• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jo a zdroje surovin

    iFAUNA: Inzerce - Farmářské produkty
    http://www.ifauna.cz/farmarske-produkty/inzerce/r/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Propagace chovu primitivního skotu, ovcí a koz v ČR - Masné výrobky a maso z Mangalice
    http://www.dovozzvirat.cz/clanky/masne-vyrobky-a-maso-z-mangalice.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Hele to je zajímavý způsob zrání masa - zalít ho do včelího vosku
    Waxed legs — Nordic Food Lab
    http://nordicfoodlab.org/blog/2013/1/waxed-legs

    Jako je to starobylejší verze zavakuování, tedy mokrého zrání. Ale zase pokud to chytne takovou tu voskovou vůni, tak to nemusí být na závadu.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Nedávno mě docela rozesmálo, že moje milovaná hospůdka u Huculů se dostala mezi 25 "nejlepších" českých restaurací, mezi Cafe Imperial apd. (skoro všechny jsou v Práglu) (zamjímalo by mě koho tam ožrali :-D)
    Kde se v Česku nejlépe najíte? Podívejte se na TOP 25 vybraný českými gurmety | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/c1-55979880-kde-se-v-cesku-nejlepe-najite-podivejte-se-na-top-25-vybrany-ceskymi-gurmety#fotogalerie-gf281101-31-1744190
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    MACHALIK: Já nevim, no tak snad jedině apelovat na šéfkuchaře z Brna, aby se víc prezentovali na netu, ale zas aspon pražákům slouží ke cti, že si všimli že maso, který se prodává na trhu v Praze pochází od Pelhřimova ;-)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    PASTEL: Skvělý informace pro spoustu lidí z celé republiky.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Jen tak pro zajímavost
    Kde sehnat nejlepší panenku? Šéfkuchaři radí, kam chodí do řeznictví | Dobrá chuť | www.lidovky.cz
    http://www.lidovky.cz/nejlepsi-reznictvi-kam-chodi-nakupovat-sefkuchari-fwv-/dobra-chut.aspx?c=A130102_162334_dobra-chut_mc
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Ve vlastní šťávě: Maso a krev - Radio Wave - progresivní hudba, rozhovory s osobnostmi, kultura (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/radiowave/vevlastnistave/_zprava/ve-vlastni-stave-maso-a-krev--1159825
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    PASTEL: klasicky- prošpikovat špekem, opéct na pánvi, dopéct v troubě s cibulí. Žádná marináda prostě králík.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    PASTEL: ja kralika nejradsi : ocistim, naporcuju, nalozim pres noc do bileho vina s cibuli, paprikama, rajcaty, tymiankem, cesnekem.....druhy den pak dusim do mekka, jen dochutim, k tomu takovy karlovarsky nebo ryze...mnam!
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    PASTEL: ja nedavno doma pritacil, aby se delal v horcici. neco uzasnyho. bylo to desne trivialni (den nechat matinovat obaleno v dijonsku horcici, zarestovat na velkym mnzstvi cibule, podlit bilym vinem a nechat byt.) presny recept na nyxu urcite nekde je. tipnul bych si, ze v "co mam dnes varit..."
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    PASTEL: Já dělám z králíka polévku se smetanou, citronem, listovým špenátem a bylinkami. Původní recept sice počítá s jehněčím, ale je to zrovna tak důstojné zhodnocení králičího.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Měl by pro mě někdo nějakou radu jak na úpravu králíka, asi dusit, že áno? Já jsem se se ho totiž už dvakrát snažila péct, a přestože druhý pokus (cemr na víně) už dopadl o poznání lépe, pořád je to takový suchý, a to jsem pekla zakrytý a podlévala.
    CORIM
    CORIM --- ---
    WAMP_ELF: Priznam se, ze skopovou hlavu sem jeste nevaril (a ani nikdy varit nebudu ... ehm ...)
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    CORIM: už jsi někdy vařil několik hodin skopovou hlavu z několik let starého berana? Pokud tedy bereš jako přípravu i výrobu jídla.
    CORIM
    CORIM --- ---
    Mno - kdyz to tu tak ctu - tak musim rict, ze jediny maso ktery mi cerstvy resp. pri priprave "smrdi" je veprovy.

    Jinak sem jedl jak syrovy kureci tak i hovezi (resp. teda co se tyce hoveziho tak to byl tatarsky biftek) a rozhodne nesmrdi pokud je kvalitni.

    Ale teda syrovy kureci mi pripada takove konzistenci strasne blizke syrovym rybam - coz mi tak uplne nevyhovuje. Ne ze bych mel neco proti rybam.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nakladatelství SmartPress. - NOVINKA: Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí
    http://www.smartpress.cz/kucharky/hovory-s-reznikem-kucharka-pro-dceru-z-masa-a-kosti.html
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ALONSY: Možná to má různý fáze. Já to zažil v té nejhorší.
    Pokud ti dělá problém chňapnout/říznout i do zcela objektivně pěknýho a růžovýho kuřecího prsa nebo hovězího roštěnce nebo vepřové kotlety, zkrátka čistý maso, který nesmrdí, tak je to zlý s tebou; pokud to vysloveně smrdí, tak to je masem.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MACHALIK: Myslela jsem si, že to je prostě odpor o kterém mluvíš, musím to vyzkoušet na nějakém lepším mase. Je možný, že jsem měla fakt smůlu na nějaké horší kousky.

    Že by mi to totiž vadilo nějak "z principu" nebo kdo ví čeho, to zase ne. I když bych si to určitě sama nezabila.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WRIGLEY: Pokud to je to, co si myslím, že to je, tak to není reálnej smrad masa, ale spíš jakejsi vnitřní odpor k práci se syrovým masem. Znal jsem jednu, co to měla podobně, vnáší to do života spoustu problémů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam