• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    MIC
    MIC --- ---
    MOIRAIN: vidíš, já někde četl že se naopak salát nemá do pytlíků do lednice dávat aby mohl dýchat, že jinak odejde rychleji..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    GUDRUN: :) moje diplomka vedla k jednomu z vedlejších zjištění, že když dám omytý hlávkový salát do zataveného pytlíku, uchováváno v lednici, tak je po pěti dnech jako čerstvý
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Poznámka pro všechny, koho by to nenapadlo předem: když se chystáte péct cheesecake ve vodní lázni a použít na to rozkládací formu, otestujte předem, zda je vodotěsná. Naštěstí jsem na to přišla už při nalévání krému.
    Stejně tak "kelímek zakysané smetany" znamená malý kelímek, ne velký.
    Takže ve výsledku se to peklo půldruhé hodiny, sušenkový korpus nejde pořádně dostat z formy, ale chuťově se překvapivě povedl :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KOPRETKA: ja mam takovy pozorovani... kdyz koupim vanickovou v kauflandu, tak ji zabalim lehce zpatky do toho igelitu a at ji pokropim pred tim, nebo ne, je druhej den hnusna a musim ji fest prebirat. Kdyz koupim pytlikovanou v albertu, je druhej den jeste uplne skvela a cerstva, i kdyz jsem pytlik otevrela a zas lupla zpatky do lednice. Ta prvni je ve vanicce v perforovanym plastu myslim, ta druha je v uplne zatavenem igelitu. Neni to uplne odpoved na to, jak ji skladovat, ale mozna jakou kupovat, aby vydrzela :-)
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    prosím nějaký fígl na ukládání rukoly? když jí koupím je super, rozbalím jí.. dám tak polovinu do salátu a zbytek chci udělat druhý den, a pak zjistím, že je polovina nahnilá(taková mokrá, no né hezká).. Takže co sní, vyndat jí? dát do lednice, nebo do lednice nedávat? nebo balit do igelitu nebo ne? prostě fakt nevím.. jen bych chtěla abych tu krabici co první den je super, mohla použít i druhý, nebo třetí...?
    děkuji za radu
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBEBE: tak u kosmetiky je to vcelku jedno jak to chutná a hlavně k tomu ti stačí ten kokosovej olej, ne? Ten je navíc sám o sobě chuťově dost příjemnej - a v DM minulý týden na něj měli akci.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    BEBEBE: nechutná to jako kokosový mlíko a i přes velmi pečlivé mixování na dobrém stroji a dlouhé namáčeni to na jazyku drhne. Je to prostě hnusná náhražka a tohle bude mít podobný výsledek.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Idea, že z namočeného strouhaného kokosu, vody a kokosového oleje důsledným rozmixováním vyrobím něco, co bude podobné kokosovému mléku z pixly je klamná.
    MESANFARON
    MESANFARON --- ---
    ZUZKAOU: Děkuju za tip, to zní nadějně, že by se ještě polévka mohla zadařit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MESANFARON: tuhle chybu mám taky za sebou - tedy v podobě pečení masa na českém světlém pivu.

    ČEská piva jsou hodně chmelená, tak že buď se musí vzít černé pivo a nebo nějaké nečeské, málo hořké.
    MESANFARON
    MESANFARON --- ---
    http://recepty.vareni.cz/danska-pivni-polevka/ Tohle se nedalo jíst, moc hořký. Možná se to vařilo příliš dlouho.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIC: jako budiž ti ruka volná, ale zkusila jsem to a je to hnusné. (a to byl domácí vaječňák)
    MIC
    MIC --- ---
    ZUZKAOU: ZUZKAOU: já bych se toho teda nebál.. kor v této roční době.. borůvky jsou v nedohlednu, čistý je to nuda.. 1:1 s vaječňákem na rozjasnění pondělního rána v práci ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    cccc přibližný počet nalezených stránek, kde je eggnog a kefir pohromadě je cca 40 000 - a tak nějak ta flaška stála na očích, když jsem přemejšlela, co do toho kefíru nalít...

    Podívej jaké k tomu mají krásné obrázky
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Někdo musí být tím, kdo řekne: "Tudy ne, přátelé …!" ?:)
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    87HIGHFLYER: Znáš to, někdy člověk prostě nedokáže odolat, i když ví, že to bude průser. To je prostě PNUTÍ :-D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: člověk by skoro řek, že to je jasný i bez zkoušení:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Fuj, kefír s vaječným koňakem je blbej nápad.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Ptal jsem se, co s mníkem, kterej je tuhej jak podešev. Udělal jsem dle doporučení, ještě se inspiroval tady: http://www.cuketka.cz/?p=4229

    Výsledek? Katastrofa...pošírování mi asi nesedlo, hlídal jsem to i teploměrem. Na máslo cibulku, zpěnit, zalejt vínem, vyvařit, vývar a koření do toho rybu. Teplota pod 90. Nechal jsem to cca 15 minut...a maso bez chuti a konzistence jak papír:/ Opět tuhej a suchej. Tak jsem to nechal na dalších 10 min beze změny. Nepovedla se mi ani ta omáčka, chtěla ještě svařit a dochutit, ale po ochutnání masa jsem na to už neměl náladu. Nevim kde je chyba, každopádně to asi nestojí za námahu, mník je buď pro šikovnější kuchaře nebo druhořadá ryba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam