VYHULENY_UFO: To je dobrý argument v místech, kde není přítok tak vysoký, že uživí spotřebu 12ti lidí z jednoho vrtu (to mám třeba já i sousedi, jen to není pitné a ano řeším to, ale je to zatraceně složité) a nebo v rybníkářské krajině plné vody - to ten příbuzný a nebo na veřejných místech, kde mají neomezený odběr z řádu (zaplatím! ale 2Kč za litr je prostě jen jiný způsob, jak říct neotravuj a zařiď se, je nám jedno, že chcípáš, zaplať a je nám jedno, že jsme se domluvili před tím jinak, teď už to neplatí) vážně nerozumím o co jde. Zatím jsem slyšela jen argument my taky platíme, tak se zařiď nebo ty nemáš doma vodu, že musíš k pumpě? Tak asi to tvl dělám ráda, že takhle jezdím po světě (chvíli jsem neměla auto a nosila denně 6l vody z práce na zádech) a doprošuju se o pár litrů vody a doma šetřím i na vodě pro zvířata...fakt bych byla ráda, kdybys mi dal prohled do tohohle světa, kde je vody dostatek a zdroje jsou plné v každou roční dobu. Fakt mě to zajímá, co k tomuhle chování lidi vede.
Když nad tím tak přemýšlím, asi se vrátím k velbloudímu stylu 3*2l petka do batohu, naberu v práci na hajzlu a nebudu muset nikde nic s nikým řešit. Akorát mi to zas dojebe záda, ale v pohodě, pořád lepší než zažívat tenhle hyenismus.