• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSSolární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+"létající auta"/VTOL)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOMVYN: v tomto diskuzním klubu řeč o žádné konkrétní vzpěře nebyla a nehodlám se o tom dál bavit.

    zájem o toto téma jsem ztratil ve chvíli, kdy oponenti jasně prohlásili, že mnou udávané parametry vzpěry (které jsou skutečně možná chybné, já v podstatě jen extrapoloval hliníkový skládací žebřík, odhad je fyzikálně správný z hlediska hustoty a rozměrů materiálu, ale jinak je v podstatě náhodný) i kdyby náhodou nějaký statický výpočet ustály, tak by to neznamenalo nic.

    také debaty, ve které je i příznivý výsledek nějakého dílčího výpočtu irelevantní a nemůže zvrátit něčí názor, se prostě nebudu účastnit. nikoho jsem z té debaty přitom nezabanoval (ani jsem nemohl, nebyl jsem v ní moderátor) - prostě mě to urazilo a odešel jsem jinam.
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: přitom mi nejsou ochotni ani nasdílet nějaké dokumenty, za které zaplatili? kde to potom jsme - no, jsme v zemi kde ne kazdy je zlodej ignorujici autorska prava.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    87HIGHFLYER: ano, ten problém, že tu stále dokola někdo opakuje řeším taky. co navrhuješ ty?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    TOMVYN: ať už lžou nebo nelžou, tak jsou každopádně offtopic.
    TOMVYN
    TOMVYN --- ---
    XCHAOS: a jeste repete..
    je to pravda.. jen se to snazis drobet zamlzit..
    vis co.. zkousni to, udelej to po jejich a uvidis, jestli to JE nebo NENI pravda..
    do ty doby jen mlzis.. oni rekli presne podminky.. a ty to extrapolujes na to, ze ONI LZOU (basnicka invence na tema "neni to pravda")
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    bla bla bla bla bla...furt dokola...
    TOMVYN
    TOMVYN --- ---
    XCHAOS: promin.. ale me prijde, ze jsi necetl, co jsem psal..
    XCHAOS:
    hele, u obojiho jde o to, ze se dospelo k tomu, ze tohle a tohle (v posledni dobe konkretne postaveni toho 12m duralovyho 'nosniku/vzpery') by mohlo vnest nejaky svetlo do debaty, kde si obe strany stoji za svym..
    jedna strana to podporuje 'kvalifikovanym odhadem'-ten a ten, kdo tomu rozumi rekl, ze se to rozpadne,
    druha strana tvrdi svym 'kvalifikovanym odhadem', ze takovou jitrnici jeste svet nevidel, tudiz nemuze rict jak je dobra..

    problem je, ze i kdyz to ze zacatku 'vseobecne' vypadalo jako dobrej napad, tak jsi podle me (a mozna i podle ostatnich?) cuknul, ze _NE_ na posledni chvili, kdyz uz by se to melo uskutecnit..

    nejde o to si te najmout.. ale vicemene i ty sam bys to mohl pojmout, jako ze mas moznost si neco odzkouset a kdyz nemas vlastni prachy, tak ten pokus zaplati nekdo jinej..
    KURVA! dyt prece takova moznost se nenabizi jen tak?

    hele, chlapi, taky by mi pichlo v soucasny dobe par aspon desitek tisic na podporu restaurace pres zimu.. co.. slozime se? 'soucinitel skodliveho odporu' ty penize nechce.. na kompenzaci se domluvime..

    sorry.. nabizet to nekdo me, tak si udelam vlastni vyzkum co a jak a zkusim vytvorit neco, co proste nepraskne.. jednak si to overim, druhak jim zavru hubu..
    jenomze tvoje reseni je pro tebe spatne z obou techto pohledu..

    co uz.. your call..
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: nezačnu náhodným utrácením peněz za komerční literaturu na dané téma, dokud jsem nepřečetl všechno volně šiřitelné - vis o nejake volne siritelne studii vyskoveho solarniho dvojplosniku s rozpetim sto metru? Nebo o necem jinem, volne siritelnem, co by bylo aspon zpola tak relevantni k tomu co propagujes?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: a nechce se mi utrácet za nějaké dokumenty za jejichž stažení se platí. - obdivuju tvoje nasazeni a obeti, jake jsi ochoten prinaset svym vizim 8))

    Cili ja ti ukazu studii, ktera analyzuje v podstatne zcela presne to, co propagujes: vyskovy solarni dvojplosnik se stometrovym rozpetim. A ty ji budes ignorovat, protoze bys musel vyplaznout nejakejch tricet euro? Wow. Jestli to spis neni tak, ze se ti nechce platit za neco, co konecne jasne dokaze, ze jsi tady vic nez rok hlasal nesmysly. Chapu ze to musi bejt blby dilema 8)

    výsledný projekt chci šířit pod GNU-FDL by toto nemuselo být vhodné - irelevantni, to s tim vubec nesouvisi (pokud tedy nemas v umyslu delat doslova cut&paste z te studie)

    čím více se ten projekt bude nepodobat čemukoliv existujícímu, tím v podstatě lépe - a tohle je zase dalsi pripad, kdyz hledas vymluvy tak zoufale, ze zacnes odporovat sam sobe. Neni to tak dlouho, co jsi tvrdil, ze xchaosoplan vlastne neni nic noveho, ze to je jen kombinace existujicich veci. A ted najednou, abys vysvetlil proc tu studii budes ignorovat, zacnes tvrdit ze se nechces podobat existujicim vecem? Hmmmm. Bizarni 8)
    GRENDAL
    GRENDAL --- ---
    XCHAOS: nicméně se tu diskutuje především tvoje vize. A pokud se někomu něčí vize zdá nereálná, jako ztráta času, tak není faulem a už vůbec offtopic, když tomu dotyčnému řekne, ať na to raději dlabe...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PACHATEL: tyhle dobře míněné rady jsou v tomhle klubu offtopic (už proto, že tenhle klub primárně není o "mojí vizi", ale o monitorování, jaká všechna solární letadla a vzducholodi už postavili nebo plánují jiní...). myslím, že offtopiců už tu bylo dost.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEJML: je tam nějaký limit, kolik bych do toho byl ochoten dát... ale nezačnu náhodným utrácením peněz za komerční literaturu na dané téma, dokud jsem nepřečetl všechno volně šiřitelné. jinak zapůjčení již zakoupeného materiálu pro studijní účely (pokud slíbím, že bych to dále nešířil) je podle mě fair use (ale právník nejsem). (a ten kdo by projekt opravdu chtěl podpořit a ne sabotovat, ten by nějaké materiály ke studijním účelům určitě rád zapůjčil... že by tu ale jen málo lidí doopravdy mělo zájem to podpořit a ne sabotovat? kdo by to jen řekl, že...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    BURAN: naopak... přilákal jsem spoustu naprosto nežádoucí pozornosti, o kterou jsem vůbec nestál :-( a pro spoustu jiných lidí se diskuze kvůli tomu stala nepoužitelnou (příliš mnoho příspěvků o ničem). (což je v podstatě i tento tvůj - varuju)
    PACHATEL
    PACHATEL --- ---
    XCHAOS: imho sis nalozil moc: fantazirujes tu o letadle co ma litat, litat na solarni pohon, ma pristavat, nerozpadnout se uz na zemi apod.

    ale rozhodi te problemy typu "neco placeneho stahnout", nebo alternativne kdyz toto neprojde tak "platba kartou na internetu"

    mozna by sis mohl zrekapitulovat dosavadni zivot, ceho si dosahl/nedosahl....no a potom se na tu svoji "vizi" vysrat :)
    KEJML
    KEJML --- ---
    XCHAOS: Nerikal jsi nedavno ze jsi ochoten do projektu castku odpovidajici tomu, co do nej vlozi ostatni? Misto nabadani k porusovani autorskych prav k tomu mas ted sanci
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS:

    " "přestat kličkovat" naprosto nehodlám: samozřejmě je to jediná možná strategie, kterou jako neodborník tuhle debatu můžu vést. jde o to naopak zkonalit se v tom a začít kličkovat ještě daleko lépe "

    obcas predlozis slusny dukaz ze ti nejde ani tak o dosazeni cile jako spis o attention whoring. jako ted.
    :)

    jsem zvedav kam az se da doklickovat :))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    dobrý embedlý Kickstarter video, na téhle stránce:
    NewsGallery: THE SUNSEEKER DUO: AN AIRPLANE FLIES VIA SOLAR PANELS
    http://www.thenewsgallery.com/2012/11/the-sunseeker-duo-airplane-flies-via.html
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: já na netu dávám přednost neplaceného obsahu, tak nějak ze setrvačnosti (a sám také nějaký obsah zdarma občas vytvářím...). zajímá mě suma volně šiřitelného obsahu (typu wikipedie) - u kterého si mj. naprosto každý může ověřit, že pracuje se stejnou kopií obsahu jako kdokoliv jiný, apod. (podmínkou ověření tohoto je právě ta volná šiřitelnost).

    možná to může působit trapně, omezovat se na práci s wiki, diplomovými prácemi k volnému stažení apod. - a sám jsem dohledal, že informace na wiki jsou občas neúplné a je určitě trapné, že ty relevantní diplomové ani nejsem schopen sám najít - ale zatím jsem zdaleka nezpracoval všechen volně šiřitelný obsah - a nechce se mi utrácet za nějaké dokumenty za jejichž stažení se platí. (už jen proto, že výsledný projekt chci šířit pod GNU-FDL by toto nemuselo být vhodné... čím více se ten projekt bude nepodobat čemukoliv existujícímu, tím v podstatě lépe)

    pokud se celá debata stočí do fáze "heč, já jsem si zaplatil nějaký podklad, který ty ne", tak pro mě ztrácí význam v celé debatě dál pokračovat: někteří lidé se tváří, že hodlají něco finančně podpořit - a přitom mi nejsou ochotni ani nasdílet nějaké dokumenty, za které zaplatili? kde to potom jsme?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: ono si to jde zadarmo stáhnout? - ne. Ale pozor, naprosto sokujici koncept, da se to _zaplatit_. Kdo by to byl rekl, ze jo?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: mě přišlo, že ten odkaz který si posílal, byl placený... ono si to jde zadarmo stáhnout?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam