JIMIQ: ano, snažím se samozřejmě znovynalézt (nejen) bicykl, ale i spoustu dalších kol :-) ale to je právě největší sranda - nechat se zaměstnat na 8h denně a dělat to, co všichni kolem, je neskonalá nuda.
myslím, že kdybys historii té debaty celou prošel, tak že bys to nemohl odbýt takovýmhle rádobyvtipným bonmotem. létání mě vždycky zajímalo tak jako tak. solární energie mě zajímala tak jako tak. outdoor aktivity mě vždycky bavily samy o sobě (kempování a vaření si v přírodě). elektrickou energii potřebuju tak jako tak: jsem silně informačně závislý člověk... broadbandové internetové pokrytí nám stejně Elon Musk zařídí globální, pomocí své satelitní sítě, ale pořád bude nutné si dobít notebook nebo smartphone.
o technologickém nomádství uvažuju taky už léta (např. někde stanovat s notebookem a dělat veškerou práci odjinud, než z domova... toto trochu naráží na to, že už vlastně nedělám u počítače žádnou práci a většinu času vedu různé online flamewars nebo prokrastinuju na sociálních sítích :-)
tzn. celá ta kombinace "ostrovní energetický systém + outdoor + offroad + létání" má u mě dost hluboké kořeny, sahající hodně dávno do minulosti (zčásti ještě do dětství) a absolutně mě nechává chladným, že mě radíš stěhovat si solární panely dodávkou, jako "výhodnější": samozřejmě jsem si obytné auto půjčoval, a zjistil, že mi vůbec nevyhovuje - protože hezkých míst, kde se dá sjet ze silnice a nějak outdoor tábořit, není vůbec tolik, a člověk má největší pravděpodobnost, že ho někdo odněkud vykopne, že tam nemá co dělat. solární kolo je o moc lepší: zvládne slušný offroad někde po louce, nezanechává na rozdíl od auta vyjeté stopy, a za dobrého počasí klidně i dobije notebook (za špatného ale stěží mobil).
cestoval jsem za posledních 20 let hodně krát, a zahrnovalo to spousty kombinací, co s sebou vláčím: od baťohů po celého naloženého auta nebo dokonce obytného auta. pořád jsem ještě nevychytal, jak málo nebo jak moc věcí s sebou chci vláčet, ale je jasné, že všechno, co s sebou vezu, má být co nejuniverzálnější a nejvíceúčelovější (příklad: jeden účastník Sun Tripu byl vozíčkář, a jeho solární handbike měl kola z jeho vozíku - vezl si s sebou vozík bez kol, a prohazoval je s tím handbikem, když se potřeboval přesunout na kratší vzdálenost - takže přesně takhle uvažuje většina lidí, co řeší alternativní mobilitu... dost možná, že by moje solární letadlo mělo kolečka s koloběžky, kterou bych měl na palubě a kterou po přistání můžu smontovat a dojet si do vesnice pro mlíko do kafe a rohlíky...)