• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    OLIII
    OLIII --- ---
    Včera květáková polívka podle Vaňkových Pokladů. Trochu mě zaráží, kolik je tam jíšky, ale co už, postupuju podle receptu. Vzniká kydanec. Naředim ho na konzistenci omáčky. Recept říká "ochuťte pepřem". Zjišťuju, že v mlýnku není pepř, dávám do polívky popel z dědečka. Trochu mi ujede ruka, vzniká šedá omáčka. Chuťově nakonec celkem ok, ale přes noc se to v lednici zase změnilo v kydanec. Asi si jí dneska k obědu nedám.

    Jo a tu zkušenost s nekonečným vařením brambor v kyselý vodě mám taky. Proč to vlastně nefunguje?
    MIC
    MIC --- ---
    Cukeťák. Dobrý nápad, letos jsme ještě neměli... ale nemáme čas, tak to strčíme do trouby, upečeme naplacato ať se s tím nemusíme smažit, žejo. Hmm, krásná zlatavá krustička, už je to hotový. Hm není, vršek už se připaluje a půl milimetru pod tím je to komplet syrový. Co s tím, vyhazovat škoda...
    Nakonec jsem to rozsekal tyčákem, trochu másla, utopit v česneku a krásná bramboráková polívčička na světě :-) I Babica by brečel.
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    Tak se mi podařila Luxusní svíčková...až na to, že jsem nějak zapomněla vytáhnout nové koření a i se zeleninou jsem ho rozmixovala....teď jsou v máčce černé ďobky a já je statečně lovím lžičkou....né že by to nějak extrémně vadilo, ale kua každý z vás si určitě aspoň jednou v životě vyzkoušel jaké to je rozkousnout jednu maskovanou kuličku třeba v guláši.... grrrrrrrrrrr
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    87HIGHFLYER: Viděl si ho jak se drží za hlavu u " nezapomněla jste tam přidat nějaké koření?" ?
    SPMB by nerozdejchal!
    Ale abych si zametla před vlastnim prahem, naučit se zacházet s kořením mi taky chvíli trvalo (ne vážne není potřeba sypat tam 7 druhů )
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Teď fakt uvažuju, zda je to reklama na mimibazar, nebo ho opravdu mrzí, že se tam dávají špatné recepty.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    87HIGHFLYER: týče mi vypadlo...
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    APIN: Vaněk je co se mimi bazaru úplnej amatér...asi by sem měl podívat ke kolegům do spolku pana babicy, aby si rozšířil obzory.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Právě jsem asi zvrtala rohlíky. První dávka vůbec nenaběhla, druhá už jo, zkusila jsem horkovzduch a ten fungoval. Ale stejně jsou příliš těžké a uvnitř trochu mazlavé. A navíc vypadají jak zmutované zombiepečivo.
    APIN
    APIN --- ---
    Kdo by chtěl trochu inspirace, na mimibazaru toho najde hodně :)
    Peklo na talíři: Mimibazar.cz
    http://www.peklonataliri.eu/31-peklo-na-taliri-mimibazar-cz
    VOY
    VOY --- ---
    Taky pridam svuj posledni fuck-up :-). Delal jsem kvetakovou polevku s knedlicky z Apetitu. Fakt nerozumim jak maji ty housky jen s mlekem a vajicky drzet pohromade, ja jsem z toho mel cast takovych vetsich chrmlu housky a pak housky plavajici okolo. Ne ze by se to nedalo jist, ale v zadnym pripade to nebyly ty vzhledny nocky co maji oni v polevce na obrazku. Co mohlo byt spatne, nemela tam byt nejaka mouka? A nemate treba nekdo nejake alternativni osvedcene knedlicky vhodne do kvetakoveho kremu?
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    APRILMOUSE: Takhle teda vypadá těsto na moje knedlíky běžně, až na to, že já nedělám kynuté. Které se mi taky poprvé prudce nepovedly. Recept je jednoduchej - dva hrnky hrubé mouky, hrnek mléka, jedno vejce, lžička soli a NA ŠPIČKU NOŽE prdopeče. Jenže nikdo neřekl, jak má být velký ten nůž, že jo:-) Dopadlo to tak, že knedlíky po vložení do vroucí vody zduřely, peočež se rozpadly na kaši.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    87HIGHFLYER: me zas bavi grilovany platky lilku prolozeny jako sendvic sejrem a nejlip jamonem...
    MRTVYKOTE
    MRTVYKOTE --- ---
    87HIGHFLYER: me docela chutnal grilovany lilek (po vykapani) potřeny česnekem a ochucenou zakysanou smetanou s ořechy a granatovym jablkem
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Já musim do čehokoliv s lilkem vždycky dát hodně česneku, lilek bez česneku nejim :-)
    GALE
    GALE --- ---
    87HIGHFLYER: Používám ten postup jako ty a před restováním ho potřu olejem ze sušených rajčat (vždy si ho sleju do skleničky v lednici). Pak lilek orestuju a před servírováním posypu sušeným nebo čerstvým tymiánem. Dost tomu pomůže.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Případně lilek nijak nekrájet, nesolit a nenechávat vyplakat - stejně to u těch skleníkových nemá moc efekt, ale strčit do trouby tak jak je, jen ho propíchat vidličkou, nechat ho upéct dokud na něm neudou puchýřky, nechat vychladnout, rozkrojit a vnitřek vydlabat lžící použít do pomazánek.

    Základem je baba ghanous
    pečený lilek, olivový olej, česnek, římský kmín, tahini, citronová šťáva, sůl - rozmixovat do hladka. Posypat koriandrovou a nebo petrželovou natí.
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    87HIGHFLYER: necham lilek vyplakat, vymackam, osusim a na noc nalozim do nejake dobre marinady.

    Pak je jeste vynikajici rozkrojit ho na pulku, vydlabat, duzinu nasekat nadrobno, zasmazit na trose slaniny a cibulky, az to zmensi objem, naplnit tim prazdny pulky, posypat syrem, idealne parmazan a dat zapect... vyhnes se tomu vyplakavani :))))

    zeleny avokado nech pri pokojovy teplote dozrat, internety rikaji tepelne NEUPRAVOVAT, protoze horkne :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PASTEL: no jo, ale něco jiného je předávkování kypřícím práškem, který ve vysokých koncentracích skutečně ovlivňuje chuť a představa že je jedovatej a je potřeba ho nahradit jiným, kde je místo fosforečnanu vápenatého hydrogenvinan draselný, který vznikl stejně chemickým procesem, jako ten fosforečnan - fakt to není jímaný kal z biodynamických vín sušená v prudkém aplském slunci čistými pannami.

    FILDELIN
    FILDELIN --- ---
    87HIGHFLYER: já lilek po nakrájení ponořím cca na pul hodiny do slané vody..poté osuším a dále upravuju. Vždy je dobrý, tak třeba takhle rada pomůže :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam