• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    CORIM
    CORIM --- ---
    WAMP_ELF: Priznam se, ze skopovou hlavu sem jeste nevaril (a ani nikdy varit nebudu ... ehm ...)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    CORIM: už jsi někdy vařil několik hodin skopovou hlavu z několik let starého berana? Pokud tedy bereš jako přípravu i výrobu jídla.
    CORIM
    CORIM --- ---
    Mno - kdyz to tu tak ctu - tak musim rict, ze jediny maso ktery mi cerstvy resp. pri priprave "smrdi" je veprovy.

    Jinak sem jedl jak syrovy kureci tak i hovezi (resp. teda co se tyce hoveziho tak to byl tatarsky biftek) a rozhodne nesmrdi pokud je kvalitni.

    Ale teda syrovy kureci mi pripada takove konzistenci strasne blizke syrovym rybam - coz mi tak uplne nevyhovuje. Ne ze bych mel neco proti rybam.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nakladatelství SmartPress. - NOVINKA: Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí
    http://www.smartpress.cz/kucharky/hovory-s-reznikem-kucharka-pro-dceru-z-masa-a-kosti.html
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ALONSY: Možná to má různý fáze. Já to zažil v té nejhorší.
    Pokud ti dělá problém chňapnout/říznout i do zcela objektivně pěknýho a růžovýho kuřecího prsa nebo hovězího roštěnce nebo vepřové kotlety, zkrátka čistý maso, který nesmrdí, tak je to zlý s tebou; pokud to vysloveně smrdí, tak to je masem.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MACHALIK: Myslela jsem si, že to je prostě odpor o kterém mluvíš, musím to vyzkoušet na nějakém lepším mase. Je možný, že jsem měla fakt smůlu na nějaké horší kousky.

    Že by mi to totiž vadilo nějak "z principu" nebo kdo ví čeho, to zase ne. I když bych si to určitě sama nezabila.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WRIGLEY: Pokud to je to, co si myslím, že to je, tak to není reálnej smrad masa, ale spíš jakejsi vnitřní odpor k práci se syrovým masem. Znal jsem jednu, co to měla podobně, vnáší to do života spoustu problémů.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    ALONSY: fakt ze jestli ti smrdi maso, tak dost mozna kupujes stare.
    Pripadne pomaha zpracovavat maso rovnou z lednice - zchlazene nesmrdi a tim ze je tuzsi tak se casto lepe zpracovava.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    WENDIGO: To jsi mi připomněla, jak mě mamka chtěla poslat na školu "technologie zpracování masa."
    Navíc se tam pitvali potkani. (A já mám k hlodavcům opravdu vřelý vztah, radši bych pitvala psa, když už bych musela:-)). No, naštěstí jí to neprošlo. Ale třeba bych se na druhou stranu otrkala a mohla bych si aspoň pořádně uvařit :)
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Stejne mi to vzdycky prislo zajimavy jak nekomu syrovy maso vadi, moje mamka je taky takova, uvari ale ekluje se ji to a zabit neco neprichazi v uvahu a ja jsem v podstate od detstvi pravej opak a prace s masem me vyslovene bavi a dokazu si s kusem masa hrat treba hodinu nez zbyde jen libovej kus bez slach a blan stejne tak mi nikdy nedelalo problem zabit kure nebo kapra jediny co vim mi poprvy trochu vadilo byl kralik. Pamatuju si jak jsem jako mala se strasne chtela stat reznikem :D Ale je to zajimavy, evidentne faktor ktery neni prilis dany vychovou.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ALONSY: To já jsem teda pro dobrý jídlo zas ochotná ledaco překousnout, mám slíbenou kachnu, ale bude jen zaříznutá, to bude teprve lahoda.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PASTEL: No právě, já na to tak koukala, pak jsem si vzpomněla, jaký jsem měla problém s nakrájením kližky na guláš nebo jen těch kuřecích prsou a zamítla jsem to :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    ALONSY: No u mě to bylo o zvyku, i když lámat těm kuřatům hnáty z kloubů, neni uplně činnost, na kterou bych se těšila
    MIC
    MIC --- ---
    ALONSY: pokud to smrdí, tak to nekupuj. Po mnoha pokusech/omylech jsem našel dodavatele kuřat, ze kterých i hotový vývar fakt krásně voní (kdežto z marketových mi smrdí a to dost.)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    PASTEL: Nojo, problém pak je, když se někdo, jako třeba já, totálně štítí syrového masa a chce se mu zvracet i při připravování těch jednotlivých kusů, natož celýho.
    Nevím proč, ale totálně mi to smrdí a vážně to nedávam. Smutný, to přitom maso miluju :)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Už to tu proběhlo nyxem xkrát, ale doufám, že se na mě zlobit nebudete, když to zopakuju... Pepin a jeho kuřecí galantina

    Pepin Debone Chicken Galantine Ballotine - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Já se rovnou přiznám, že občas z lenosti koupim cestou z práce v řeznictví celý stehno na rychlou večeři, ale už jenom přijít o tu kostru, ze které je tak skvělý vývar, to je věčná škoda, nehledě k tomu že rozebrat kuře není žádná dřina, s krůtou je to horší :-D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    střídáme druhy, tím myslím, kuřecí/hovězí/ domácí vepřový/a my teda máme trochu výhodu domácí skopový i vepřový a krůtí od maminky...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    PASTEL: já to teda ani jinak nekupuju než kuře vcelku, nevím proč bych měla platit za to, že mi to někdo nakrájí a obere z toho to nejlepší, navíc každý další zpracování mi přijde podezřelý z hlediska data spotřeby, takže když už ho koupím, žereme to okamžitě.. a jednou za týden třikrát maso je tak akorát a stídáme druhy no...
    trup na polívku, křídla+stehna do trouby, prsa na pánvičku na kousky třeba do číny a zbytky kočičkám... sníme to celý ;)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Chvála drůbežího separátu | Cuketka
    http://www.cuketka.cz/?p=10960
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam