REDGUY: "moderní" kultura poznání a hierarchické struktury kolem něj naopak maximálně glorifikovala. můj přístup je spíš "postmoderní" a částečně možná anarchistický: vědění je subjektivní a to, jestli něco vím správně nebo ne, to nerozhodne žádná vnější autorita, ale nakonec jen a jen výsledky v praxi. (samozřejmě, když budu transparentní v tom, co předpokládám a srovná se to s tím, jaký je výsledek, tak někdo může hodnotit zvenčí, jak byly moje hypotézy úspěšné - to je další faktor proti situaci, kdy hodnotím jen sám sebe)
např. jsem nepředpokládal rigidní vzducholoď létající do 20 km, a když jsem transparentně přinzal, že jsem se v téhle konkrétní předpovědi mýlil (pořád by mi ale strašně zajímalo, jak rychle to lítá! tohle zatím nebylo zveřejněno), tak jsem byl obviněn, že si "hraju na experta". takže fakt WTF: cílem tu evidentně není se něčeho dobrat, ale rozbít debatu a provozovat osobní útoky (rád bych je tu jako moderátor zakázal - tak, jako jsou zakázané třeba na kosmo.cz... )
samozřejmě, stěží uvěřitelná je ruská propagandistická verze:
Chinese Helium Airships to Hunt for Enemy Aircraft
http://sputniknews.com/military/20151025/1029083974/china-aviation-helium-balloon-scouting.html
"The Yuanmeng aircraft can reach a height of 100 kilometers" - uh, huh, cože? :-)