• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    KABIS
    KABIS --- ---
    Jsem holka mlada, kuchyni moc netknuta, ale zacinam poradne jist a k tomu patri i vareni. A protoze penez je malo (a protoze se to hodi), chci se naucit zpracovavat vsechno, hlavne ty "odpadni" casti - veci jako kureci hrbety, praseci nozky a tak (jedine co me napada je vyvarit to na polevku a to mi prijde porad jako plytvani). Muzete mi poradit kde vzit zakladni postupy, rady a tak? Myslim e doma mam takpvou tu krasnou starou kucharku kde je i jak se stahuje kralik, ale nejsem si jista a cim vic zdroju, tim lip :) )
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    11 Burger Mistakes Everyone Makes
    http://www.buzzfeed.com/emofly/burger-mistakes
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Simpsonovi - Salátem přátele nezískáš (10-hodinová verze) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=PjE3urvXj_Y
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    [ RUTHLESS @ nyx :: kluby :: hobby, sport ]

    poďme si to zalozit, at je vse na jednom miste... maso, ryby, zelenina, asie... At se kazdy nepta vsude mozne, ale muzem se domlouvat na jednom miste :-)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    FRANCINE: já beru vepřový a hovězí vyzrálý z malý farmy, zvěřinu mi vozí táta z lesa a to maso vždycky voní daleko víc, než maso, co by člověk koupil u řezníka odněkud z velkochovu - jak říká Pastel :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    FRANCINE: maso z volného chovu vždycky voní, takže pokud v tom fakt necítíš ani náznak zatuchliny tak bych to klidně snědla, na druhou stranu kuře se dost snadno kazí, takže jen pokud to fakt voní jenom kuřetem.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    Cau, mam takovy celkem stupidni dotaz. Koupila jsem u Ksany behave kure (z farmy, z volneho vybehu), zavaukovane. Pak jsem ho zapomnela ve lednici a dnes koukam, ze na etikete je spotrebujete do 17.4. Kure jsem vybalila a ono je velice vyrazne citit. Nemyslim nejakym odpornym zkazenym puchem, ale hodne vyraznym kurecim aroma. Je to jeste pozivatelne /zdravi neskodne/ nebo na vyhozeni? Diky za odpoved.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MACHALIK: kdepak -

    1. hovězí ledviny
    2. jehněčí ledviny
    3. jazyk
    4. játra (tipla bych si kus vepřových)
    5. mozek
    6. hovězí a nebo vepřová slezina
    7. varle
    8. blbě vyfocenej kus srdce
    9. řez oháňkou
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    RUFO: Telecí.
    MAR_TINA: Buď si jistá :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: 6 a 8 si teda vůbec nejsem jistá
    RUFO
    RUFO --- ---
    MACHALIK: Typoval bych jehneci ledvinky
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZUZKAOU: Jednička není brzlík? Když jsem ho jedl, vypadal takhle.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    [SERVER ERROR]
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    z ilustrovaného auditka
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Kuřátka!

    Processing chickens on Wyebrook Farm - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=faJve0mGzwQ#!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    I'm Not Vegan Anymore - Alex Jamieson
    http://alexandrajamieson.com/im-not-vegan-anymore/
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    MACHALIK: No pravda, ze to bude trochu osobni uchylka, jinak by jeden nebo dva stacily, mam syrove zloutky dost v oblibe a rozhodne chut neprebijou tak jako kecup nebo cesnek. Nerikam ze to je nejlepsi recept na tatarak jakej je, je to zatim muj nejoblibenejsi. S tatarakem to chce hodne experiemtovat aby si kazdy nasel co mu chutna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam