ALMAD: podívej, kdokoliv se snaží něco dělat DIY, tak má sklony být trochu jako Pat a Mat. to ale neznamená, že DIY je od základu špatně a nemá potenciál. naopak si myslím, že potenciál DIY je snižován tím, že se zdůrazňuje jeho estetická stránka a zanedbává se možnost, že by bylo i funkční: DIY přístup je téměř normou u kreativních kutilů s uměleckým záměrem. U soch, kulis a vůbec všmožných instalací je cíl být především cool a originální... v umění je DIY přístup téměř normou (viz David Černý, ale i scéna třeba kolem Freezefestu...). Tím se ale tak trochu schazuje potenciál DIY nabídnout i čistě funkční řešení, funkční lifestyle hack.
Já nejsem ve své podstatě intelektuál (i když taky hodně žvaním), chybí mi na to právě ty zmiňované VŠ přednášky (pro změnu z humanitních oborů). Jsem nakonec stejně spíš technický, přírodozpytný typ. Tzn. na DIY mě zajímá potenciální funkčnost, nikoliv jeho estetika (kterou nerozporuju, ale zas tolik jí neobdivuju). Spoustě lidí se moje solární kolo líbilo, že je bambusové - ale u mě to byl funkční hack a nehrálo to pro mě roli, protože mi nešlo o estetický dojem, ale právě o tu funkčnost.
Jestli budu chtít létat, budu se muset dát do party s někým, kdo to umí. Nechám se překvapit, kdo to přesně bude a jakou roli u něj budou hrát ty VŠ přednášky a jakou intuice (či naopak mimo VŠ nabiflované vzorečky). Pro mě bude důležitá hands on zkušenost (já mohu nabídnout hands on zkušenost s fotovoltaikou, tak se taky počítá). Prostě věřím, že mezi nadšenci do létání najdu i někoho, kdo bude nadšený z možnosti, že by mohl přestat utrácet za palivo... nenajdu ho hned, ale věřím, že někdo takový existuje.