• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: tak jsem zakoupila coby dárek Hovory s Řezníkem a kilo vysokého roštěnce ze Sasova - na Toulcák mají závozní termín 19.12.

    (a pro sebe uzený kosti na vývar a bůček z přeštíků)
    Biopotraviny, bio maso vepřové i hovězí, bio brambory a cibule v e-shopu - Biofarma Sasov, Jihlava
    http://e-shop.biofarma.cz/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nedělá Kšána, nebo někdo takovej základní kurzy jak zacházet s masem?
    PETJU
    PETJU --- ---
    Roast Beef Stuffed Meatloaf recipe by the BBQ Pit Boys - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=J7NsFazd-ug&list=TLbVuQIixliqiYfg4qBtPWxyXEDbcqOVHr
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Dnes jsem pri hledani receptu na suseni masa narazila na tuhle zajimavost, bohuzel tu nikde nemam pruvan tak asi nevyzkousim.
    Basturma (asijské sušené maso) – foto návod | Bushcraft.cz
    http://bushcraft.cz/nutne-k-preziti/potrava-a-voda/basturma-asijske-susene-maso-foto-navod/

    Co se tyce suseni jerky mate nekdo nejake zkusenosti? Asi se do toho zitra pustim. Hlavne co se tyce koreni a pomeru vuci masu aby po ususeni nebylo presolene, delam si to na chut takze nepotrebuji aby to melo trvanlivost nekolik mesicu (pochybuji, ze to bude realne par dnu)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    DED: netuším, radši tam zavolej... min nevím, je fakt že my toho objednávali vždy více a min tam nepíšou, tak bych řekl že ne.
    DED
    DED --- ---
    TAURUS: a rostenec znamena vysokej / nizkej ? vzhledem k tomu ze chci biftek tak je to docela podstatny.. a minimum je 1kg ?
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    PASTEL: jot o mas asi pravdu;-)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    BLEVAJZZ: ajéje vegan lobby, je to realita ale myslim že tady by to mělo být primárně o mase z lepších podmínek, který se naštěstí postupně přesouvá z říše snů
    BLEVAJZZ
    BLEVAJZZ --- ---
    musím říct že takhle precizní práci už jsem dlouho neviděl.. vadili mi akorát ty prasnice uvězněný.. ale jinak slušná továárnička...tomu říkám masokombinát
    Video, které stojí za změnu života… | Kyuba.cz
    http://www.kyuba.cz/5810/video-ktere-stoji-za-zmenu-zivota/
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    tohle znáte? nakupujem tam a spokojenost
    http://www.anguso.cz
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    Nebo Pavlise vedle Jiřáku
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    PETER_PAN: no jestli jezdíš ke Kšánovi, tak tohle máš na druhym konci prahy, ale rib-eye tam mívají pořád
    ŘEZNICTVÍ ŠTROBL
    http://www.reznictvistrobl.cz/
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETER_PAN: Aha, taky bych mohla koukat pořádně...

    Pak mě ještě napadá využít rad profíků (ale ty asi taky koruny v kapse dvakrát nepočítají...) - http://www.lidovky.cz/...di-nakupovat-sefkuchari-fwv-/dobra-chut.aspx?c=A130102_162334_dobra-chut_mc
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    LENZIE: : trms.cz = 4.8.-19.8.2013 zavreno a ten Robertson je hodne moc drahej (zbytecne)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETER_PAN: tady by neměli - http://trms.cz/? Nebo u Robertsona...
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: .. prosim pomoc :-) .. reznictvi Ksana a Syn ma dovolenou, ja jsem to zjistil az kdyz mi neodpovidali na objednavkovy e-mail :-( .. potrebuju nutne v patek odpoledne rib-eye steaky dle zadani (a 350-400g, vakuovane, vyzrale), nebo flank-steaky a nevim ted honem kde v Praze tohle zajistit (aby to bylo na jistotu OK)
    .. kdyz nic nesezenu - zajedu do Makra a koupim celej balik na flank, ale to je az posledni varianta :: thx
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    Nechcete někdo kozlíka? Jsou vysportovaní na pražských a lounských stepích a v grilové velikosti...
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Dva kozlíci / Praha, Louny, Středočeský kraj ]
    YOCCI
    YOCCI --- ---
    KABIS: z morkových kostí jsou pak výborné knedlíčky do vývaru :)
    Morkové knedlíčky | přívětivě prostřený foodblog
    http://vilemina.blog.cz/1106/morkove-knedlicky
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Salting And Brining Flavorize, Moisturize, And Tenderize
    http://amazingribs.com/recipes/rubs_pastes_marinades_and_brines/zen_of_brines.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam