XCHAOS: podobne srovnani vidim take, kdyz ti vysvetluju potrebu co nejkomplexnejsi simulace ke snizeni nakladu na stavbu xy prototypu a ty to nechapes protoze driv simulace taky nebyli....
ten odhad soucastek je mimo, vis kolik stoji schvalena a nutna avionika? cely rozpocet ti nebude stacit ani na jeden budik, zalezi samozrejme jak moc legalne s tim budes chtit litat. technicky potrebna pro let ta avionika je. ale dejme tomu ze si vystacis s beznou GPSkou napr pro paraglidery.
aha, takze jako vzdy zacinas vysvetlovat ze jsi to myslel vlastne cele jinak.
ten rozdil neni v me genialite, ale primarne v tve neznalosti vseho a aroganci.
a pak dale v:
Ve vyrobe, nez ty vubec poptas vyrobu nejakeho dilu, tak ja odejdu do vedlejsi mistnosti a nez jen ty sesmolis vykres tak ja budu mit soucastku hotovou.
V konstrukci, cad uz nejaky ten rok pouzivam, a nemam problem se naucit s libovolnym jinym nastrojem, pripadne si vlastni potrebny sw nastroj vyvinout, delam to tak v praci bezne denne. Zatimco ty se odmitas cokoliv ucit jen proto aby jsi se nemusel nic ucit a prechod z 2D do 3D je pro tebe neprekonatelny problem.
legislativa, zatimco ja prectu denne 10-50 stranek dokumentace, ty odmitas precist byt i jen predpisy dlouhodobe. Nicmene souhlasim ze legislativa a predpisy jsou velice casto velmi matouci nez se clovek v danne problematice trochu zorientuje (a casto i potom)
Drive jsem te chapal, jsem praktickz neustale ve stejnem postaveni, kdy prijdu s nejakou kacirsky revolucnim napadem a vsichni okolo me mi rikaji ze to je blbost, ze to je nerealizovatelne v mych podminkach, casovym a financnim rozpoctem atd. (ted ohledne soukromzch projektu napr s 3d tiskem se chci pokusit prolomit urcite hranice toho co je diy mozne). ale misto toho abych donekonecna neustale opakoval na internetu ty same blbosti, tak radeji jdu a spocitam/zkusim jestli to je moznea studuju tot ak dlouho dokud neziskam dostatecne mnozstvi informaci k tomu abych ziskal jednoznacny nahled na konkertni problematiku.
Jenze zde je prave problem v aroganci, jista vysoka davka arogance a drzosti je potreba co se tyce napadu na reseni konkretnich technickzch problemu, ale nikoliv v ochote ty problemy resit a studovat vse souvisejici , v odmitani rad a v pochybovani nad vlastnim resenim.