• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KONZUM23: důsledek avitaminoz B12 a v tucích rozpustných vitamínů. Argumentovat příčetně zvládají spíše vegetariáni, veganům se tato schopnpost už většinou vytratila.
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    KONZUM23: Dobrou chuť přeji ;)
    PSYCHOPATICK
    PSYCHOPATICK --- ---
    KONZUM23: :) vezmi si z toho co chceš...každý...;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Cocktails & Carnage: The Organ Meat Society | Roads & Kingdoms
    http://roadsandkingdoms.com/2013/cocktails-carnage-the-organ-meat-society/
    XARGH
    XARGH --- ---
    ZUZKAOU: Dobra volba, "Hovory" jsou nejlepsi kniha, co se vareni masa tyce! A neomezuje se jen na ceske "klasiky", jsou tam i recepty na cinu, gyros atd., pridava i vyborne recepty na prilohy.
    Hovory s řezníkem - Zatloukalová, Jana Florentýna - Knihy.ABZ.cz
    http://knihy.abz.cz/prodej/hovory-s-reznikem-kucharka-pro-dceru-z-masa-a-kosti
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    OMIKK: no tak to nakrájej na nudličky a udus to - ale opékání se stejěn nevyhneš, jestli to chceš mít tak dobrý jak to může bejt.


    Vysmaž slaninu, dej ji stranou. Do tuku dej nudličky toho masa a opeč je z co nejvíce stran, až se tam začne objevovat hnědá kůrčička. Vyndej a přidej ke slanině. Do výpeku přidej cibuli, mrkev, řapíkatej celer a česnek. Chvíli to nech opékat - opět ideálně do výskytu hnědých kousků. Vrať tam maso a vývar, nalej tak 3 deci těžšího čevenýho vína a dolej vývar a nebo vodu tak, aby koukaly špičky masa, ale jinak to bylo ponořené. Přidej tymián, nové koření, pepř, bobkový list a jalovec a kus rozmarýnu Ideálně v gáze, abys to pak nemusel lovit.

    Udus do měkka, vyndej koření a podle potřeby doslaď a dokysel citronem a nebo vinným octem, dosol a přidej sekanou petrželku.

    K tomu knedlíky/bramborové placky/kroupy vařené v osoleném vývaru.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    OMIKK: Prošs to krájel, když to chceš péct? Tos měl nechat a upéct vcelku, takhle z toho budou vylouhovaný plátky, všechna chuť uteče do omáčky. Zvaž tím pádem steaky (pochopitelně smažený), ale je otázka, na jak tenko jsi to nakrájel a vůbec co je to za maso. Bojím se nejhoršího.
    OMIKK
    OMIKK --- ---
    zdar,
    potrebuju poradit nejakej recept na jeleni maso..
    mam nalozeny v jalovci a tymianu..problem je v tom ze toho mam asi pro 8 lidi a nechce se mi to smazit na panvi..
    chci to nacpat do trouby..takze shanim recept na peceni..maso uz je na platky..mate li neco vyzkousenyho tak poslete tip..dik
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak jsem zakoupila coby dárek Hovory s Řezníkem a kilo vysokého roštěnce ze Sasova - na Toulcák mají závozní termín 19.12.

    (a pro sebe uzený kosti na vývar a bůček z přeštíků)
    Biopotraviny, bio maso vepřové i hovězí, bio brambory a cibule v e-shopu - Biofarma Sasov, Jihlava
    http://e-shop.biofarma.cz/
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    RUFO: buď jako tuk na smažení a podobné věci - ideální na cibuli do dušených pokrmů, obsahujících hovězí a nebo na do jíšky tam, kam pak leješ hovězí vývar.

    Přepuštěnej je dobrej ve slaným pečivu (třeba v rohlíkách) a angličani z něj pečou i sladké.

    Je dobrej na ošetřování kůže - ať už vlastní a nebo kožených předmětů, co potřebujo namazat.

    Syrovej pak pro sýkorky a podobnou havěť do lojových koulí. A dá se tím svítit ;-)

    http://cooklikeyourgrandmother.com/2008/04/how-to-cook-with-beef-tallow/

    Best foods to cook with beef tallow? | Mark's Daily Apple Health and Fitness Forum page
    http://www.marksdailyapple.com/forum/thread85664.html
    RUFO
    RUFO --- ---
    K cemu vsemu se da pouzit hovezi luj ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nedělá Kšána, nebo někdo takovej základní kurzy jak zacházet s masem?
    PETJU
    PETJU --- ---
    Roast Beef Stuffed Meatloaf recipe by the BBQ Pit Boys - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=J7NsFazd-ug&list=TLbVuQIixliqiYfg4qBtPWxyXEDbcqOVHr
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Dnes jsem pri hledani receptu na suseni masa narazila na tuhle zajimavost, bohuzel tu nikde nemam pruvan tak asi nevyzkousim.
    Basturma (asijské sušené maso) – foto návod | Bushcraft.cz
    http://bushcraft.cz/nutne-k-preziti/potrava-a-voda/basturma-asijske-susene-maso-foto-navod/

    Co se tyce suseni jerky mate nekdo nejake zkusenosti? Asi se do toho zitra pustim. Hlavne co se tyce koreni a pomeru vuci masu aby po ususeni nebylo presolene, delam si to na chut takze nepotrebuji aby to melo trvanlivost nekolik mesicu (pochybuji, ze to bude realne par dnu)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    DED: netuším, radši tam zavolej... min nevím, je fakt že my toho objednávali vždy více a min tam nepíšou, tak bych řekl že ne.
    DED
    DED --- ---
    TAURUS: a rostenec znamena vysokej / nizkej ? vzhledem k tomu ze chci biftek tak je to docela podstatny.. a minimum je 1kg ?
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    PASTEL: jot o mas asi pravdu;-)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    BLEVAJZZ: ajéje vegan lobby, je to realita ale myslim že tady by to mělo být primárně o mase z lepších podmínek, který se naštěstí postupně přesouvá z říše snů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam