VYHULENY_UFO: no tak když má někdo matku účetní a fotra matfyzáka, tak se nedivím, že skončí zrovna u bitcoinu :-) A taky to trochu vysvětluje tvůj svérázný komunikační styl.
Já na tom naštstěstí jsem trochu jinak, tak jsem holt neskončil u bitcoinu, no. Je možný, že v tom co dělám neuspěju - ale pokud ano, tak z toho budu mít zatraceně lepší pocit, než kdybych jen spekuloval s Bitcoinem.
Protože, i když existenční zajištění je samozřejmě důležitý (a já si uvědomuju, jak je pro některé lidi složité, proto jsem se nakonec ztotožnil s myšlenkou základního příjmu místo selektivních, podmínených forem sociálního zabezpečení), tak mě přijde, že jde prostě o víc, než jen o boj, jestli někdo patří mezi "lepší lidi".
Konkrétně u úspěšného sázení na bitcoin jde prostě o to, že si spoustu lidí zblbnul a min. část z nich svoje peníze prostě prohraje. To mi nepřijde nijak úctyhodné, popravdě. Samozřejmě to zní líp, než kdyby ses vytahoval, že sis na byt vydělal dealováním drog nebo drobnými krádežemi. Ale je to v podstatě sofistikovanější verze téhož. Snaha udělat z toho důstojnou činnost, která chrání nebohé střadatele pred zlotřilou centrální bankou, je sice pohnutá cover story, ale je to v podstatě blbost. A až třeba tebe navzdory tvé genialitě dožene nějaký vyděrač, co bude vyžadovat výpalné v bitcoinech, tak ti dojde, co si pomohl rozjet...