• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    Vše o mase - hovězí, vepřové, skopové, zvěřina, drůbež (ryby a mořské plody prosím ne, na to je na nyxu jiná diskuse). Kde ho kupujete, jak ho připravujete, jaké máte rádi,pracovní postupy, adresy odzkoušených řeznictví, chovatelů, případně i na mase založených restaurací
    rozbalit záhlaví
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    LUKOYE: Ty dve strany ale nejsou vyrovnane, jako tvuj primer. Na rozdil od vegetarianu (a ostatnich podskupin) vetsina z nas konzumuje i rostlinnou stravu a to dokonce jak primo, jako prilohu, tak neprimo, protoze je to jidlo, ktere nase jidlo ji.
    Naopak takova uvaha primo poukazuje na fakt, ze vegetariani nechapou "skutecne hlubiny poznani". Jsem rad, ze jsi na to poukazal.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    LUKOYE: Já myslím, že se tu bez propagátorů nějakého nesmyslného hipsterského trendu obejdeme docela dobře. Ostatně je důvod proč se říká, že náboženství, veganství a penis mají společné to, že není vůbec nic špatného ale nesmíte ho cpát všem okolo. Fajn baví tě to, brát ti to nebudu, ale řeš si to s podobně postiženými kamarády, pochop, že tohle je klub pro lidi kteří - překvapivě - mají rádi maso a nějaké vaše požírání kořínků za účelem pěstování zcela irelevantního pocitu vlastní morální nadřazenosti je jim zcela ukradené.
    PETJU
    PETJU --- ---
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    WRIGLEY: dal jsem si vlašský, myslím, že to pomohlo. Snad se nedomníváte, že vám diskuse o mase půjde lépe bez veganů? Také byste uspořádali Kongres žen bez mužů, a mysleli si, že hlubiny feminismu prozkoumáte bez příchuti testosteronu? Poznat skutečné hlubiny masa vyžaduje detailně pochopit i druhou stranu, stranu homogenizované rostlinné bílkoviny.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    LUKOYE: precti si jeste jednou a velmi pomalu NAZEV DISKUZE, dej si u toho nejake orechy, pry pomahaji mozkove cinnosti a zamysli se, co tady v diskuzi vlastne pohledavas. Mas rad maso? Ne, tak sem nechod.
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    WOLFGAR: sýr z mléka je možné vnímat jako alternativu k sýru z rostlinné bílkoviny. Sice méně zdravou a více alergenní, nicméně asi chutnou
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    WOLFGAR: hodně dlouho se tady v auditku nic nedělo, tak jsem si říkal, že asi všechny přítomné karnisty přestalo maso zajímat a orientují se na vege stranu, tak jsem se snažil rozproudit příjemnou diskusi o etických způsobech stravování
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    LUKOYE: Měl bych pouze dvě stručné, ale řekl bych podstatné otázky.
    1) K čemu je to sakra dobré ve světě kde již existuje zmíněný skutečný sýr?
    2) Co to sakra dělá v auditku o masu?
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    LUKOYE: Chybí mi tam este recept na vege nivu a eidam, protože bez nich si sýry neumím představit.
    Každopádně recept na vege mozzarellu dost pobavil. Sója, kokos, agar( zelatina z ras), tapiok ( škrob z hlíz americký tropický rostliny), pektin ( zahustovadlo ze slupek citronu) a xantan ( klasicky bakteriální zahustovadlo do jogurtu).
    Na dietní sýr témeř bez chuti dost srani :D
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Vegan sýr, díky kterému zapomenete, jak chutná ten skutečný
    https://www.celostnimedicina.cz/vegan-syr-diky-kteremu-zapomenete-jak-chutna-ten-skutecny.htm
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Nevite o nejaky extra palivy klobase s dobrym chilli, treba s Habanerem nebo neco podobnyho? Diky
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    Melou ho a neudelaj ti ho před tebou. Maj takovej odbyt, ze by se z toho posrali. Maj to připraveny. Ale fakt prodaj kola denně.
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    TATONKA: Já mám pocit, že ho melou. Ale tak jako tak mi vždycky vyhověli, když jsem s tim kterym masem chtel udělat to či ono.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    KAKIHARA: to znamená, že mi to nastrouhaj čerstvě, nebo co si pod tím mám představit? ;)
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    TATONKA: Jj. Jsou tam dost ochotný.
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    KAKIHARA: ?
    Naše maso
    Dlouhá 39
    110 00 Praha 1
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    TATONKA: K mladýmu Kšánovi do Dlouhý?
    TATONKA
    TATONKA --- ---
    Kam v Praze teď pro dobrej tatarák? Myšleno řeznictví, ne restaurace. Ideálně Praha 1, 2, 5.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PETR_TNT: nejjednodušší je použít do láku tu zavařovací věc na okruky s konzervantem. Teď nevím, která je s konzervantem a který bez.

    Dalí varianta je zalít je jen vřícím kořeněným octem s dostatkem soli (alespoň 7%) a nechat je uložené v lednici v nulové zóně. A tak dva tři dny před podáváním přendat do větší nádoby a naředit vodou a dosladit tak, aby ti chutnala kyselost a slanost.
    PETR_TNT
    PETR_TNT --- ---
    co dát do utopenců aby se jen tak nezkazily a vydržely až do nového roku ne-li dele ?
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Tak taky odpovím, když už jsem objevil tento klub.. Já suším v troubě, takže to pokaždé dávám na chvíli na nějakou vyšší teplotu.. Mít sušičku tak bych se na to asi vykašlal, jak už zaznělo jde hlavně o zdroj masa. Ale nemyslím si žýe by to mělo zásadní vliv na chuť.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: nekecej :))))) Já se tu přelinknul přes jiný klub na Nyxu, den a měsíc skoro seděl a na rok už jsem se nedíval :)))))))) Ale tak aspon to tu neumře :))))))))
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BRUKEV: díky kámo, skoro na den přesně po roce..:-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam