Lidovecký senátor Jiří Čunek ale hlasoval proti této žalobě. „Jsem přesvědčen, že Ústava není trhací kalendář a jestliže je v ní naprosto jasně napsáno, že právo prezidenta je udělovat amnestie, abolice atd., a to právo není vůbec ničím omezeno, tak jestli prezident propustí všechny vězně do jednoho, anebo ani jednoho, je to jeho rozhodnutí a toto právo mu nemůže nikdo upírat,“ řekl ParlamentnímListům.cz Čunek. Podle něj se tedy Václav Klaus v případě kontroverzní amnestie pohyboval v rámci Ústavy a neporušil ji.
Tady zasnu nad tou logikou veci... Amnestie ja pravo prezidenta, kdyz propusti vsechny, je to jeho pravo... s prominutim, jdete uz do prdele. Dyt mi uz ani nepotrebujem soudy.
Podle me tady od amnestie dochazi uz k uplnymu vyjebani s jakymikoli zakony, pravem, ustavou, spravedlnosti... vuli lidu a logiky sverene nekomu danou funkci. Tady si uz kazdej vyklada zakony jak chce, pripadne to ukrici na tom, ze nekdo zvoral nejakej postup, ci ze na to ma proste pravo (bez ohledu na prava ostatnich)... a podstata veci jde do prdele.
Pokud nebude moznost volby pro Anarchii, tak ja se snad radsi sveho Volebniho prava vzdavam - stejne si se mnou par kasparu jen vytira prdel.
A nejde tu vubec o barvy, rudej, modrej, oranzovej - (skoro) vsichni jsou vesmes levi (Peake, Barta, Zele, Okamura... bezbarevnej hnuj).
Podle pana Cunka totiz ridic autobusu (zvoleny CSAD/PID - tim mam na mysli neprimo mnou, tak jako u VK) ma pravo ridit svuj svereny autobus jak chce, kdyz se rozhodne to napalit ve 130kmh do zdi, tak ja mam ledatak pravo drzet hubu a zdechnout. Hlavne nemluvit za jizdy s ridicem!
Veskera tadle nase pseudoprava totiz zacinaji obchazet nejakou logiku a realitu, jde tu uz jen o nejakou Frasku a nasledne Slovickareni. To je proste k zbliti.
Jeste jen tak na okraj, kolik let je Cunek senatorem ci byl poslancem? V tom pripade nemel zrovna on byt ten, kdo bude ta prava nastavovat, aby mela smysl a nekoncilo to nejak takhle? Hahaha, hihihi, nekdo neco zkurvil, ale mel na to pravo... Vlastne tim neprimo rika, jak pitome dela(l) svou praci. Gratuluju.
MANFRED: podle me ses trosku seknul, tuneldedkovi uz nejde ani o penize... jemu slo o Nobelovku, o letiste VK... o vic medajli, diplomu, o to zustat co nejvys v politice - todle jedine bych mu neprispendloval, on na ty sve lyze ma a to na dosmrti - jemu jde o to byt jednicka, ze za to nechal krast jiny, kteri ho pak podporovali, to klidne - ale zlodeje bych z nej nedelal, aspon ne primocareho ;)