• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETER_PAN: Aha, taky bych mohla koukat pořádně...

    Pak mě ještě napadá využít rad profíků (ale ty asi taky koruny v kapse dvakrát nepočítají...) - http://www.lidovky.cz/...di-nakupovat-sefkuchari-fwv-/dobra-chut.aspx?c=A130102_162334_dobra-chut_mc
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    LENZIE: : trms.cz = 4.8.-19.8.2013 zavreno a ten Robertson je hodne moc drahej (zbytecne)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETER_PAN: tady by neměli - http://trms.cz/? Nebo u Robertsona...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: .. prosim pomoc :-) .. reznictvi Ksana a Syn ma dovolenou, ja jsem to zjistil az kdyz mi neodpovidali na objednavkovy e-mail :-( .. potrebuju nutne v patek odpoledne rib-eye steaky dle zadani (a 350-400g, vakuovane, vyzrale), nebo flank-steaky a nevim ted honem kde v Praze tohle zajistit (aby to bylo na jistotu OK)
    .. kdyz nic nesezenu - zajedu do Makra a koupim celej balik na flank, ale to je az posledni varianta :: thx
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Nechcete někdo kozlíka? Jsou vysportovaní na pražských a lounských stepích a v grilové velikosti...
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Dva kozlíci / Praha, Louny, Středočeský kraj ]
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    KABIS: z morkových kostí jsou pak výborné knedlíčky do vývaru :)
    Morkové knedlíčky | přívětivě prostřený foodblog
    http://vilemina.blog.cz/1106/morkove-knedlicky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Salting And Brining Flavorize, Moisturize, And Tenderize
    http://amazingribs.com/recipes/rubs_pastes_marinades_and_brines/zen_of_brines.html
    RUFO
    RUFO --- ---
    ZUZKAOU: Veprovy mozecek je luxusni - smazenej . Ale kdo to ma odblanovat :-D
    Nemel jsem ho snad 20 let.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://ekonomika.idnes.cz/...h-rizku-byly-skodlive-bakterie-fwg-/test.aspx?c=A060505_492619_test_maf


    KABIS: vývar z kostí je základ a navíc ultra zdravej http://www.westonaprice.org/food-features/broth-is-beautiful

    Mozečky jsou dost problematická z hlediska složení (moc,moc moc cholesterolu, ještě víc než morek) a rizikovosti prionů a podobných radostí. Jinak se dělaj s vejci, přidávaj se do dušených věcí a nebo se smažej.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MACHALIK: ok :) a je fakt ze z morkovejch snad neco vymyslim..
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Když je toho obraného masa z kostí do polévky moc, děláme z toho pomazánku - na drobno pokrájet s cibulkou, hořčicí a kyselou okurkoui
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KABIS: Vývar není plýtvání, všechno podstatný přetransportuješ do té polívky a zbyde jen čistej odpad. Navíc z kuřecích hřbetů apod. opravdu nic neplýtvacího neuvaříš.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Jsem holka mlada, kuchyni moc netknuta, ale zacinam poradne jist a k tomu patri i vareni. A protoze penez je malo (a protoze se to hodi), chci se naucit zpracovavat vsechno, hlavne ty "odpadni" casti - veci jako kureci hrbety, praseci nozky a tak (jedine co me napada je vyvarit to na polevku a to mi prijde porad jako plytvani). Muzete mi poradit kde vzit zakladni postupy, rady a tak? Myslim e doma mam takpvou tu krasnou starou kucharku kde je i jak se stahuje kralik, ale nejsem si jista a cim vic zdroju, tim lip :) )
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    11 Burger Mistakes Everyone Makes
    http://www.buzzfeed.com/emofly/burger-mistakes
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Simpsonovi - Salátem přátele nezískáš (10-hodinová verze) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=PjE3urvXj_Y
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    [ RUTHLESS @ nyx :: kluby :: hobby, sport ]

    poďme si to zalozit, at je vse na jednom miste... maso, ryby, zelenina, asie... At se kazdy nepta vsude mozne, ale muzem se domlouvat na jednom miste :-)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    FRANCINE: já beru vepřový a hovězí vyzrálý z malý farmy, zvěřinu mi vozí táta z lesa a to maso vždycky voní daleko víc, než maso, co by člověk koupil u řezníka odněkud z velkochovu - jak říká Pastel :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    FRANCINE: maso z volného chovu vždycky voní, takže pokud v tom fakt necítíš ani náznak zatuchliny tak bych to klidně snědla, na druhou stranu kuře se dost snadno kazí, takže jen pokud to fakt voní jenom kuřetem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam