• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací
    rozbalit záhlaví
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    LENZIE: : trms.cz = 4.8.-19.8.2013 zavreno a ten Robertson je hodne moc drahej (zbytecne)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETER_PAN: tady by neměli - http://trms.cz/? Nebo u Robertsona...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: .. prosim pomoc :-) .. reznictvi Ksana a Syn ma dovolenou, ja jsem to zjistil az kdyz mi neodpovidali na objednavkovy e-mail :-( .. potrebuju nutne v patek odpoledne rib-eye steaky dle zadani (a 350-400g, vakuovane, vyzrale), nebo flank-steaky a nevim ted honem kde v Praze tohle zajistit (aby to bylo na jistotu OK)
    .. kdyz nic nesezenu - zajedu do Makra a koupim celej balik na flank, ale to je az posledni varianta :: thx
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Nechcete někdo kozlíka? Jsou vysportovaní na pražských a lounských stepích a v grilové velikosti...
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Dva kozlíci / Praha, Louny, Středočeský kraj ]
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    KABIS: z morkových kostí jsou pak výborné knedlíčky do vývaru :)
    Morkové knedlíčky | přívětivě prostřený foodblog
    http://vilemina.blog.cz/1106/morkove-knedlicky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Salting And Brining Flavorize, Moisturize, And Tenderize
    http://amazingribs.com/recipes/rubs_pastes_marinades_and_brines/zen_of_brines.html
    RUFO
    RUFO --- ---
    ZUZKAOU: Veprovy mozecek je luxusni - smazenej . Ale kdo to ma odblanovat :-D
    Nemel jsem ho snad 20 let.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://ekonomika.idnes.cz/...h-rizku-byly-skodlive-bakterie-fwg-/test.aspx?c=A060505_492619_test_maf


    KABIS: vývar z kostí je základ a navíc ultra zdravej http://www.westonaprice.org/food-features/broth-is-beautiful

    Mozečky jsou dost problematická z hlediska složení (moc,moc moc cholesterolu, ještě víc než morek) a rizikovosti prionů a podobných radostí. Jinak se dělaj s vejci, přidávaj se do dušených věcí a nebo se smažej.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MACHALIK: ok :) a je fakt ze z morkovejch snad neco vymyslim..
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Když je toho obraného masa z kostí do polévky moc, děláme z toho pomazánku - na drobno pokrájet s cibulkou, hořčicí a kyselou okurkoui
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KABIS: Vývar není plýtvání, všechno podstatný přetransportuješ do té polívky a zbyde jen čistej odpad. Navíc z kuřecích hřbetů apod. opravdu nic neplýtvacího neuvaříš.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Jsem holka mlada, kuchyni moc netknuta, ale zacinam poradne jist a k tomu patri i vareni. A protoze penez je malo (a protoze se to hodi), chci se naucit zpracovavat vsechno, hlavne ty "odpadni" casti - veci jako kureci hrbety, praseci nozky a tak (jedine co me napada je vyvarit to na polevku a to mi prijde porad jako plytvani). Muzete mi poradit kde vzit zakladni postupy, rady a tak? Myslim e doma mam takpvou tu krasnou starou kucharku kde je i jak se stahuje kralik, ale nejsem si jista a cim vic zdroju, tim lip :) )
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    11 Burger Mistakes Everyone Makes
    http://www.buzzfeed.com/emofly/burger-mistakes
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Simpsonovi - Salátem přátele nezískáš (10-hodinová verze) - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=PjE3urvXj_Y
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    [ RUTHLESS @ nyx :: kluby :: hobby, sport ]

    poďme si to zalozit, at je vse na jednom miste... maso, ryby, zelenina, asie... At se kazdy nepta vsude mozne, ale muzem se domlouvat na jednom miste :-)
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    FRANCINE: já beru vepřový a hovězí vyzrálý z malý farmy, zvěřinu mi vozí táta z lesa a to maso vždycky voní daleko víc, než maso, co by člověk koupil u řezníka odněkud z velkochovu - jak říká Pastel :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    FRANCINE: maso z volného chovu vždycky voní, takže pokud v tom fakt necítíš ani náznak zatuchliny tak bych to klidně snědla, na druhou stranu kuře se dost snadno kazí, takže jen pokud to fakt voní jenom kuřetem.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    Cau, mam takovy celkem stupidni dotaz. Koupila jsem u Ksany behave kure (z farmy, z volneho vybehu), zavaukovane. Pak jsem ho zapomnela ve lednici a dnes koukam, ze na etikete je spotrebujete do 17.4. Kure jsem vybalila a ono je velice vyrazne citit. Nemyslim nejakym odpornym zkazenym puchem, ale hodne vyraznym kurecim aroma. Je to jeste pozivatelne /zdravi neskodne/ nebo na vyhozeni? Diky za odpoved.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MACHALIK: kdepak -

    1. hovězí ledviny
    2. jehněčí ledviny
    3. jazyk
    4. játra (tipla bych si kus vepřových)
    5. mozek
    6. hovězí a nebo vepřová slezina
    7. varle
    8. blbě vyfocenej kus srdce
    9. řez oháňkou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam