• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Už to tu proběhlo nyxem xkrát, ale doufám, že se na mě zlobit nebudete, když to zopakuju... Pepin a jeho kuřecí galantina

    Pepin Debone Chicken Galantine Ballotine - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Já se rovnou přiznám, že občas z lenosti koupim cestou z práce v řeznictví celý stehno na rychlou večeři, ale už jenom přijít o tu kostru, ze které je tak skvělý vývar, to je věčná škoda, nehledě k tomu že rozebrat kuře není žádná dřina, s krůtou je to horší :-D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    střídáme druhy, tím myslím, kuřecí/hovězí/ domácí vepřový/a my teda máme trochu výhodu domácí skopový i vepřový a krůtí od maminky...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PASTEL: já to teda ani jinak nekupuju než kuře vcelku, nevím proč bych měla platit za to, že mi to někdo nakrájí a obere z toho to nejlepší, navíc každý další zpracování mi přijde podezřelý z hlediska data spotřeby, takže když už ho koupím, žereme to okamžitě.. a jednou za týden třikrát maso je tak akorát a stídáme druhy no...
    trup na polívku, křídla+stehna do trouby, prsa na pánvičku na kousky třeba do číny a zbytky kočičkám... sníme to celý ;)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Chvála drůbežího separátu | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=10960
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ZUZKAOU: jen tak mimochodem u nás je zvykem zvíře před podříznutím omráčit, co jsem mluvil s řezníkem který pracuje na jatkách v praze kam občas zajedou košer řezníci tak se běžně stává že si vezmou 10-20% z toho co zabijou, zbytek prodaj jaktkám zpět, nepřijde vám to trochu "blbý"?
    Jelikož mě jehněčí příští rok čeká tak za sebe si nedokážu představit že bych to dělal bez omráčení, co jsem slyšel o potácejících se a mručících zvířatech mi úplně stačilo.
    Kdyby jste někdo chtěl -z malochovu u jindřichova hradce- příští rok bude v rozumné míře kůzlečí i jehněčí.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    ZUZKAOU: super, super, super... fakt!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MACHALIK: dík.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZUZKAOU: To je super zajímavej blog, hele. Nemám, co bych ti tam komentoval, ale je to dobrý. Rád to čtu!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A dá se to zkvasit?: Solené hovězí
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/11/solene-hovezi.html

    S dovolením trochu hovězího z vlastní zahrádky.
    MIC
    MIC --- ---
    dejte prosím prosím někdo na nástěnku obrázek běžných řezů... nejlépe české, ne americké...
    (kupoval jsem hovězí na steak a připadal si jako ignorantskej vegetarián... "opravdu chcete vysokej roštěnec, vždyť to má šlachu")
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TIGRE: a pod 20 dnes v mrazáku to teda moc dobré za syrova nebude
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    E_D: tady http://www.cdc.gov/parasites/trichinellosis/gen_info/faqs.html píšou tohle:

    - Curing (salting), drying, smoking, or microwaving meat alone does not consistently kill infective worms; homemade jerky and sausage were the cause of many cases of trichinellosis reported to CDC in recent years.
    - Freeze pork less than 6 inches thick for 20 days at 5°F (-15°C) to kill any worms.
    - Freezing wild game meats, unlike freezing pork products, may not effectively kill all worms because some worm species that infect wild game animals are freeze-resistant.

    Takže zabíjet parazity mražením u vepřového (narozdíl od zvěřiny) jde, ale mrazíš to pekelně dlouho...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    MIC: Já bych řekla, že je to tak správně že rare má být jen exkluzivní hovězí. A vepřová panenka by měla vypadat asi jako medium, jen trochu růžová uprostřed (kdyžtak mě někdo opraví).
    E_D
    E_D --- ---
    TIGRE: pomuze premrazeni?
    MIC
    MIC --- ---
    TIGRE: nehledě na to že polosyrový vepřový je hnusný. Možná nejsem ten správnej gurmet, medium hovězí steak je fajn, ale když pašíka tak well done. Když na fotkách vidím panenku která má opečenej milimetr zvenku a celej vnitřek je teplem netknutej, nechápu jak to ty lidi můžou žvejkat. Neříkám to utejrat k smrti do úplného vysušení, ale tuhou nedodělanou kotletu nebo nedopečenej bůček fakt nemůžu.. Vlastě to píšu jen proto že mě zajímá váš názor - pošlete mě kdyžtak do babicárny nebo k vegetariánům.
    MAKII
    MAKII --- ---
    TIGRE: tak nějak. každopádně sušený je lepší hovězí.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    WRIGLEY: já jsem tam byl jenom jednou, ale zase na ně mám hezkou vzpomínku - sehnal jsem tam hřbetní sádlo, se kterým jsem předtím pohořel v několika řeznictvích v centru a který jsem nutně potřeboval pro domácí italské klobásky :)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    V Praze na Tylove namesti (nikoli na belehradske) je dle meho vytecne reznictvi a uzenarstvi. Maji kvalitni maso, dobre ceny a v uzenarstvi musim vyzdvihnout predevsim cely pult syru.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    PASTEL: no protože parazitické onemocnění u vepřového je nejvíc o držku :) hlísti jako jsou svalovci a podobné bonusy, které tě můžou z nedostatečně tepelně zpracovaného vepřového masa překvapit, nejsou imo nic příjemného. Jasně, že míra nebezpečí je možná v dnešní době malá, ale stejně já o cysticerkózu, trichinelózu a spol. moc nestojím :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam