úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
PASTEL
---
---
20:39:20 14.1.2013
1 odpověď
Jen tak pro zajímavost
Kde sehnat nejlepší panenku? Šéfkuchaři radí, kam chodí do řeznictví | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
http://www.lidovky.cz/nejlepsi-reznictvi-kam-chodi-nakupovat-sefkuchari-fwv-/dobra-chut.aspx?c=A130102_162334_dobra-chut_mc
ZUZKAOU
---
---
15:24:39 11.1.2013
+1
Ve vlastní šťávě: Maso a krev - Radio Wave - progresivní hudba, rozhovory s osobnostmi, kultura (Český rozhlas)
http://www.rozhlas.cz/radiowave/vevlastnistave/_zprava/ve-vlastni-stave-maso-a-krev--1159825
WAMP_ELF
---
---
9:28:46 10.1.2013
PASTEL
: klasicky- prošpikovat špekem, opéct na pánvi, dopéct v troubě s cibulí. Žádná marináda prostě králík.
KLAAR
---
---
17:53:10 9.1.2013
PASTEL
: ja kralika nejradsi : ocistim, naporcuju, nalozim pres noc do bileho vina s cibuli, paprikama, rajcaty, tymiankem, cesnekem.....druhy den pak dusim do mekka, jen dochutim, k tomu takovy karlovarsky nebo ryze...mnam!
RUTHLESS
---
---
17:26:33 4.1.2013
+2
PASTEL
: ja nedavno doma pritacil, aby se delal v horcici. neco uzasnyho. bylo to desne trivialni (den nechat matinovat obaleno v dijonsku horcici, zarestovat na velkym mnzstvi cibule, podlit bilym vinem a nechat byt.) presny recept na nyxu urcite nekde je. tipnul bych si, ze v "co mam dnes varit..."
MEANDER
---
---
15:31:11 4.1.2013
+1
PASTEL
: Já dělám z králíka polévku se smetanou, citronem, listovým špenátem a bylinkami. Původní recept sice počítá s jehněčím, ale je to zrovna tak důstojné zhodnocení králičího.
PASTEL
---
---
14:37:20 4.1.2013
4 odpovědi
Měl by pro mě někdo nějakou radu jak na úpravu králíka, asi dusit, že áno? Já jsem se se ho totiž už dvakrát snažila péct, a přestože druhý pokus (cemr na víně) už dopadl o poznání lépe, pořád je to takový suchý, a to jsem pekla zakrytý a podlévala.
CORIM
---
---
14:01:59 22.12.2012
WAMP_ELF
: Priznam se, ze skopovou hlavu sem jeste nevaril (a ani nikdy varit nebudu ... ehm ...)
WAMP_ELF
---
---
13:52:22 22.12.2012
1 odpověď
CORIM
: už jsi někdy vařil několik hodin skopovou hlavu z několik let starého berana? Pokud tedy bereš jako přípravu i výrobu jídla.
CORIM
---
---
4:44:17 21.12.2012
1 odpověď
Mno - kdyz to tu tak ctu - tak musim rict, ze jediny maso ktery mi cerstvy resp. pri priprave "smrdi" je veprovy.
Jinak sem jedl jak syrovy kureci tak i hovezi (resp. teda co se tyce hoveziho tak to byl tatarsky biftek) a rozhodne nesmrdi pokud je kvalitni.
Ale teda syrovy kureci mi pripada takove konzistenci strasne blizke syrovym rybam - coz mi tak uplne nevyhovuje. Ne ze bych mel neco proti rybam.
ZUZKAOU
---
---
10:40:42 8.12.2012
+1
Nakladatelství SmartPress. - NOVINKA: Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí
http://www.smartpress.cz/kucharky/hovory-s-reznikem-kucharka-pro-dceru-z-masa-a-kosti.html
MACHALIK
---
---
23:19:27 7.12.2012
ALONSY
: Možná to má různý fáze. Já to zažil v té nejhorší.
Pokud ti dělá problém chňapnout/říznout i do zcela objektivně pěknýho a růžovýho kuřecího prsa nebo hovězího roštěnce nebo vepřové kotlety, zkrátka čistý maso, který nesmrdí, tak je to zlý s tebou; pokud to vysloveně smrdí, tak to je masem.
ALONSY
---
---
23:06:52 7.12.2012
1 odpověď
MACHALIK
: Myslela jsem si, že to je prostě odpor o kterém mluvíš, musím to vyzkoušet na nějakém lepším mase. Je možný, že jsem měla fakt smůlu na nějaké horší kousky.
Že by mi to totiž vadilo nějak "z principu" nebo kdo ví čeho, to zase ne. I když bych si to určitě sama nezabila.
MACHALIK
---
---
23:04:08 7.12.2012
1 odpověď
WRIGLEY
: Pokud to je to, co si myslím, že to je, tak to není reálnej smrad masa, ale spíš jakejsi vnitřní odpor k práci se syrovým masem. Znal jsem jednu, co to měla podobně, vnáší to do života spoustu problémů.
WRIGLEY
---
---
21:42:00 7.12.2012
1 odpověď
ALONSY
: fakt ze jestli ti smrdi maso, tak dost mozna kupujes stare.
Pripadne pomaha zpracovavat maso rovnou z lednice - zchlazene nesmrdi a tim ze je tuzsi tak se casto lepe zpracovava.
ALONSY
---
---
17:39:48 7.12.2012
WENDIGO
: To jsi mi připomněla, jak mě mamka chtěla poslat na školu "technologie zpracování masa."
Navíc se tam pitvali potkani. (A já mám k hlodavcům opravdu vřelý vztah, radši bych pitvala psa, když už bych musela:-)). No, naštěstí jí to neprošlo. Ale třeba bych se na druhou stranu otrkala a mohla bych si aspoň pořádně uvařit :)
WENDIGO
---
---
17:32:07 7.12.2012
1 odpověď
Stejne mi to vzdycky prislo zajimavy jak nekomu syrovy maso vadi, moje mamka je taky takova, uvari ale ekluje se ji to a zabit neco neprichazi v uvahu a ja jsem v podstate od detstvi pravej opak a prace s masem me vyslovene bavi a dokazu si s kusem masa hrat treba hodinu nez zbyde jen libovej kus bez slach a blan stejne tak mi nikdy nedelalo problem zabit kure nebo kapra jediny co vim mi poprvy trochu vadilo byl kralik. Pamatuju si jak jsem jako mala se strasne chtela stat reznikem :D Ale je to zajimavy, evidentne faktor ktery neni prilis dany vychovou.
PASTEL
---
---
15:42:01 7.12.2012
ALONSY
: To já jsem teda pro dobrý jídlo zas ochotná ledaco překousnout, mám slíbenou kachnu, ale bude jen zaříznutá, to bude teprve lahoda.
ALONSY
---
---
15:36:40 7.12.2012
1 odpověď
PASTEL
: No právě, já na to tak koukala, pak jsem si vzpomněla, jaký jsem měla problém s nakrájením kližky na guláš nebo jen těch kuřecích prsou a zamítla jsem to :)
PASTEL
---
---
15:35:22 7.12.2012
1 odpověď
ALONSY
: No u mě to bylo o zvyku, i když lámat těm kuřatům hnáty z kloubů, neni uplně činnost, na kterou bych se těšila
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam