• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TANAELVolby v ČR a poté
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MANFRED: tak pokud by si byl celou dobu v nějakým vězení nebo pracovním lágru nebo pod dohledem stb, tak by si zas tolik krásného na komunismu neviděl.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Já netvrdim že se měl líp, ale zase všechno šmahem odsoudit nejde.Bohužel mnohdy zrovna ty věci, který na komoušovi nejvíc vadili a bylo třeba je expresně zkurvit, byly věci docela dobrý, mnohdy okoukaný od zlejch kapitalistů jako třeba Baťa.

Jinak ono už po revoluci bylo jasný, že komouše jde dolikvidovat jedinym stylem, a to jest prosperitou.Bohužel mám pocit, že jsme nastoupili do vlaku pozdě v době, kdy se to začalo tak nějak zadírat a mrvit celosvětově, protože došlo k omezení počtu destinací kam šlo expandovat a vyvážet náhrady zrcátek a korálků.
    Taky lidi docela hezky zapomínaj, protože člověk si časem pamatuje spíš ty lepší věci, já třeba nevzpomínám ani tak na materiálno, ale spíš na to, že přece jenom každej primárně nekutil nonstop nad prachama. Což asi ale záleží na tom, mezi jakejma lidma se člověk teba v práci pohyboval, já měl štěstí že to byla ta část která se teď hezky nazývá luzou, samá lepší společnost jako recidivisti, odpadlíci a zrádci lidu, takže pohoda žádný křivý charaktery:-) dost lidí je dneska nasranejch už jenom proto, že věrchuška za komouše měla heslo žrát ale nemlaskat, kdežto dneska už se s tim panstvo nemaže a směje se plebsu dole do ksichtu, mnohdy mlaskaj a přitom nežerou ale cejtěj že takhle jsou cool, no a ten mu oplátkou plánuje pořídit nějakej hezkej pokud možno totalitní tvrdej režim, kterej by jim do toho úsměvu otisknul minimálně botu případně pažbu milicionářský flinty(teda ne že by to leckomu neprospělo k nápravě duše) případně je pohoupal mateřsky na lucerně, občas mne bere pocit, jestli náhodou ten rok 48 tak trochu nepopohnalo i to, že se panstvo takhle chovalo i tehdy(což je ovšem v příkrém rozporu s momentálním pohledem na tehdejší dobročinné kapitálisty lidumily, ale ono 100 hodnejch kapitálistů přebije jeden mediálně presentovanej parchant kterej vobere pár zaměstnanců)

CHORCHE:
    S tim kradenim to je takový pochybný. Ono leckdy nic jinýho než takový malý přivlastnění nezbejvalo(třeba když si sháněl anténu na němce a zrovna nebylo kde sehnat tak si člověk vyrobil) a ono jedinej posun je že teď se nekrade dole(mnohdy nejni co), ale nahoře, a má to jinou úroveň, protože když nekrade lopata ale inteligent je to vždycky takový kulturnější a nepinoží se s krávovinama a drobnejma, ale že by byl efekt nějak senza to se mi, vzhledem k tomu jak se to tady vyvíjí, nejeví.
    A musí to bejt as dost zoufalá situace, když už se jako příčina toho, že už je v podstatě dokradeno a vybíraj se poslední zbylá aktiva(2 pilíř důchodový reformy) mnohdy bez ohledu na následky v budoucnu, začíná horempádem označovat to, že za komouše někdo kradl hajzlpapír.Bejt to sportovní utkání, řekl bych že je pomalu odpískáno a mužem to sbalit.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    CHORCHE: ak sem rek, Milous je moudrej tak v tom, ze vi, co chteji ti jednodussi, co neumej do 10ti pocitat, slyset .... :-) to si myslel každej totalitní režim, než ho ti "jednodušší" svrhli ... :-)

CHORCHE:
    vis josef cim se to lisi? za komousu totiz kradli Vsichni, to tech tvych 40% sere nejvic :) ... :-) Bááječná logika : dnešní chudí už krást státu malé drobnosti, pytel cementu, toaleťák na WC, fůru písku, hasák ve fabrice nemůžou, proto jsou nasraný ; a bohatí nejsou nasraný proto, že ti můžou státu krást stamiliony poklidně, s úsměvem ( vážení, ten vějíř možností, jak se dnes krade, by se tu nedal ani vypsat ), a proto jsou spokojení. Tak vědecký výklad a zhodnocení společnosti jsem, pane, od Vás nečekal.

Viva ... za komoušů kradli všichni, dnes jen bohatí, a proto jsou chudí nasraný... uráááá. Úúúžasné.
    Pane, co Vy máte v hlavě ??... Vy by sjte měl jít jako poradce na ministerstvo. ( jaké ? , pro Vás založíme Ministerstvo pro rozvoj rozkádaček ).
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JOSEFDRUHY: a zas to same...
    vis josef cim se to lisi? za komousu totiz kradli Vsichni - to tech tvych 40% ted sere nejvic - protoze sami krast nemuzou - jinak by kradli taky :)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JOSEFDRUHY: ......ještě bude koukat jak bude M.Zeman konstruktivní, moudrý, výstižný a jak ovlivní tuto zatuchlou českou kotlinu rozumnou politikou a dobrými činy. - to budu asi taky koukat, ale budu k tomu nejdriv potrebovat pul flasky Becherovky

jak sem rek, Milous je moudrej tak v tom, ze vi, co chteji ti jednodussi, co neumej do 10ti pocitat, slyset... (to sou ti, co ho volili a ted sou z toho v sedmem nebi, protoze jezevec jim rika nejake pohadky)
    na to to hraje a to samo o sobe mu tu popularitu hodi (tak jako i ti hloupejsi maji pravo volit) - ale uz se zas opakuju... zbytek naroda bude zas smutnej, za ty prazdny libivy plky populisty a lhare
    navic nam demonstrujes, jak je to snadne... Milous jako prezident nic moc ovlivnit nemuze, nema na to pravomoci, muze tak zvanit, coz dela...
    a asi jak nekdo hodil vedle - ten clovek (zrejme jako ty) senilni - prohlaseni v dnesni dobe, ze nejvetsi hrozba civilizaci je Terorismus... to je proste takove nijake, zadne, prazdne, nic... pokud to vlastne neni aktualne spis rovnou blbost
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    MANFRED: Celou dlouhou dobu to tady říkám, že komoušům stoupají hlasy néé jejich zásluhou, ale zhoršující se morálkou v této české kotlině, zhoršující se hospodářskou situací ( pro tu chudší polovinu národa, bohatí necítí nic ) a především stále bující korupce, podvody, krádeže, zpronevěry, nadhodnocené zakázky, krádeže všeho druhu. Je to hnus. Zeman to dobře řekl že bude usilovat o daňová přiznání o původu majetku atd. Bohužel už je stejně pozdě. Ti co nakradli si už majetky stejně někam zašili ( švácarské banky ) a ty nemovitosti co jsou vidět, jsou perfektně právně ošetřeny jako "poctivě" nabytý majetek. Jak je vidět není tu už jen 40% chudých, ale 40% nasraných kteří začínají vnímat "novou" dobu jako podraz a začínají cítit, že za komoušů neměli větší bídu než dnes. To je vážný fenomen ! nepodceňujte ho. !
    Takže jen tak dál...
    Když jsem toto vše tu říkal já v ninulých dnes, sápalo se na mě tucet nadutců, zuřili, nadávali mi, někteří flusali, ( v doměnní že tím že budou na mě flusat vylepší ten smrad ve společnosti ) ; nyní totéž říká už i tsik a televize,....mě můžete umlčet, ale novináře a slušné lidi, kteří vidí ten obecný pokles k horšímu, ty neumlčíte. Na NYXu ano, "tam" ne. Tak si zas flusněte, namísto vážné debaty ( ..a trochu mínusek rovněž neuškodí ... mě neuškodí, ale Vám ano. ! Vy se dožijete horších dob...vinou svých růžových brýlí, horších dob, kterých si zasloužíte svým špatným myšlením a strkáním hlav do písku ).

Zdejších pitomců ( neurážím ty moudré ) se zeptám : proč tak zuřivě brání a chrání ty bohaté a vůbec se nezastanou těch chudých a nehledají příčiny "proč" polovina národa se cítí chudá ?? , proč ?

Jen tak dál.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    MANFRED MANFRED PETGRIDUS: hele hele, nebudte zas moc chytri :D do slovickareni me tentokrat neutahnete...
    ja to beru, ze za rudocha se mel kde do lip, oukej, ale s Hitlerem je to trosku palka... to pak jako chapu, ze je ty Dekrety tak stvou (a me to opet nedochazelo) - cert je vem, ja v Rakousech byl asi jednou, parkrat sem je prelit... a jinak je mam za kasparky, co blbnou s temelinem a tak - i kdyz na druhou stranu jsou rozhodne slusnejsi nez my... to je jedno, todle vic rozvijet nebudu a nejak me to prekvapilo
    s tim odkazem, cos hodil, no proto je asi moje jedina spolecna hlaska s milousem - mrdky medialni, bohuzel to tak je a ty titulky sou kolikrat uplne mimo
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    JOSEFDRUHY: tak toto potupné vyjádření o M.Zemanovi ( jak uvádím v předešlém příspěvku ) řekl zdejší debatér "ANARCHY". Neodpustím si říci posudek na něho : je to pitomec. Sám je primitivním buranem...ještě bude koukat jak bude M.Zeman konstruktivní, moudrý, výstižný a jak ovlivní tuto zatuchlou českou kotlinu rozumnou politikou a dobrými činy.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MANFRED: a co teda bylo to dobré?
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    A mimochodem zeptat se mne jestli "bylo nebo nebylo za komunistů všechno špatné" tak jim taky řeknu že myslím že všechno špatné nebylo, protože i na zlu se daj najít nějaký světlý stránky(třeba netušil jsem že v čechách žijí budoucí VV a Kalousek:-)), ono věci nebejvaj jen černý a bílý
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Třeba některý propustili víckrát:-)
    CHORCHE:
    Čemu se u těch rakušáků a Hitlera jako divíš?
    Za komunismu bylo lépe, myslí si více než polovina Čechů | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/za-komunismu-bylo-lepe-mysli-si-vice-nez-polovina-cechu_259882.html
    mimochodem taky příklad jak napsat titulek, ve skutečnosti se tam člověk dočte že to, že za komouše bylo líp si myslí 32 procent, nastejno to vidí 22 procent a jako lepší bere současnost 46 procent..ten Miloš se s tou deviací docela trefil:-)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    Aktuální zpravodajství | Vinou amnestie je propuštěno již přes 50 000 vězňů, a přibudou další | Tiscali.cz
    http://zpravy.tiscali.cz/...nestie-je-propusteno-jiz-pres-50-000-veznu-a-pribudou-dalsi-210024?utm_source=tiscali&utm_medium=email&utm_campaign=newest
    pojd mi hop, mrdky medialni... at uz je tam zdroj CTK, tak todle je epic fail - ten titulek... prospusteno 50k veznu - tolik jich ani v tu chvili nesedelo - kvalitni prace

jinak ale zruseni 50k trestu... to je fakt k placi, takova raketa a VK porad jak je to v klidaci - sem zvedavej nac ho US sprosti vinny - to vypukne zitra

nejaka anketa, projde neprojde? myslim, ze to zas schodej pod stul, ostatne skoro tak nejak jako vse ostatni
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Jo, já jsem si třeba docela myslel, když tam lidi najebali ty komunisty při krajskejch volbách, že se chytnou za frňák, ale oni pohoda největší a vesele to kočírujou dál stejnym stylem.
    Takže plynem k nějaký blbý akci typu komouši u vesla či podobný typ veselice.Protože kecy o mobilizaci proti komunistum a podobný blebty už v týhle době nezaberou, lidi který by něco nedejbože dělali jsou v politickejch stranách vítaný jak hadi ve spacáku, vesele se dál krade a vlak nesměřuje směrem který jsme tak nějak v 89 očekávali(s dnešním rozhledem bych slezl z toho vobrubníku z kterýho jsem kecal, praštil se klíčema do hlavy a šel se vožrat) a u pořád větší části obyvatelstva představa komoušů ve vládě nevyvolává pocity na blití, ale spíš náběh na orgasmus:-)
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    no a ted teda, pojd mi hop:

http://www.lidovky.cz/syna-bych-potreboval-doma-penize-uz-mame-rika-ratmir-rath-pzo-/zpravy-domov.aspx?c=A130309_140826_ln_domov_ape
    tady to s tim Rathem (starym i mladym) zacina pekne smrdet, kauce se smrskla ze 14micu na 2, bere se jako argument pro ni nemoc v rodine (huh?)... Rath starsi si u mladyho schovava 10m cash - no to jo ty vole

http://zpravy.tiscali.cz/nova-fakta-ve-financovani-fischerovy-kampane-pry-existoval-tajny-fond-209995
    rybka Fischer - tajnej ucet - tomu rikam transparentni financovani voleb jak stehno - cekam, kdy zacnou litat zaloby (uz to cekam mesic:)

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/295577-za-hitlera-nebylo-tak-zle-mysli-si-skoro-polovina-rakusanu.html
    no a tady finalni vychecht tohodle vikendu...

tak ja si du snad napustit vanu a vypnout ty internety - nekdy se neco dozvedet, fakt boli
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JOSEFDRUHY: tady si vytrh neco z kontextu, jestli ten dotycnej nesouhlasi s tebou (nebo cert vi, na co reaguje), tak az na to tucne, rika vesmes to same, jako treba ja... politicky to zas tak moc nerika - nema rad Klause a Zemana, kdo je tady rad ma? (minimum) - spolecensky je zaseklej jak ty
    (on Milous neni primitiv, on jen populisticky miri na ty jednodussi, ci burany nebo chude - no a souhlasim s tebou, ze takovych je tu dost, tudiz jemu to vychazi, je oblibenej)

JOSEFDRUHY: jasny, stava se z tebe teda Karel, slepe presvedcujes do haleluja nas o necem, o cem sme taky vesmes stejne presvedceny...
    tak snad di radsi presvedcovat tech 40% tam venku - tady to ocividne na urodnou pudu nepada - nebo co bys tady za ne jako rad vybojoval?? nechapu

ja si mozna zacinam myslet, ze by to vylecila Anarchie (protoze nase politicka scena je mizerna a ty prvky anarchie tam stejne vidim) a nebo mozna i ti komousi - 4roky bysme prezili i s nima a mozna bysme si pak zas neco uvedomili (lec to se nestane)
    ja uz nejakou dobu zastavam nazor, ze dokud tady fakt nepadne kosa na kamen (zatim ho jen olizuje), nevyjde z toho tridni boj a fakt nejake nasili, tak politici nepochopej
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    CHORCHE: Pane, že se Vám a pár NIXákům nelíbí jak kritizuji nepoctivou privatizaci, zabejčeně, neúnavně, která zvýhodnila pouze nalou menšinu ( cca 15% obyvatel ) bych chápal, že vás to už nebaví a štve, jenže....jenže to, co říkám má v mozku, myslích a srdcích 40% chudých obyvatel tohoto státu, co nejsou na NYXu a co chodí k volbám...A to už není legrace. Já tu jednak bojuji za ně ( za sebe už v sedmdesátce nepotřebuji ) a jednak také bych nerad se dožil toho, aby náááhodou ta nasranost 40 ti procent nepřerostla meze a tento "primitivní dav" - jak jste ho označil - nevolil příště komouše. (!) To bych se stěhoval do Austrálie okamžitě i s berlema.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Vážení milí spoludebatéři ( říkat vám vážení soudruzi nechci a říkat vážení pánové a dámy se také nehodí ), kdo z vás se pokusí charakterizovat a vyhodnotit člověka, který pronesl toto :

" .... s vasimi nazory ostre nesouhlasim a povazuju je za scestne, a ano, troufam si svuj nazor na ně rikat nahlas ...
    Ted prisel na scenu spolecnosti Milos Zeman, a mam skutecne obavu jak bude jmenovat ustavni soudce a Radu CNB, jinak je mi ale opet lhostejny - jeho buranstvi je tak primitivni, ze ho nikdo rozumny brat vazne nemuze, takze pouze navaze na tradici nastolenou Klausem a zadne vazne skody svym vystupovanim tedy nenapacha.
    Zadne dalsi realne pravomoci nema, takze ani nema jak vic uskodit v realne rovine - tedy proc by mi z nej mrznul usmev?"

Zkuste ho ohodnotit jaké je jeho společensko-politické smýšlení.
    CHORCHE
    CHORCHE --- ---
    JOSEFDRUHY: jojo moc pekne zvani... akorat todle moh prosazovat uz pred 15ti lety jako premier... kdy vychovaval zlodeje Grosse a o akci Cisty ruce mel taky tak plnou hubu - to ale v ramci Opo smlouvy tak trosku nemoh, co?
    todle je proste cirej populismus a u tebe to sedlo jak prdel na hrnec, chapu, ze se ti to libi - divej se radsi na filmy, co se ti libi
    stejne tak chapu, ze u nej se to pouziva dobre, ma skoro nahou prdel (i kdyz ne tak jak ja :D) a zavistivi Cechacci vyplachujici si sve vakuum Bleskem a TN z Novy, majici nahou rit, na todle porad dost slysi - nemala cast z nich proto, ze sami nemaj moznost si nakrast (nebo ten sroubovak a barva z fabriky jim proste nestaci, radsi by slohli celou vilu)
    - tady se porad krasne ukazuje, ze i ten nejshnilejsi politik (coz neni Milous), kdyz veme mikrofon, tak lidi ukeca - protoze jiste, on v tu dobu mluvi krasne, vi na jake struny hrat... a sam na sebe svinstvo hazet nebude - to je ten hlavni kamen urazu voleb, to je ten duvod, proc nikdy nepudu na nejakej meeting s politikem - uz sem o tom premejslel tolikrat, oni se to proste naucili, nafouknout ti hlavu ve svuj prospech - todle vyborne funguje s davem, ci davem nasranejch, ci jednodussich lidi, idealne mix
    pokud clovek chce aspon tak trosku lepsi nazor, tak sleduje volebni program a nasledne nejakou debatu (napr. ty OVM...) - protoze tam ten clovek nemuze basnit jen o sobe a ukaze se mnohem vic (podle moderatora/oponenta)

to co rikas o Nyxacich, je zas nejaka paranoia a nebo si nafasoval nejake silnejsi prasky a zas blouznis? :)
    pojdme chvilku kopat do Hitlera, me uz z tech kecu o Privatizaci brni usi... a nebo do slechty... ci cirkve okolo stredoveku, to byli taky takovy svine... prýýý
    a kolovratek jede dal, brm brm brm - ono by bylo mozna dobre si uvedomit, ze 90%+ nyxaku se privatizace vubec primo netykala, tudiz ani s tebou zurive nebojuji, jen ty ses zasek v minulem tisicileti a mas porad nejakej pocit krivdy, kerym strilis po vsech okolo... a i ti, co s tebou nekdy souhlasili, by te uz nejradsi nakopali do prdele - a cele se to tahne uz tydny ci mesice, furt to same a nikdo ti to nedokaze vysvetlit, protoze pak mas pocit, ze na tebe nekdo utoci... brm brm brm
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    No tak copak říkáte novému presidentovi ? a jeho inaguračním projevu. ? Mě mluví z duše, ...jakoby to byl můj projev v bleděmodrém, kousek ocituji z novin:

Miloš Zeman totiž v zákonu vidí možnost, jak účinně bojovat proti korupci. „Jsem hluboce a dlouhodobě přesvědčen, že nejúčinnějším nástrojem v boji proti těmto ekonomickým mafiím je zákon o prokázání původu příjmů a majetku včetně možnosti zabavení nelegálně získaného, tedy nakradeného majetku, a i když prezident nemá zákonodárnou iniciativu, budu se trpělivě snažit přesvědčovat poslance a senátory, aby takový zákon navrhli a aby takový zákon byl přijat,“ prohlásil v pátek prezident.

Zdejší páni NYXáci, co zuřivě bojují proti mému názoru, že by bohatí lidé, co dostali majetky darem v té Klausovské privatizaci, že by měli uhradit onen deficit st. rozpočtu ( který chudí neudělali ) tím, že se jim zvýší daně ( ona daňová progrese co pod úsilím ODS neprošla ...té ODS která chrání korupčníky a mafiány ) ...tak tito NYXáci na mě řvou urážky a plivance, že prýýý jak mě poslouchají, tak to vypadá, že se těším jak přijde jednou "lůza", ( asi zemanovci ), která bude chtít zabavovat majetky bohatým ( domy, byty ) ...; Těm, co to tu o mě prohlašují, by měli začít plivat na presidenta, kterej opět chce zavést "čisté ruce"..., anebo, pokud nemají tito NYXáci čisté svědomí, by se měli začít bát a hystat se stěhováním se svými "poctivými majetrky" na Šejsely.
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    CHORCHE:
    Pro mne celá ta volba byla mimo, protože jak tam zbyla tahle dvojka, bylo vidět že prostě někoho koho jsem chtěl tam není naděje nikdy dostat.Myslím že Miloš nemusel v podstatě dělat nic, protože Karel měl omezenej elektorát, tim jak se napral(teda spíš byl naprán) do pozice kandidáta elit a lepších lidí(což se teda povedlo našim komediantum ve spojení s médiama) odstřelili úspěšně ten docela nasranej zbytek a bylo vyděláno.Ono jak někdo psal z pražský kavárny svět vypadá jinak než reál. Takže bych řekl že nás čeká ještě řada překapení, třeba s Klausem, kterej ve chvíli kdy se do něj napřel ten "hněv lidu" pocházející odtamtéž(pro mne divný, myslel jsem že kavárna se socany nespolupracuje), získal docela dost voličů kdyby chtěl někdy někam kandidovat:-)
    Ono strany mají málo členů mimo jiný proto, že počet teplejch fleků s prebendama je přece jenom-(i když se snažej a už 20 let se tady vytvářej furt nový a nový ouřady, dozorčí rady, komise, podkomise, místa poradců apod.-kam se na úroveň nynější byrokracie serou komunisti)-tak nějak omezený rozlohou státu a o místa člena strany s povinností platit příspěvky, chodit na schůze a zvedat ruku bez efektu připuštění ke korytu není až takovej zájem.
    Ony ani ty strany se moc nesnažej a zkoušej to spíš jako teď TOP dostat to do mantinelů jakejchsi fan klubů, který by pořvávali Hurá, oni si z nich sem tam vyzobli někoho vhodnýho( kdo umí dobře odklánět) a jinak jim do práce nekecali a hlavně nemuseli se s nima dělit.

Odbory u nás to je kapitola sama pro sebe.Třeba v němcích odbory vydupali ze země ledacos, na co dneska koukáme, když tam dorazíme se slzou v oku.Jenže je to jiná země, odjakživa co mám povědomost s funkčním pracovním právem-na čemž jejich odbory tak nějak mají taky svuj díl.Což my, jak lze zjistit občas na vlastní kůži, tak nějak nejsme.
    U nás co jsem zažil, odbory fungujou jednak jako výtah k funkci(u nás třeba se navrhují odboráři co dostatečně tahli s vedením a ne s lidma do dozorčí rady..tušim s 50-100 hadrama měsíčně k platu a další prebendy), čímž se snaží obsadit místa který ale jinak obsazují členové rozličných stran a jejich příbuzenstvo, takže je to docela jedno.Výhoda je, že i když jsou u nás silný odbory nemusim v nich bejt a nejsem, ale když se jim náhodou povede něco vyjednat, platí to i pro mne:-), akorát občas se s nima dostávám do sporu, kupodivu ve chvíli kdy se stane průšvih...což je tak jednou za půl roku.
    (příklad za všechny-třeba někdo zhavaruje a zkurví si kotník, takže pracovní úraz.Podnik okamžitě začne řvát že pracovník měl jasně napsáno, co má dělat a něco zanedbal, takže mu nedá plný odškodný(což je při dnešní nemocenský kterou jsme si vybojovali docela průšvih,protože papaláš muže chodit do práce třeba bez nohy, ale dělník nee).Odborář začne kejvat hlavou že něco pravdy na tom je.Takže jsem zmutoval ze zástupce zájmů podniku do role kdy jsem to musel nastudovat a vyrazit do sporu s argumentací typu" pracovník po materiálu pouze chodil, předpis pouze zakazuje do něj vstupovat, což ale nečinil" vyšachovat tím podnik, pohádat se s odborářem a nakonec mu vyřvat 100% odškodný a pak to zkroutit tak, že dát mu těch sto bylo v zájmu podniku protože jinak by jsme taky mohli skončit na soudech s pošramocenou pověstí:-) takže podnik byl nakonec nadšenej jak jsem to promyšleně vyřešil v jeho zájmu.
    Načež odborář začal šířit podnikem jak to tomu chlápkovi odbory vybojovaly:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam