• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    T_MAX
    T_MAX --- ---
    FRANCINE: já beru vepřový a hovězí vyzrálý z malý farmy, zvěřinu mi vozí táta z lesa a to maso vždycky voní daleko víc, než maso, co by člověk koupil u řezníka odněkud z velkochovu - jak říká Pastel :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    FRANCINE: maso z volného chovu vždycky voní, takže pokud v tom fakt necítíš ani náznak zatuchliny tak bych to klidně snědla, na druhou stranu kuře se dost snadno kazí, takže jen pokud to fakt voní jenom kuřetem.
    FRANCINE
    FRANCINE --- ---
    Cau, mam takovy celkem stupidni dotaz. Koupila jsem u Ksany behave kure (z farmy, z volneho vybehu), zavaukovane. Pak jsem ho zapomnela ve lednici a dnes koukam, ze na etikete je spotrebujete do 17.4. Kure jsem vybalila a ono je velice vyrazne citit. Nemyslim nejakym odpornym zkazenym puchem, ale hodne vyraznym kurecim aroma. Je to jeste pozivatelne /zdravi neskodne/ nebo na vyhozeni? Diky za odpoved.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MACHALIK: kdepak -

    1. hovězí ledviny
    2. jehněčí ledviny
    3. jazyk
    4. játra (tipla bych si kus vepřových)
    5. mozek
    6. hovězí a nebo vepřová slezina
    7. varle
    8. blbě vyfocenej kus srdce
    9. řez oháňkou
    MEANDER
    MEANDER --- ---
    RUFO: Telecí.
    MAR_TINA: Buď si jistá :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZUZKAOU: 6 a 8 si teda vůbec nejsem jistá
    RUFO
    RUFO --- ---
    MACHALIK: Typoval bych jehneci ledvinky
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ZUZKAOU: Jednička není brzlík? Když jsem ho jedl, vypadal takhle.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    [SERVER ERROR]
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    z ilustrovaného auditka
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Kuřátka!

    Processing chickens on Wyebrook Farm - YouTube
    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=faJve0mGzwQ#!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    I'm Not Vegan Anymore - Alex Jamieson
    http://alexandrajamieson.com/im-not-vegan-anymore/
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    MACHALIK: No pravda, ze to bude trochu osobni uchylka, jinak by jeden nebo dva stacily, mam syrove zloutky dost v oblibe a rozhodne chut neprebijou tak jako kecup nebo cesnek. Nerikam ze to je nejlepsi recept na tatarak jakej je, je to zatim muj nejoblibenejsi. S tatarakem to chce hodne experiemtovat aby si kazdy nasel co mu chutna.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hlavně teda ty tři žloutky.
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Nekvalitní maso, nebo jenom barbarství? Proč Češi zabíjejí tatarák - iDNES.cz
    http://cestovani.idnes.cz/tatarak-ve-svete-02s-/kolem-sveta.aspx?c=A130212_125346_kolem-sveta_tom

    Neco pro milivniky tataraku, priznam se, ze to, ze nekdo dava do tataraku kecup by me ani nenapadlo a cesnek po nekolika pokusech s a bez uz take ne. Tatarak si delam kazdy tyden a po zkouseni vseho mozneho jsem u na 200g masa 3 zloutky, trochu cibule, dijonska horcice ale hodne opatrne, worchestr mam rada tam davam trochu vic a sul, pepr a to je vsechno prave aby to neprebilo chut masa. Ale ty napady z toho clanku urcite vyzkousim, to vypada zajimave.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Řezník Řezníček vypráví o svém řemesle - Na návštěvě
    http://www.ireceptar.cz/na-navsteve-u-vas/reznik-reznicek-vypravi-o-svem-remesle/
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    SPYYDY: Tak to bylo vyborny. Jeden kus jsem delal propecenejsi a ten byl trochu tuzsi, ale to by byly asi i jiny kusy masa.
    SPYYDY
    SPYYDY --- ---
    Ahoj, nemate zkusenost s upravou ranch steaku (chcete-li "boneless chuck shoulder center cut steak")? V real meat society mi to doporucili na steak, ale ted jsem zae nekde cetl, ze se to kvuli tuhosti hodí spíš na jiný úpravy a napovídá tomu i obrázek v záhlaví - na druhou stranu tam neni doporuceny grillovani ani u vysokyho rostence.. Takhle -kdyz to udelam spis vic rare,tak by to nijak extremne tuhy bejt nemuselo,ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam