• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MACHALIK: Myslela jsem si, že to je prostě odpor o kterém mluvíš, musím to vyzkoušet na nějakém lepším mase. Je možný, že jsem měla fakt smůlu na nějaké horší kousky.

    Že by mi to totiž vadilo nějak "z principu" nebo kdo ví čeho, to zase ne. I když bych si to určitě sama nezabila.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WRIGLEY: Pokud to je to, co si myslím, že to je, tak to není reálnej smrad masa, ale spíš jakejsi vnitřní odpor k práci se syrovým masem. Znal jsem jednu, co to měla podobně, vnáší to do života spoustu problémů.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    ALONSY: fakt ze jestli ti smrdi maso, tak dost mozna kupujes stare.
    Pripadne pomaha zpracovavat maso rovnou z lednice - zchlazene nesmrdi a tim ze je tuzsi tak se casto lepe zpracovava.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    WENDIGO: To jsi mi připomněla, jak mě mamka chtěla poslat na školu "technologie zpracování masa."
    Navíc se tam pitvali potkani. (A já mám k hlodavcům opravdu vřelý vztah, radši bych pitvala psa, když už bych musela:-)). No, naštěstí jí to neprošlo. Ale třeba bych se na druhou stranu otrkala a mohla bych si aspoň pořádně uvařit :)
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Stejne mi to vzdycky prislo zajimavy jak nekomu syrovy maso vadi, moje mamka je taky takova, uvari ale ekluje se ji to a zabit neco neprichazi v uvahu a ja jsem v podstate od detstvi pravej opak a prace s masem me vyslovene bavi a dokazu si s kusem masa hrat treba hodinu nez zbyde jen libovej kus bez slach a blan stejne tak mi nikdy nedelalo problem zabit kure nebo kapra jediny co vim mi poprvy trochu vadilo byl kralik. Pamatuju si jak jsem jako mala se strasne chtela stat reznikem :D Ale je to zajimavy, evidentne faktor ktery neni prilis dany vychovou.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ALONSY: To já jsem teda pro dobrý jídlo zas ochotná ledaco překousnout, mám slíbenou kachnu, ale bude jen zaříznutá, to bude teprve lahoda.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PASTEL: No právě, já na to tak koukala, pak jsem si vzpomněla, jaký jsem měla problém s nakrájením kližky na guláš nebo jen těch kuřecích prsou a zamítla jsem to :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ALONSY: No u mě to bylo o zvyku, i když lámat těm kuřatům hnáty z kloubů, neni uplně činnost, na kterou bych se těšila
    MIC
    MIC --- ---
    ALONSY: pokud to smrdí, tak to nekupuj. Po mnoha pokusech/omylech jsem našel dodavatele kuřat, ze kterých i hotový vývar fakt krásně voní (kdežto z marketových mi smrdí a to dost.)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PASTEL: Nojo, problém pak je, když se někdo, jako třeba já, totálně štítí syrového masa a chce se mu zvracet i při připravování těch jednotlivých kusů, natož celýho.
    Nevím proč, ale totálně mi to smrdí a vážně to nedávam. Smutný, to přitom maso miluju :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Už to tu proběhlo nyxem xkrát, ale doufám, že se na mě zlobit nebudete, když to zopakuju... Pepin a jeho kuřecí galantina

    Pepin Debone Chicken Galantine Ballotine - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Já se rovnou přiznám, že občas z lenosti koupim cestou z práce v řeznictví celý stehno na rychlou večeři, ale už jenom přijít o tu kostru, ze které je tak skvělý vývar, to je věčná škoda, nehledě k tomu že rozebrat kuře není žádná dřina, s krůtou je to horší :-D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    střídáme druhy, tím myslím, kuřecí/hovězí/ domácí vepřový/a my teda máme trochu výhodu domácí skopový i vepřový a krůtí od maminky...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PASTEL: já to teda ani jinak nekupuju než kuře vcelku, nevím proč bych měla platit za to, že mi to někdo nakrájí a obere z toho to nejlepší, navíc každý další zpracování mi přijde podezřelý z hlediska data spotřeby, takže když už ho koupím, žereme to okamžitě.. a jednou za týden třikrát maso je tak akorát a stídáme druhy no...
    trup na polívku, křídla+stehna do trouby, prsa na pánvičku na kousky třeba do číny a zbytky kočičkám... sníme to celý ;)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Chvála drůbežího separátu | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=10960
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ZUZKAOU: jen tak mimochodem u nás je zvykem zvíře před podříznutím omráčit, co jsem mluvil s řezníkem který pracuje na jatkách v praze kam občas zajedou košer řezníci tak se běžně stává že si vezmou 10-20% z toho co zabijou, zbytek prodaj jaktkám zpět, nepřijde vám to trochu "blbý"?
    Jelikož mě jehněčí příští rok čeká tak za sebe si nedokážu představit že bych to dělal bez omráčení, co jsem slyšel o potácejících se a mručících zvířatech mi úplně stačilo.
    Kdyby jste někdo chtěl -z malochovu u jindřichova hradce- příští rok bude v rozumné míře kůzlečí i jehněčí.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ZUZKAOU: super, super, super... fakt!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MACHALIK: dík.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZUZKAOU: To je super zajímavej blog, hele. Nemám, co bych ti tam komentoval, ale je to dobrý. Rád to čtu!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A dá se to zkvasit?: Solené hovězí
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/11/solene-hovezi.html

    S dovolením trochu hovězího z vlastní zahrádky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam