• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSSolární letadla a vzducholodi (pilotovaná/bezpilotní+stratosférické/elektrické létání+"létající auta"/VTOL)
    V tomhle klubu řešíme všechny aspekty solárního létání, i mezioborově (aerodynamika, statické a mechanické záležitosti, elektrotechnika, fotovoltaika, konstrukce letadel, ekonomika provozu...)
    [ solar-flight.com | solarimpulse.com | solarship.com | Conceptual Design of Solar Powered Airplanes for continuous flight (pdf) ]

    Témata podrobně: Pilotovaná i bezpilotní solární letadla. Významné zahraniční osobnosti aktivní na tomto poli. Politické, ekonomické a sociální souvislosti. Vše z historie tohoto oboru i zajímavé odkazy týkající se jeho budoucnosti. 2D i 3D vizualizace, fotografie, videa. Volné přesahy do spřízněných oblastí "úsporné aeronautiky" (obecně všechny vzducholodě, lidskou silou poháněné létající stroje, enviromentálně šetrné létající stroje, apod.). Elektrické létání (i na baterie), stratosférické létání (hlavně elektrické a solární, včetně bezpilotního). Související regulace v letectví (velmi pomalá letadla s velmi nízkým plošným zatížením křídla, pilotovaná i bezpilotní)

    Offtopicy většinou díky benevolenci moderátora bohužel nejsou mazány (ale měly by být). Za osobní útoky a urážky většinou následuje ban na dobu určitou. Připomínky ke způsobu moderace klubu směřujte prosím do soukromé pošty.
    rozbalit záhlaví
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XCHAOS:filtr xchaos;bambus:
    ad uzel: já si představím leda tak Radima Uzla... km/h si umím představit... jak moc to fičí, když jedu z kopce na kole a tak :-) (BTW můj rekord se solárním kolem z kopce je asi 47 km/h aniž by mi to urvalo stříšku, solární letadla přitom létají tak 50 :-) dá se říct, že na bambusový solární dvouplošník téměř už mám proof-of-concept.. teda fakt "téměř", ale přeci jen trochu víc, než kdybych o tom jen kecal... :-)

    -----

    samozřejmě, že to publikování průběžných výsledků mi baví (i když zveřejňování pokroku solárního kola jsem dost zanedbával). letadlo by mohlo být mediálně atraktivní a samozřejmě když by se hi-tech vhodně zkloubil s tím, že by to vypadalo dost retro (dvouplošník, lankostroje, bambusy...)... tak by ta pozornost médií byla určitě součástí motivace.



    do debaty vstupuju jenom, když už jsou tu některý statementy na levelu, kterej mi nebezpečně přibližuje mozek k samovznícení, typicky z poslední doby: tandemkolo mě naučilo hodně o řízení x-tunovýho náklaďáku.



    XCHAOS: řekl jsem, že cca 10x větší konstrukce bude asi cca 10x těžší - no vidíš a přitom to bude cca 1000x
    Square-cube law - Wikipedia, the free encyclopedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Square-cube_law
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: fajn, plně chápu, že tě to nezajímá... ale proč teda vstupuješ do debaty, kterou tě nebaví, nebo nemáš čas číst? chápu, že spoléháš na to, že rejpnout si je vtipné vždycky, ale musíš počítat s tím, že ti prostě něco podstatného uteklo (a že nepíšu nesmysly, co mi podsouvá REDGUY, apod.)
    KEJML
    KEJML --- ---
    XCHAOS: Já nejsem žádnej materiálovej inženýr, takže nemám tucha. Jen mám trochu přehled o kolech, tak jsem tě chtěl jen upozornit (a jsem si jistý, že minimálně podruhé), že hliníkové rámy nemusí být (a nebývají) výrazně těžší než karbonové.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: skutečně bizarní logika, a vyžaduje to opravdového mistra trollingu, aby takovou logiku vložil do klávesnice někomu, kdo nic takového nikdy nenapsal...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    XCHAOS: promiň xchaosi, ale možnost, abych tě bral vážně jsi ztratil už před lety, ještě před založením twitteru, zhruba v době, kdy soláry vlály za letadlem na půlkilometrový stuze. Tuhle diskuzi o stavění end-of-state solárního letadla, co má baterky na dvacet minut letu a startuje rozběhem z kopce už beru čistě jen jako zdroj občasnýho pobavení.

    Gratuluju, že si přestal rozporovat fyziku natolik, že tvje letadlo má parametry, co vypadaj, že neporušujou zákony zachování energie atd., nicméně pozorovat, jak se do krve hádáte s Redguyem ohledně stavby rogala už prostě tolik netáhne, notabene ve chvíli, kdy to nijak neovlivní skutečnost, že nikdy žádný letadlo nesestavíš.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    OMNIHASH: přesněji... z prefabrikovaný karbonových trubek (kdybys to tu fakt četl, což chápu, že tě asi nezajímá...)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEJML: ok, dobrý vědět :-) bambusovej rám stavím protože bude vypadat cool a chci se něco naučit, ale tohle je rozhodně taky zajímavý info.

    (BTW, myslíš, že hliník má vlastnosti, abych si postavil hliníkovou/duralovou kostru letadla, vážící 15 kg? totiž... některá rogalla snad mají duralové kostry, ne?) viz https://cs.wikipedia.org/...v%C4%9Bsn%C3%A9_l%C3%A9t%C3%A1n%C3%AD#Z.C3.A1v.C4.9Bsn.C3.BD_kluz.C3.A1k ... celou dobu opakuju, že ten můj ultralight je v podstatě jen trochu aerodynamičtější verze rogalla...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    JVCNC: Me uplne nejvic fascinuje ta bizarni logika "Vezmu deset veci, ktery kazda maj neco pod jeden metr ctverecni a sestavim z nich jednu vec, ktera bude mit plochu dvacet metru ctverecnich. A bude mnohem hur namahana". Kam se na tohle hrabe Banach - Tarski 8)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Tyvole, solární letadlo z bambusu...to je zase nějakej pokus o trollsourcing nebo co?
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    KEJML: akorat xchaos netusi ze jakmile takovy ultralehky ram na kolo spadne, je ram odepsan do srotu, protoze pri jakekoliv deformaci za mez pruznosti snizi pevnost a jakekoliv snizeni pevnosti u ultralehkeho ramu znamena ze je uz nepouzitelnej, u letadla zcela neaplikovatelne, protoze ram letadla musi vydrzet nekolikanasobne zatizeni oproti klidovemu stavu, navic dynamickeho namahani, ultralehky ram silnicniho kola je namaham prevazne staticky. Zde by se mel xchaos pozastavit a zacit studovat staticke vs dynamicke namahani, tedy pokud by byl pricetny, coz neni, takze se to bude snazit okecat jiz znamou metodou mysli si domnivase ze, usuzuje ze
    KEJML
    KEJML --- ---
    XCHAOS: Jen pro pořádek, i hliníkové rámy za několik tisíc mají kolem 1,5 kg. Na
    Hodný příklad: http://www.koloshop.cz/horske-ramy-mtb-horske-ramy-mtb-26-299/Coowa-H.XC-MTB-ram-zelena-.html
    BURAN
    BURAN --- ---
    XCHAOS: k vydrzi tebou navrzeneho 3d tisteneho dilu gratuluji! muzes nam nejak priblizit, jak jsi postupoval pri navrhu?
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: tedy odhad, že celý rám solárního ultralightu by mohl vážit stejně, jako deset rámů na kolo, mě přijde reálny - eeehm. Myslis cely ram ultralightu, ktery ma dohromady DVACET metru rozpeti? Jen tak pro kontrolu, jak myslis ze je velkej takovej ram kola? (hint: je to napsany v tom, co citujes 8) )
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: ok, diky. Tesim se na jaro a info o vysledku 8)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Weight - My 54cm road frame weighed in at 2.0 kgs. I built it light as I am a 150 lb rider. The last road frame (we call Thai Silk) that went out the door was a 58cm which weighed in at 5.4 kgs.
    ...
    I haven't weighed the frame of my bike, but 2.5 kilos sounds a lot heavier than what I produced.


    takže asi tak. není důvod domnívat se, že pokud moje konstrukční technika bude fungovat, dostanu se na váhu custom karbonových rámů (tedy kolem 1.5 kg). tedy odhad, že celý rám solárního ultralightu by mohl vážit stejně, jako deset rámů na kolo, mě přijde reálný (ale pořád to bude třeba tak, že hmotnost pilota bude omezena na 70 kg)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: offtopic, ale přeci jen ne tak moc jako jiné věci: stávající rámy váží kolem 2.5 kg:
    frames - Bamboo bikes - the verdict? - Bicycles Stack Exchange
    http://bicycles.stackexchange.com/questions/2889/bamboo-bikes-the-verdict

    dnešní rámy kol jsou ovšem laminované napevno z tlustých bambusů. já chci prostorový rám z více tenkých bambusů, takže uvidím. tyče použité na bambusovou solární stříšku jsem předtím vážil. několik kg rozhodně měly (větší problém ale byly ostatní součástky)

    další level je stejnou technikou vyrobený (tedy bez laminování sešroubovaný) karbonový rám (např. nákladní kolo, horské kolo... to bambusové bude spíš dobře vypadající hračka...). to by mělo samozřejmě vážit míň (tak do 1.5 kg)

    když se podaří, začnu pomalu experimentovat s tím ultralightem (resp. bude čas sehnat si někoho na tu byrokracii... a proč ne třeba id DANYSEK? evidentně o tom ví hodně.... třeba ho za těch pár let nějak přesvědčím, kdo ví..)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: pokud víc jak cca 2-2.5 kila, bude to samozřejmě fail - karbonový rám může mít třeba kilo a půl, hliníkový tři...
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: A at mame nejakou predstavu - kolik cekas, ze bude ten bambusovej ram kola vazit?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: ale znejistil si mě sakra hodně, uznávám :-) ale je to fakt sranda: vydržel 3D tištěný díl, co jsem navrhoval já (a spolupracující 3D tiskař ho jen svým modelovacím softwarem "ožužlal", aby ušetřil materiál). ty další díly, které už navrhoval profík, se všechny polámaly (zase co si budeme povídat: bylo to o šetření materiálem... darovanému 3D materiálu na zuby nekoukej...)
    REDGUY
    REDGUY --- ---
    XCHAOS: Ver mi, zpozdeni ten rozdil neni 8)

    ten 3D tištěný díl na solární bambusové stříšce No vidis. Tak prece jen se obcas pletu. Konecne mas neco, na cem to muzed demonstrovat jinak nez "musis se smirit s tim, ze budoucnost ukaze, ze ses pletl" 8)))
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    REDGUY: mám za nima trochu zpoždění, uznávám :-) ale jako rozhodně to není tak, že teď budu 5 let meditovat (a k tomu si studovat předpisy o regulaci experimentálních letadel, jak mi tu kdosi radí) a pak se náhle zjeví nějaký zázračný létající stroj.

    (mimochodem, ten 3D tištěný díl na solární bambusové stříšce, co si prorokoval, že se zlomí, se po 8000 km cesty nezlomil.. a to si mě tak nalomil, že jsem s sebou pro jistotu vezl ještě jeden náhradní, černý! a nezlomilo se to ani když se mi většina podpůrné konstrukce okolo už rozpadla a polámala, a tyhle 3D tištěný díly pak fakt držely podstatnou část váhy...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam