JVCNC: ano. myšleno ironicky: pouhým pozorováním toho, jak tito lidé mezi sebou interagují (na diskuzních fórech, na schůzích) si člověk může udělat obrázek. mě se to možná nepodařilo - ale založit si stranu jakou "honeypot" a nechat do ní nalézt různé lobbyisty a sledovat, o co se budou snažit - to podle mě není "totalitní praktika" - ale naopak jediný možný způsob, jak demokratická společnost může totalitě předcházet :-) (opět: varuji před pokračováním offtopicu!)
k nabídce odhalení redguyovi identity (což NENÍ totalitní praktika, ale obchod v liberální společnosti - pochybné by bylo nabízet za odhlaení jeho IP adresy úplatek provozovateli NYXu, a totalitní to, kdybych se třeba zaměstnal u policie a chtěl si tato data pod nějakou záminkou od NYXu a jeho provoozvatele vynutit... což je pravomoc, o kterou právě třeba neustále policie usiluje...) .. jsem se jednoduše nedostal, protože jsem jí zjistil dřív, než jsem dostal šanci tu odměnu vypsat (nebo možná mě zmátlo to, že ten, kdo jí prozradil, tu odměnu nechtěl.. zase mi to nebyl schopen nijak potvrdit, ale toto jsem si ověřil zase nepřímo...jinak REDGUY má ve své branži dobré kamarády, kteří by ho zapírali úplně o život, kdybych si to nezjistil jinak :)
každopádně: pokud je to veřejná nabídka, tak na tom není nic totalitního: anonymita je věcí společenské dohody, já skutečně jsem proti tomu, aby byla a-priori zakázána, resp. aby byly instituce které z principu mají právo anonymitu komukoliv svévolně kdykoliv odebrat - ale vypsat odměnu za odhalení identity nějakého pseudonyma (ona soustavná anonymita pod stejným id není anonymita, ale pseudonymita) - to prostě není totalitní.
totalitní je někoho zabanovat - nikoliv zeptet se (veřejně!) - "kdo je tento pseudonym, neznáte ho někdo?". to je naprosto ok. svoboda na toto se zeptat dokonce musí být do budoucna zachoána! když někdo vystupuje jako pseudonym tak hloupě (ve více různých komunitách), že stačí jít a zeptat se, tak je prostě hloupý ten pseudonym a ne ten kdo se ptá (dlužno poznamenat, že REDGUY samozřejmě JE tak hloupý...)
sorry, ale jestli prostě se zeptat je totalitní praktika... myslel jsem, že totalita používá nástroje jako tajnou policii, odposlechy, tajné agenty, výslechy, mučení, věznění, výhrůžky, deportace... ale ono ne: "totalitní praktika" ve 21. století je zeptat se normálně na veřejnosti "tenhle člověk mě už 5 let sere a uráží - nevíte někdo, kdo to je?"
BTW - pomohlo to. troluje pořád, ale dává si víc bacha, netlačí tolik na pilu. Takže ok.