• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    87HIGHFLYERCo se v kuchyni nepovedlo - špatné recepty, vaše chyby při vaření a domácí blafy z nich plynoucí
    Rozvařený knedlíky, tvrdý těsto, zdrclý omáčky, mdlý polívky, vysušený maso - začátky jsou těžký a i zkušený kuchař šlápne vedle. Buchty podle babiččina receptu jsou dobrý leda tak na dláždění silnic a nemůžete přijít na to proč? Nebojte se svěřit se svým vlastnoručním blafem a zeptejte se, kde je chyba. Vždyť to přeci vypadalo tak slibně a jednoduše. Poučení z vlastních i cizích chyb a výstraha ostatním. Nebo se jen pochlubte katastrofou na vašem talíři.



    jde to i líp
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ JIDLOOO, ZRADYLKOOO...fotky drazdici chutovy poharky aneb slintaci klub :) ]
    [ VARIS-VARIM-VARIME - dost bylo hladovky ! ]

    a i výrazně hůř
    [ Spolek přátel Mistra Babici aneb čvachtající manžové -Tento recept mne napadl předevčírem. ]
    [ Gastropeklo ]
    rozbalit záhlaví
    MESANFARON
    MESANFARON --- ---
    ZUZKAOU: Děkuju za tip, to zní nadějně, že by se ještě polévka mohla zadařit.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MESANFARON: tuhle chybu mám taky za sebou - tedy v podobě pečení masa na českém světlém pivu.

    ČEská piva jsou hodně chmelená, tak že buď se musí vzít černé pivo a nebo nějaké nečeské, málo hořké.
    MESANFARON
    MESANFARON --- ---
    http://recepty.vareni.cz/danska-pivni-polevka/ Tohle se nedalo jíst, moc hořký. Možná se to vařilo příliš dlouho.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIC: jako budiž ti ruka volná, ale zkusila jsem to a je to hnusné. (a to byl domácí vaječňák)
    MIC
    MIC --- ---
    ZUZKAOU: ZUZKAOU: já bych se toho teda nebál.. kor v této roční době.. borůvky jsou v nedohlednu, čistý je to nuda.. 1:1 s vaječňákem na rozjasnění pondělního rána v práci ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    cccc přibližný počet nalezených stránek, kde je eggnog a kefir pohromadě je cca 40 000 - a tak nějak ta flaška stála na očích, když jsem přemejšlela, co do toho kefíru nalít...

    Podívej jaké k tomu mají krásné obrázky
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Někdo musí být tím, kdo řekne: "Tudy ne, přátelé …!" ?:)
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    87HIGHFLYER: Znáš to, někdy člověk prostě nedokáže odolat, i když ví, že to bude průser. To je prostě PNUTÍ :-D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: člověk by skoro řek, že to je jasný i bez zkoušení:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Fuj, kefír s vaječným koňakem je blbej nápad.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Ptal jsem se, co s mníkem, kterej je tuhej jak podešev. Udělal jsem dle doporučení, ještě se inspiroval tady: http://www.cuketka.cz/?p=4229

    Výsledek? Katastrofa...pošírování mi asi nesedlo, hlídal jsem to i teploměrem. Na máslo cibulku, zpěnit, zalejt vínem, vyvařit, vývar a koření do toho rybu. Teplota pod 90. Nechal jsem to cca 15 minut...a maso bez chuti a konzistence jak papír:/ Opět tuhej a suchej. Tak jsem to nechal na dalších 10 min beze změny. Nepovedla se mi ani ta omáčka, chtěla ještě svařit a dochutit, ale po ochutnání masa jsem na to už neměl náladu. Nevim kde je chyba, každopádně to asi nestojí za námahu, mník je buď pro šikovnější kuchaře nebo druhořadá ryba.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    IMHO jediná věc, co dokáže urychlit vaření fazolí, je papiňák.
    Případně vařit to s malou špetkou sody a velkou špetkou chilli, jinak budou chutnat jak mýdlo.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIC: zkoušela jsem to pak propláchnout octem, jako že to neutralizuju, což částečně zabralo, ale stejně šly fazole do kompostu.

    Jo a pokud někdo chce mít v salátu černé a bílé fazole, tak musí být namáčené a vařené zvlášť, protože jinak chytnou univerzální šedou barvu.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    ZUZKAOU: to vypadá jako postup vhodnej pro vyznavače homeopatie
    MIC
    MIC --- ---
    ZUZKAOU: vidíš to bych dal asi aj víc, díky za warning, zrovna zítra jsem to chtěl zkusit, protože minule žena po 5 hodinách vaření řekla: "my topíme fazolema :-)"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MIC: tak půl lžičky na dva litry vody a 0.5 kg drobných fazolí.
    MIC
    MIC --- ---
    ZUZKAOU: kolik sody? (přiměřeně, přiměřeně ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Co je to za radu, že na urychlení uvaření fazolí je třeba do vody přidat lžičku sody?

    Asi to urychlilo, protože fazole se mi rozvařily na kaši, jenže to celé chutná po jedlé sodě. Fuj.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    87HIGHFLYER: jako uz jsem na tom odrovnala hrnec k odpisu a tlakovej jsem teda taky slusne spalila, nastesti snad ne nevratne :/
    je to fakt hned a moc
    dost casto na tom ted ten tuk prepalim
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    KASUMI: já dal mámě k vánocům ocelovou pánev. V "návodu" je tučně a s vykřičníkem napsáno upozornění, že na indukci se pánev rozehřeje extrémně rychle a na hodně vysokou teplotu...jsem si řikal, že to je nějaký přehnaný...evidentně neni:)
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jeeezisi
    vcera jsem koupila krasny bio hanger steak a mela dorazit kamoska, takze jsem si rekla, ze udelam steak, zeleninu v pare a opecenou na masle a omacku z cerveneho vina
    zelenina a macka dobry
    ale mam novou indukci a jeset to na ni poradne neumim
    tze jsem oba ty steaky SPALILA tak, ze ani odkrojeni moc nepomohlo, prostoupilo to celym masem.. ty opecene casti byly proste cerne a neskutecne horke
    a navic jsem to nechala potom v troube tak dlouho, ze to bylo zcela well well well done
    proste totalni pruser :)

    takhle zkazit steak se mi povedlo fakt poprve, priste vim, ze ta indukce na boost ani 9 ani 8
    ale hezky opect na 7 stupni, kterej tak odpovida 8-9 klasicky sklokeramiky :/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam