REDGUY: :-) tak pokud 1 metr a 0 lidí lze taky popsat jako "chybu 100%"... :-) ano, asi jsem v tomhle případě měl na mysli spíš chybu 50% (tzn. že moje udaná hodnota je o 100% větší, než ta, které lze dosáhnout)
REDGUY: myslím, že klíčová je ve vědě schopnost předpovědět: to, že to obvykle zahrne nějaký racionální model, je sice pravda... ale... na začátku tvým (a nejen tvým!) hlavním argumentem, proč to nejde, byla právě intuice (typu že když nakreslím létající koberec, bude intuitivně jasné, že je to špatně, apod.). tzn. není to tak, že vy máte _všechno_ zdůvodněné a já _nic_... obě strany mají svou argumentační linii a obě strany zahrnují i intuici (chybnou - viz v jiném klubu tvoje intuitivní nepochopení, proč je pro mě 1 kW motor solárního kola výhoda, i když většinu času poběží jen na 250W... přitom racionální zdůvodnění jsem ti poskytl)
několik mých argumentačních linií právě vycházelo ze vzorečků - ale odpovědí byla právě "intuitivní jistota", že je to konstrukčně nemožné, že daný materiál neexistuje, apod. takže se můžeme bavit, čí intuice je více "odůvodněná"...
jinak tvoje argumentace je čím dál víc mimo.. nikoho jsem nezabanoval za to, že nějak rozporuje moje vize a osobní plány (které se týkají možné budoucnosti, ne dogmatického výkladu minulosti, mimochodem...).
jednoduše jsem jasně řekl, že nebudu tolerovat offtopicy a osobní útoky. ale samozřejmě by bylo lepší, kdyby si někdo, kdo to čte, a komu důvěřuju, udělal čas, a moderoval to místo mě...