úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
MASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací
rozbalit záhlaví
XARGH
---
---
13:25:14 18.12.2013
1 odpověď
+1
ZUZKAOU
: Dobra volba, "Hovory" jsou nejlepsi kniha, co se vareni masa tyce! A neomezuje se jen na ceske "klasiky", jsou tam i recepty na cinu, gyros atd., pridava i vyborne recepty na prilohy.
Hovory s řezníkem - Zatloukalová, Jana Florentýna - Knihy.ABZ.cz
http://knihy.abz.cz/prodej/hovory-s-reznikem-kucharka-pro-dceru-z-masa-a-kosti
ZUZKAOU
---
---
12:49:39 10.12.2013
1 odpověď
ZUZKAOU
: tak jsem zakoupila coby dárek Hovory s Řezníkem a kilo vysokého roštěnce ze Sasova - na Toulcák mají závozní termín 19.12.
(a pro sebe uzený kosti na vývar a bůček z přeštíků)
Biopotraviny, bio maso vepřové i hovězí, bio brambory a cibule v e-shopu - Biofarma Sasov, Jihlava
http://e-shop.biofarma.cz/
BLEVAJZZ
---
---
7:47:38 6.12.2013
Z lesa do balíčku. Jatka na zpracování zvěřiny
http://video.idnes.cz/?c=A131205_180507_ekoakcie_neh&idVideo=V131205_191414_domaci_cet
ZUZKAOU
---
---
20:09:09 27.11.2013
RUFO
: buď jako tuk na smažení a podobné věci - ideální na cibuli do dušených pokrmů, obsahujících hovězí a nebo na do jíšky tam, kam pak leješ hovězí vývar.
Přepuštěnej je dobrej ve slaným pečivu (třeba v rohlíkách) a angličani z něj pečou i sladké.
Je dobrej na ošetřování kůže - ať už vlastní a nebo kožených předmětů, co potřebujo namazat.
Syrovej pak pro sýkorky a podobnou havěť do lojových koulí. A dá se tím svítit ;-)
http://cooklikeyourgrandmother.com/2008/04/how-to-cook-with-beef-tallow/
Best foods to cook with beef tallow? | Mark's Daily Apple Health and Fitness Forum page
http://www.marksdailyapple.com/forum/thread85664.html
RUFO
---
---
19:04:46 27.11.2013
1 odpověď
K cemu vsemu se da pouzit hovezi luj ?
ZUZKAOU
---
---
16:04:18 27.11.2013
1 odpověď
Nedělá Kšána, nebo někdo takovej základní kurzy jak zacházet s masem?
PETJU
---
---
19:49:46 15.10.2013
+1
Roast Beef Stuffed Meatloaf recipe by the BBQ Pit Boys - YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=J7NsFazd-ug&list=TLbVuQIixliqiYfg4qBtPWxyXEDbcqOVHr
MAKII
---
---
22:55:19 7.10.2013
WENDIGO
: filtruj tady:
[ OUTDOOR - rady, tipy, cestopisy, fotky a srazy pro ty, kteří neradi sedí doma ]
nebo
[ Survival - Bushcraft & Survival | do lesa jen s nožem ]
v pravidelných intervalech se to tam řeší ;)
WENDIGO
---
---
17:14:14 7.10.2013
1 odpověď
Dnes jsem pri hledani receptu na suseni masa narazila na tuhle zajimavost, bohuzel tu nikde nemam pruvan tak asi nevyzkousim.
Basturma (asijské sušené maso) – foto návod | Bushcraft.cz
http://bushcraft.cz/nutne-k-preziti/potrava-a-voda/basturma-asijske-susene-maso-foto-navod/
Co se tyce suseni jerky mate nekdo nejake zkusenosti? Asi se do toho zitra pustim. Hlavne co se tyce koreni a pomeru vuci masu aby po ususeni nebylo presolene, delam si to na chut takze nepotrebuji aby to melo trvanlivost nekolik mesicu (pochybuji, ze to bude realne par dnu)
TAURUS
---
---
10:02:50 28.8.2013
DED
: netuším, radši tam zavolej... min nevím, je fakt že my toho objednávali vždy více a min tam nepíšou, tak bych řekl že ne.
DED
---
---
22:25:42 27.8.2013
1 odpověď
TAURUS
: a rostenec znamena vysokej / nizkej ? vzhledem k tomu ze chci biftek tak je to docela podstatny.. a minimum je 1kg ?
BLEVAJZZ
---
---
13:18:11 25.8.2013
PASTEL
: jot o mas asi pravdu;-)
PASTEL
---
---
11:48:22 24.8.2013
1 odpověď
BLEVAJZZ
: ajéje vegan lobby, je to realita ale myslim že tady by to mělo být primárně o mase z lepších podmínek, který se naštěstí postupně přesouvá z říše snů
BLEVAJZZ
---
---
15:53:19 23.8.2013
1 odpověď
musím říct že takhle precizní práci už jsem dlouho neviděl.. vadili mi akorát ty prasnice uvězněný.. ale jinak slušná továárnička...tomu říkám masokombinát
Video, které stojí za změnu života… | Kyuba.cz
http://www.kyuba.cz/5810/video-ktere-stoji-za-zmenu-zivota/
TAURUS
---
---
13:32:59 20.8.2013
1 odpověď
tohle znáte? nakupujem tam a spokojenost
http://www.anguso.cz
PASTEL
---
---
14:06:50 7.8.2013
Nebo Pavlise vedle Jiřáku
PASTEL
---
---
14:03:54 7.8.2013
PETER_PAN
: no jestli jezdíš ke Kšánovi, tak tohle máš na druhym konci prahy, ale rib-eye tam mívají pořád
ŘEZNICTVÍ ŠTROBL
http://www.reznictvistrobl.cz/
LENZIE
---
---
14:02:57 7.8.2013
PETER_PAN
: Aha, taky bych mohla koukat pořádně...
Pak mě ještě napadá využít rad profíků (ale ty asi taky koruny v kapse dvakrát nepočítají...) -
http://www.lidovky.cz/...di-nakupovat-sefkuchari-fwv-/dobra-chut.aspx?c=A130102_162334_dobra-chut_mc
PETER_PAN
---
---
14:00:38 7.8.2013
1 odpověď
LENZIE
: : trms.cz = 4.8.-19.8.2013 zavreno a ten Robertson je hodne moc drahej (zbytecne)
LENZIE
---
---
13:31:54 7.8.2013
1 odpověď
PETER_PAN
: tady by neměli -
http://trms.cz/?
Nebo u Robertsona...
PETER_PAN
---
---
13:24:40 7.8.2013
2 odpovědi
ALL:
.. prosim pomoc :-) .. reznictvi Ksana a Syn ma dovolenou, ja jsem to zjistil az kdyz mi neodpovidali na objednavkovy e-mail :-( .. potrebuju nutne v patek odpoledne rib-eye steaky dle zadani (a 350-400g, vakuovane, vyzrale), nebo flank-steaky a nevim ted honem kde v Praze tohle zajistit (aby to bylo na jistotu OK)
.. kdyz nic nesezenu - zajedu do Makra a koupim celej balik na flank, ale to je az posledni varianta :: thx
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam