REDGUY: jak jsem ti několikrát vysvětloval, tak to o té "genialitě" máš z "komentářů přátel" tady na NYXu, které jsem si tam fakt nenaklikal sám ani si o to neříkal. (Ano, někteří z nich to myslí možná ironicky, ale někteří možná vážně, protože léta sledovali, co jsem dělal)
Myslím, že jsem poznal pár zatraceně šikovných a technicky zdatných lidí, kteří jsou na hranici toho označení "génius". Nemyslím, že mezi ně patřím - ale dokázal jsem opakovaně schopností těchto lidí využít, a výstup využít komerčně, či jinak. Nepatřím tedy sám mezi génie nebo vynálezce - nicméně, rád se s nimi přátelím, rád je inspiruju, snažím se využít "idle time", kdy neseženou zajímavější nebo lépe placenou práci. Vidím se spíš jako polyhistor, zkrachovalý podnikatel, early-adopter ledasčeho a celkově zvědavý nadšenec (pokud mě vůbec nějak chceš klasifikovat, což podle mě není nutné). (a je třeba poznamenat, že v éře Internetu něco takového fakt není těžké...)
být "vizionář" ovšem nesouvisí s genialitou - vizionářství nevyžaduje zvláštní inteligenci ani genialitu, vyžaduje podle mě směs odvahy, poctivosti a soustavného zájmu o to"koukat se z výšky" a "nahlédnout za obzor".