DANYSEK: počkej, takže vývoj SolarStratos za 8 mega EUR je, že "neví, jak jinak by utrácel" - zatímco když někdo utratí tyhle peníze za vývoj dejme tomu luxusní jachty či sportovního auta, tak je to ok a je to nějak racionální spotřeba?
Uvědom si, že 8 mega EUR je z hlediska celkového objemu čistě luxusní a prestižní spotřeby v zemích EU naprosto zanedbatelné číslo. Našli na to sponzory, no. A to mají jako ti sponzoři pořád donekonečna sponzorovat Formuli 1 a různé sportovní přenosy.
když jsme u té Formule 1:
This Is How Much It Costs To Run A Formula One Team - WTF1
http://wtf1.co.uk/f1-team-budgets-infographic/
navíc jsem si nevšiml, že by měla obchodní model typu, že si někdo může koupit "jízdu na zadním sedadle Formule 1" - jsou to čistě jen závody, čistě jen mediální událost, jde o to zaujmout sponzory.
Pokud se bavíme o věcech, které se dělají "jen proto, že je to možné" a žijí z peněz sponzorů, které zajímá čistě jen pozornost diváků k tomu, co se děje - tak jako sorry, ale prostě já prostě fandím třeba kosmonautice místo fotbalu, nebo solárním letadlům místo Formule 1. (Jsem technický typ a nikdy nebudu opravdový tree-hugger, na kole radostně vyšlape kopec - sice pojedu na kole místo autem, do toho lesa, ale celou dobu budu stejně přemýšlet, jak bych si to šlapání do kopce usnadnil... stejně jako lidi, co vymysleli ty auta, kteří ovšem netušili, kam až to zajde...)