DANYSEK: copak se v téhle záplavě nepodložených obvinění dá stíhat nějaká trochu rozumná debata? mám pocit jsem na to odpověděl: určitě se to nevejde do žádných existujících byrokratických škatulek, ale zcela určitě by se to nerozpadlo letělo. jen by to nemělo ty parametry, které si od toho slibuji - to je celé (celou řadu parametrů). Ale pokud se to nerozpadne (např. za cenu, že to bude těžší), tak při takto nízkém plošném zatížení křídla je vlastně nemožné aby to neletělo (spíš by trochu hrozilo, že by to odfoukl vítr :-)
dílčí výpočty, které by popisovaly, jak přesně by se to chovalo v té či oné situaci, by určitě provést šly. já většinu z nich provést neumím... a zejména mě irituje tvrzení, že by takové výpočty "stejně nic neznamenaly". v podstatě tu debatu, jak je postavená teď - tedy "nás je víc, my víc pokřikujeme, máme tedy pravdu", prostě vést nebudu. A to i za cenu delších banů, než za den.
(samozřejmě je zajímavá otázka, jak motivovat lidi, kteří něco vědí, aby mi spíše pomáhali to propočítat a domyslet, spíš než aby debatu takhle ničili a sabotovali... ale touto cestou k tomu prostě nedospěju).