CHORCHE:
Mě se ti Klausovo kluci případně lidi který tehdy byli taky u koryt a korýtek líběj, jak to dneska odsuzujou, případně byli proti ale dokud papá nechával desátky tak byl prostě papá.
Vono teda ne že by to nebylo uplně fuk, co se tehdy dělo. Proto, že kdyby se to privatizovalo pomalu, s rozmyslem a děsně se to řešilo, dopadlo by to +- stejně(nevim že by někde dopadl přechod ke kapitálizmu super extra líp), akorát že by to nechytli kamarádi jen Klause, ale zbylo by i na Zemanovce,Parobkovce,Topolánkovce cosi by čapli kamarádi Nečase a Kalouska(ty už by vlastně byli zaopatřený z jeho angažmá v předchozích vládách:-). Část těch podniků by se rozebrala bez privatizace, protože stát je hospodář na hovno a tak by se to rozkrádalo průběžně.Nebo by se toho chopilo takový to blekotací křídlo ala Pída, Komárek a spol. a dodneška by nám tam posedávali srejcové co by vzpomínali na plánovaný hospodářství(nevzpomínali, jak by zjistili že nelze plnit ukazatele pětiletky, sesypali by se i s fabrikama). Ale je to uplně, zcela a naprosto fuk, protože už se stalo. Je to jako když člověk rozfláká sítovku s pivama, muže tam sedět, brečet a hořekovat, dokonce ani podřezání žil nebo skok pod vlak nezabírá, protože je pozdě.
Nevim jak kdo, já jsem tehdy nikoho jinýho než křídlo pantáty Klause, křídlo Miloše Zemana(ten snil o zaměstnaneckejch akciích, což bylo nastejno, bohužel, protože by to stejně dopadlo shodně), Komárka s jeho plánovanym hospodářstvím a zážitkama z Kuby kde poradcoval(žádnej zázrak, mám pocit že karibskej tygr se nekonal) a zbytek byli lidi který byli neviditelný(představa že s pošle maník na vraníku aby objel luhy a háje jestli někdo nemá nějakej lepší nápad jak to udělat je asi dost prdlá).
Jedinej důvod proč se v tom dneska čvachtáme, je ten že jednak už nezabírá povidání o tom že za všechno mužou komunisti, jednak se nám dere do popředí parta chemika z ministerstva financí(někde jsem četl povzdech, v souvislosti s jmenováním novýho ministra obrany kterej je bejvalej generál, jak tohle proboha skončí, to aby se člověk bál že na ministerstvo financí někdy nastoupí ekonom) která nebyla u privatizace s Klausem, tudíž to muže směle kritizovat a odvádět pozornost od toho, ak to mrvěj nyní.
A tak zatimco se úspěšně momentálně až celonárodně řeší jak blbá byla privatizace, úspěšně se realizujou nový zlodějny, dluh se dál propadá, křivky se křivěj a tečou z monitorů na podlahu jenže to se zase bude probírat a řešit tak za 15let nejdřív a každej budem vědět jak se mělo reformovat a co udělal Kalousek na prd, jenže nám to zase, světe div se nebude nic platný.
Toho Klause šlo tehdy poslat s tou privatizací do pr..., ale chtěli jsme to tak, zvolil se v normálních volbách a tak se stalo co se stalo.