• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETR_TNT: nejjednodušší je použít do láku tu zavařovací věc na okruky s konzervantem. Teď nevím, která je s konzervantem a který bez.

    Dalí varianta je zalít je jen vřícím kořeněným octem s dostatkem soli (alespoň 7%) a nechat je uložené v lednici v nulové zóně. A tak dva tři dny před podáváním přendat do větší nádoby a naředit vodou a dosladit tak, aby ti chutnala kyselost a slanost.
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    co dát do utopenců aby se jen tak nezkazily a vydržely až do nového roku ne-li dele ?
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Tak taky odpovím, když už jsem objevil tento klub.. Já suším v troubě, takže to pokaždé dávám na chvíli na nějakou vyšší teplotu.. Mít sušičku tak bych se na to asi vykašlal, jak už zaznělo jde hlavně o zdroj masa. Ale nemyslím si žýe by to mělo zásadní vliv na chuť.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: nekecej :))))) Já se tu přelinknul přes jiný klub na Nyxu, den a měsíc skoro seděl a na rok už jsem se nedíval :)))))))) Ale tak aspon to tu neumře :))))))))
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BRUKEV: díky kámo, skoro na den přesně po roce..:-D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: hele, já mám sušičku do 70 stupňů. Maso koupím, nakrájím, naložím, usuším. Tech 75 stupnů jsem tam teda nikdy nedal a nikdy nedám, bo se mi nechce drbat v troubě, když mám sušičku.
    Jak říká KONZUM23: , pokud to nebude podezřele smrdět, běhat, mrkat, je to dobrý.

    Ale já žeru i carppacia, tataráky, takže možná mám zkreslené názory.
    WENDIGO
    WENDIGO --- ---
    Jerky dělám každý týden už pár let - hovězí od řezníka, lehce přimrazím ale to je aby se líp krájelo na breberky to mít vliv nebude. Sušim na sušáku nad topením a zatím pořád nic. Lidi jsou zblblý panikou ze zpráv.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    KONZUM23: a jiný paraziti? rozný svalovci blabal?? mám to řešit?.. přijde mi že když to povesim (nehlede na to šílenou práci s tim) na pul hodiny do trouby tak to nebude dobrý pak usušený...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    helejte lidi, delal jsem ted Beef Jerky a všichni kolem me vypruzujou že Ježišmarjá tys to nedal na pul hodiny do trouby na 75stupnu salmonela bakterie blabla...

    nevim proč mám nejak zafixováno že v hovězim takovýdle sračky nejsou... tataráky, steaky rare a podobně...

    jak to je prosim?
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    Jaký jsou nejlepší játra na paštiku? Prozradíte mi svůj oblíbenej recept, koření, nebo tak? Vnitřnosti nejím, jen z nich občas udělám paštiku, a posledně nedopadla moc dobře
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    kde sehnat kachní játra?
    Sváček na Andělu selhal.
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    par momentek ze staze v amase: bourarna, presticka prasatka, hoveyi srdce, taliany a nejvetsi venec spekacku na svete, branding sunky a zena za pultem. moc se omlouvam za velikost, neumim to poresit. zato umim zbourat pulku kravy :))













    KOJB
    KOJB --- ---
    ZATAMOKO: super díky, máš u mě kus sušenýho masa ;)
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    KOJB: hovězí zadní, falešná svíčková, svíčková, krůtí prsní
    postup jsem sepsal v [ ZATAMOKO @ DIY potraviny, pochutiny a pitivo ]
    KOJB
    KOJB --- ---
    jaké je nejlepší maso na sušení? plecko? a máte někdo zkušenost se sušením v sušičce? takové té kulaté?
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    ZUZKAOU: přední a zadní není od toho, kde to na krávě narostlo, ale kolik to má kolagenu, tj. vhodné na dušení = přední, vhodné na pečení = zadní
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ZUZKAOU: je to bok bez kosti, na krave to vepredu neni, ale pani asi rozlisuje maso na zadni (vhodne ku peceni) a predni (vhodne ku vareni), obcas se setkas treba s nazvem "maso z plece (zadni)", coz znamena, ze je vhodne na peceni
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Odkud je ze zvířete hovězí slabina? Paní v řeznictví se mi snažila namluvit, že je to přední, ale odkdy mají krávy slabiny pod krkem?

    vypadá to takhle
    HITMAN
    HITMAN --- ---
    Je pro dítě lepší maso, nebo bezmasá jídla? Soud rozhodl šalamounsky – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...815-je-pro-dite-lepsi-maso-nebo-bezmasa-jidla-soud-rozhodl-salamounsky.html
    MOR_TIMER
    MOR_TIMER --- ---
    pokud by někdop mělů zájem tak jsem začal rozjíždět toto nastal čas kdy je třeba změnit slova v činy a na nečisto si vyzkoušet ono bourání masa a posléze jeho zpracováním do udírny. Maso bych zatím vzal zde http://www.jatkysojka.cz/data/File/cenymasa.pdf. Hlavně bych bral hovězí čtvrtky a vepřové půlky abychom zjistil kolik je výťežnost, jak moc mi to dá práce a co všechno se současným vybavením zvládnu.
    část masa bude okamžitě k odběru ale uzené věci se budou připravovat v rozmezí pěti dnů až tří týdnů.
    pro začátek bych to nekomplikoval a poněkud omezím možnost si vybírat. každý dostanete směs mas a věcí co z nich vyrobím.
    V tuto chvíli si dovedu představit že vám budu moci nabídnout.
    Tlačenku
    Masovou tlačenku (bez vnitřností)
    Domácí bujón (vaří se dokud se nepromění v želatinu )
    Různé domácí paštiky
    maso syrové ,
    Různá masa
    v případě zájmu i možnost naložit nebo našpízovat.
    Klobásky na gril nebo do trouby
    Domácí šunku .
    .....
    Pak až se maso naloží a bude se udit
    Tak se můžete těšit na klobásky a párečky.
    domácí uzené
    uzené špíčky a bůčky
    ........
    A když už budu v tom roztápění udírny bude možnost přiobjednat uzené ryby a variace na téma uzený sýr.

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam