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-novym-predsedou-vv-vitem-bartou-fes-/domaci.aspx?c=A130216_175905_domaci_kop

Tohle vyjádření od Bárty je perfektní, už dneska se nedá skoro do hypermarketu dodávat, protože za tu cenu kterou nabízí jde vyrobit jen totální sračka...Bomba bylo, když tlačili dodavatele k nižší ceně před novym rokem a chtěli sejmout cenu o deset procent(nebylo to poprvně, vždycky když se hne DPH začnou tlačit na dodavatele,prý aby nemuseli zdražovat) současně natáhli ceny a po novym roce zdařile znova.
    Bárta má vcelku pohled jako důchodkyně v mym baráku, jak zlej zemědělec draho prodává a hodnej hypermarket se snaží aby to chudák zákazník měl levnější(kdyby jim někdo řekl za kolik nakupujou hypermarkety zboží tak by je nespasila ani dvojitá sada léků), vcelku se těšim až ty hypermarkety pustěj uplně ze řetězu,někomu se to určitě povede, jakej zázrak to přinese.....vzhledem k tomu že do germánskýho sockashopu to mám 20km tak se u toho dobře pobavim ať už to dopadne jakkoliv.

A má to od svýho vzora
    Snížím ceny potravin, slibuje Slovákům Fico a chystá „seznam keťasů“ - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/fico-slovensko-ceny-potraviny-dzp-/zahranicni.aspx?c=A121227_125815_zahranicni_pul
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Kdyby si člověk nepamatoval jak ministroval tak by mu docela mohl po pár pivech i věřit....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam