• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    PASTEL: jot o mas asi pravdu;-)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    BLEVAJZZ: ajéje vegan lobby, je to realita ale myslim že tady by to mělo být primárně o mase z lepších podmínek, který se naštěstí postupně přesouvá z říše snů
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    musím říct že takhle precizní práci už jsem dlouho neviděl.. vadili mi akorát ty prasnice uvězněný.. ale jinak slušná továárnička...tomu říkám masokombinát
    Video, které stojí za změnu života… | Kyuba.cz
    http://www.kyuba.cz/5810/video-ktere-stoji-za-zmenu-zivota/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    tohle znáte? nakupujem tam a spokojenost
    http://www.anguso.cz
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Nebo Pavlise vedle Jiřáku
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    PETER_PAN: no jestli jezdíš ke Kšánovi, tak tohle máš na druhym konci prahy, ale rib-eye tam mívají pořád
    ŘEZNICTVÍ ŠTROBL
    http://www.reznictvistrobl.cz/
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETER_PAN: Aha, taky bych mohla koukat pořádně...

    Pak mě ještě napadá využít rad profíků (ale ty asi taky koruny v kapse dvakrát nepočítají...) - http://www.lidovky.cz/...di-nakupovat-sefkuchari-fwv-/dobra-chut.aspx?c=A130102_162334_dobra-chut_mc
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    LENZIE: : trms.cz = 4.8.-19.8.2013 zavreno a ten Robertson je hodne moc drahej (zbytecne)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETER_PAN: tady by neměli - http://trms.cz/? Nebo u Robertsona...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: .. prosim pomoc :-) .. reznictvi Ksana a Syn ma dovolenou, ja jsem to zjistil az kdyz mi neodpovidali na objednavkovy e-mail :-( .. potrebuju nutne v patek odpoledne rib-eye steaky dle zadani (a 350-400g, vakuovane, vyzrale), nebo flank-steaky a nevim ted honem kde v Praze tohle zajistit (aby to bylo na jistotu OK)
    .. kdyz nic nesezenu - zajedu do Makra a koupim celej balik na flank, ale to je az posledni varianta :: thx
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Nechcete někdo kozlíka? Jsou vysportovaní na pražských a lounských stepích a v grilové velikosti...
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Dva kozlíci / Praha, Louny, Středočeský kraj ]
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    KABIS: z morkových kostí jsou pak výborné knedlíčky do vývaru :)
    Morkové knedlíčky | přívětivě prostřený foodblog
    http://vilemina.blog.cz/1106/morkove-knedlicky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Salting And Brining Flavorize, Moisturize, And Tenderize
    http://amazingribs.com/recipes/rubs_pastes_marinades_and_brines/zen_of_brines.html
    RUFO
    RUFO --- ---
    ZUZKAOU: Veprovy mozecek je luxusni - smazenej . Ale kdo to ma odblanovat :-D
    Nemel jsem ho snad 20 let.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    http://ekonomika.idnes.cz/...h-rizku-byly-skodlive-bakterie-fwg-/test.aspx?c=A060505_492619_test_maf


    KABIS: vývar z kostí je základ a navíc ultra zdravej http://www.westonaprice.org/food-features/broth-is-beautiful

    Mozečky jsou dost problematická z hlediska složení (moc,moc moc cholesterolu, ještě víc než morek) a rizikovosti prionů a podobných radostí. Jinak se dělaj s vejci, přidávaj se do dušených věcí a nebo se smažej.
    KABIS
    KABIS --- ---
    MACHALIK: ok :) a je fakt ze z morkovejch snad neco vymyslim..
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Když je toho obraného masa z kostí do polévky moc, děláme z toho pomazánku - na drobno pokrájet s cibulkou, hořčicí a kyselou okurkoui
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KABIS: Vývar není plýtvání, všechno podstatný přetransportuješ do té polívky a zbyde jen čistej odpad. Navíc z kuřecích hřbetů apod. opravdu nic neplýtvacího neuvaříš.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Jsem holka mlada, kuchyni moc netknuta, ale zacinam poradne jist a k tomu patri i vareni. A protoze penez je malo (a protoze se to hodi), chci se naucit zpracovavat vsechno, hlavne ty "odpadni" casti - veci jako kureci hrbety, praseci nozky a tak (jedine co me napada je vyvarit to na polevku a to mi prijde porad jako plytvani). Muzete mi poradit kde vzit zakladni postupy, rady a tak? Myslim e doma mam takpvou tu krasnou starou kucharku kde je i jak se stahuje kralik, ale nejsem si jista a cim vic zdroju, tim lip :) )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam