• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RENFRIDiskuzni arena pro kazdeho
    Vyvinula se v nejake diskuzi zajimava, ale off topic debata? Stoji za to to doresit, mate k tomu jeste hodne co rict, vasi oponentni maji zajimave argumenty, ale ostatni vas uz odkazuji jinam? V diskuzni arene neni zadne tema off topic ( krome urazek a hrubeho chovani), muzete sem presunout jakoukoli zajimavou diskuzi z jinych klubu, ktera ma na diskuznim serveru sve misto. Vitejte.
    rozbalit záhlaví
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DAVIDO: to je náhodou vtipná odpověď, oceňuju :D
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    ECLECTICA: Není vůbec nic špatného na tom, když si myslíš že jsou muži méněcenní. Když to vezmu obecně, je z mého pohledu úplně jedno co si myslíš, hlavně aby si uměla vařit, měla smysl pro pořádek, byla pilná, milovala svoje děti a uměla občas mlčet :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    DAVIDO: vidíš, já si naopak myslím, že méněcenní jsou muži. Jen se na to podívej, úmrtnost ve všech věkových kategoriích větší než u žen, dožávají se nižsího věku, daleko hůř zvládají sexuální frustraci, páchají naprostou většinu trestných činů, poměr můžů a žen ve vězení je 9:1. Lepší než ženy jsou pouze co se týče prostorového vnímání a fyzické kondice, přičemž toho druhého využili k tomu, aby si ženy zotročily. Primitivita, kam se podíváš.

Jelikož si zjevně nejsi schopen uvědomit, že tam, kam nezavítaly feministky, jsou ženy zhusta majetkem muže, který rozhoduje o tom, zda smějí cestovat, koho si mají vzít a zda se vůbec budou umět podepsat, je to myslím docela adekvátní reakce. :P
    Chtěl jsi flejm, můžeš ho mít.
    PIZI
    PIZI --- ---
    DAVIDO: Nebo také za feministky považuji pouze ty ženy, které jsou na hlavu padlé hysterky co jsou příliš ošklivé nebo nesnesitelné aby dosáhly na vlastní sexuální uspokojení a tak vymejšlej hovadiny.
    DAVIDO
    DAVIDO --- ---
    ECLECTICA: Je to hlavně o výchově a o tom jak se člověk cítí. Já osobně teda MHD nejezdím, ale kdekoliv ve veřejném prostoru kde je méně židlí/sedaček než lidí stojící ženě svoje místo nabídnu.

Ženu pouštím sednout ne proto že bych si myslel že by na to měla nárok, ale protože chci a cítím se potom líp. Je to symbolika, dobrovolně se vzdám vlastního pohodlí ve prospěch slabšího tvora který mi není roven. Jsem civilizovaný :)

Ano, jsem podle dnešní definice nechutný macho, a pro mne jsou feministky pořád jenom na hlavu padlé hysterky co jsou příliš ošklivé nebo nesnesitelné aby dosáhly na vlastní sexuální uspokojení a tak vymejšlej hovadiny.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    nový téma?
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    FANFAN: Dalším důvodem pro ohleduplnost by mohla být všeobecná povědomost o měsíčním cyklu žen a vzhledem k tomu, že v naší společnosti v těchto dnech neodcházíme do stanu na odpočinek, ale "vesele" krvácíme i třeba v tamvaji cestou do práce a člověk je rád, že si sedne.
    FAT
    FAT --- ---
    ECLECTICA: Nevím, mám to tak nastavené.
    :-)
    MATHES: Proč o to usilují? Nevím, musíš se zeptat jinde. Jen vím, že facku dám chlapovi, ale ženské ne. Za stejnou blbost, samozřejmě.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MATHES: tak v téhle situaci to z evolučního hlediska docela chápu.
    MATHES
    MATHES --- ---
    FAT: a presne tohle je podle myho spatne.

proc zeny usiluji o rovnopravnost presne do chvile, nez se lod zacne potapet a prednostne se evakuuji zeny a deti?

(omluva za multipost)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FAT: a na základě čeho je jedno pohlaví hodno větší úcty než jine?
    FAT
    FAT --- ---
    FANFAN: Myslím, že tahle varianta je až někde vzadu. Jako první bych dal prostě úctu k ženě a je jedno jestli je či není těhotná.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    ECLECTICA: nechci se hádat, jen mě napadá, proč se pouštěj ženy sednout... Třeba proto, že je větší pravděpodobnost, že je žena těhotná (ikdyž to neni vidět), než že by byl těhotnej muž.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RENFRI:
    ECLECTICA: já chápu i to, že patnácti dvacetiletý kluk může být unavenější než pětatřicetiletá čtyřicetiletá žena, dokonce si myslím, že se i dřív chlapi unavení než ženy ;-) Ač fyzickou sílu má můj patnáctiletý syn už dávno větší než já. Ale tak nějak by mi přišlo divné, kdyby měl syn sedět a já stát, a proto doufám, že pouští případně i jiné ženy si sednout.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    RENFRI: co se týče platů, bohužel je to stále tak.
    Ano, ty nestojíš o úplnou rovnoprávnost, a tvůj muž třeba taky ne. Pokud se shodnete a jste tak spokojení, je to samozřejmě v pořádku. Nicméně v současnosti je to díky mnohými nenáviděným feministkám opravdu otázka volby, nikoli nutnost. A to je to, čeho si cením.
    PS: už se mi stalo, že jsem nad svým manželem v MHD stála - protože jsem sama řekla, že po celém dni sezení opravdu sedět nechci, kdežto on se na sezení cítil. Je to opět o dohodě mezi těmi dvěma.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ECLECTICA: Ale ja nemam rovnopravnost a absolutni rovnopravnost proste nikdy nebude, vzhledem k tomu, ze se proste jedna o dve prilis odlisna pohlavi, to je dano. Muzu volit, muzu mit praci, kterou by driv delal jen muz, mimochodem ale teda za ni nejsem zaplacena jako mi muzsti kolegove, byt delame uplne to same, ale hlavne oni fakt nebudou tehotni, nebudou rodit a kojit deti a v mem svete se teda o ne ani starat stejnym dilem jako ja, muj muz nebude varit, pect, starat se o kytkyu nebo strihat male nehty, ja nestojim o uplnou rovnopravnost, klidne makam v praci jako chlap, ale doma jsem zenska a proste v mem svete kdyz pojedu ja a muj muz tramvaji a bude jedno volne misto, tak budu sedet ja a ne on.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    RENFRI: on ten dvacetiletý kluk, který jede třeba z tréninku, může být unavenější než já. Co se týče výroku o slabším pohlaví: ano, v některých ohledech to tak je, třeba já rozhodně nevynesu kočár do schodů a nákup, který váží čtvrtinu mé hmotnosti, taky sotva vleču.
    Jak jsem v oné diskusi taky psala, přístup "chci se nechat hýčkat, ale zároveň chci všechno, co považuju za výdobytky emancipace", mi připadá nefér vůči mužům a jako snaha sedět na dvou židlích. Představ si, že by tomu bylo naopak: muži by byli ve všem rovnoprávní, ale zároveň bys je měla pouštět sednout, otevírat jim dveře, pomáhat jim do kabátu... což by bylo zdůvodněno třeba tím, že oni jsou silnější, ale své síly rychle vyčerpají a potřebují je doplnit.
    Co se týče mužských a ženských rolí, nemám ráda rigiditu - čím jsou tyto role uvolněnější, tím větší je šance, že člověk prožije život dle svých preferencí a vedle vhodného partnera, se kterým se doplňuje z důvodu své nátury, nikoli proto, že je to někde predepsáno.
    PIZI
    PIZI --- ---
    PASTEL: Je fajn, když se to děje, ale nemyslím si, že by někdo měl předpokládat, že má nějaký nárok. Jsem rád když jsou na mě lidé hodní, ale nemyslím si, že na to mám nějaký nárok, že to musím vyžadovat. Domáhat se svého nároku na uvolnění sedadla, to když vidím, tak to pro mě tak nějak "shodí" toho dožadujícího. Daleko víc obdivuji třeba někoho, kdo slušně o místo poprosí a případně zdůvodní. Samozřejmě ideální je když prosit nemusí a místo je uvolněno "automaticky".
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ECLECTICA: Jo, to je skoda, presunula bych ji sem, ale ono nevypadalalo, ze v tom chce nekdo pokracovat..
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    PIZI: Prosimtě rozveď to trochu, ty vždycky napíšeš něco, co je sice neoddiskutovatelná pravda, ale nic z toho nevyplývá, nebo já aspon nevim co by z toho mělo vyplývat.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ECLECTICA: Kdyz to bylo trochu jinak a ja jsem treba rada, kdyz mladik uvolni misto i te 40ti lete zene, ktera tam padla jako priklad, byt rozhodne neni stara ani tehotna a tak podobne. Proste jsme slabsi pohlavi, nemame stejnou fyzicku, nejsme stavene na stejnou namahu, urcite ne na stejny typ. Mivame vic problemu a duvodu k unave a sezeni, ktere se driv braly automaticky, byt se o nich vubec nemluvilo samozrejme. Ja jsem rada, ze nemusim nikomu zduvodnovat, proc jsem ted fakt unavena a rada bych sedela, nerikam, ze mam na to misto narok, to vubec ne, ale kdyz ten mladej kluk usoudi, ze na nej mam vetsi narok nez on, protoze on v klidu postoji, tak proc ne? Ja se fakt nechci vzdat toho, ze me muzi budou oblekat do kabatu, usazovat me na misto a drzet mi dvere, je to od nich gesto nikoli nadrazene, ale spis opecovavajici a ocenujici zeny a to pousteni v tramvaji k tomu taky patri. Ja si nebudu hrat na rovnocennost muzi, urcite ne tu fyzickou, to se radsi necham ochranovat a hyckat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam