• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELMASO-vegetariánům vstup přísně zakázán
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    EZZOP: krecci jsou celkem slusni, fiala na kobylisich, pripadne reznici na palmovce jsou ok
    EZZOP
    EZZOP --- ---
    Ahoj. K Vánocům jsem dostal sous-vide set a chtěl bych ho otestovat. Poradíte nějaké ozkoušené řečnictví v Praze. Díky
    SWIST
    SWIST --- ---
    Tak jsem se pustil taky do sušení.. Zkouším box s větrákem, zatím na test 600g pecka a 500g krkovice, 2 dny zavakuované v soli (3% hmotnosti), pak obalit do koření a pověsit.
    Trochu se bojím toho, jak jsem to uvázal, aby to v záhybech nechytlo, ale uvidím..

    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    prave jsem na palmovce kupoval cele kure za 29kc/kg, pry je moc drubeze.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Trvalo to docela dlouho, ale dopadlo to gut
    A skvely bylo

    SLASH
    SLASH --- ---
    I tried the Carnivore Diet for a Month... Unbiased Review
    https://www.youtube.com/watch?v=dYSV6908YME
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    jinak teda u techdle velkejch steaku sem resil jinej problem obvykle se delaji pro dva, nakrajeny rovnou na tenky platky, takto to je typicky pro restaurace, ale pokud se takovej steak dela doma tak to chce docela grif rychle rozkrajet a pak udrzet aby to nevychladlo nez se to sezere :)
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    KASUMI: podporuji navrh panev + trouba. jeste zalezi, co chces jako vysledek - jak mas rada steaky?
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RUTHLESS: Viděl jsem ho podle mě v úterý na TV paprika. Jestli nás horizon nebo jiný zpětný pouštění, bude tam
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    KASUMI: Jsem silene linej psát (jsem porad nalitej ze včerejška :-D). Tak jen hesla.
    Jamie cooks Italy, pátej nebo seztek díl. Místo ohne pánev a trouba
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: delal jsem nekolikrat, problem je dost velka panev na opeceni, jednou sem musel tu kost sekackem nastipnout abzch to trochu ohnul. Delal jsem jako kazdy steak, tzn zatahnout v panvi, potom do trouby v tedle velikosti tak mam pocit ze to bylo ale tak na 14 minut urcite a to dost casu stravi i v te panvi nez zatahnes boky.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    To misto je proste uzasny


    KASUMI
    KASUMI --- ---
    Na te fotce to asi nevynikne
    Je velky asi jak moje dlan vc prstu a vysoky 4-5 cm
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    KASUMI: Po roce jsme se vratili sem
    A tentokrat se vedle pochutin ala knedlicky, spek ci salam chystame i na toto

    Abych pravdu rekla, takhle velky kus masa jsem jeste nikdy nedelala
    Jak nejlepe na to v domacich zimnich (tedy bez grilu) podminkach? Mate nekdo prosim zkusenost?

    Dik!

    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    LUKOYE: Super. Tak postni nejakou radu jak jist/upravit dobrý maso nebo fotku steaku
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Char! Jsem vegetarian a vlezl jsem sem!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Veprove klasicky na pohodu a chutnalo. Hovezi oproti tomu melo divnou chut, skoro jakoby po krvi. Tak jsme to nejedli a vyhodili.

    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Díky za všechny rady!
    HONZAK89
    HONZAK89 --- ---
    Výsledek: rolovaná nepřežila. Vzorek jedna i tři přežil. Myslím si, že jen díky přesunutí na vhodnější místo. Vzorek 1.(pepř, bobkový list nové kořeni a fenykl) - super, příště možná méně fenyklu
    Vzorek 3.( pepř chilli a hořčičné semínko) - chuť ne tak zajímavá, strohá řekl bych..

    1. vzorek byl krásně prorostlí - maso/tuk 30/70%
    3. vzorek byl 45/55
    --tuk je základ- to víme. Tady je to hodně znát. Většina preferovala vzorek 1.



    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Trinacty den pokud pocitam spravne. Tesim se co na nas vypadne az to na vanoce nakrojime. Pecene cca 850g, hovezi lehce pres 600g

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam