• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    TANAIS: kdybych věděla, že kojit budu, tak si ho asi pořídím, ale počítám, že to během pár týdnů utnu úplně, sice laktační liga tvrdí, že každá kapka dobrá, ale holky mají denní spotřebu přes litr mlíka a já nadojím, když to jde dobře, necelé dvě deci.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: podle mě byl
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: no já právě mám nenafukovací nikoli pro dvojčata a nevím, jestli ten nafukovací pro dvojčata by byl tak výrazně lepší...
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TRISSIE: polštář je super,ale žena kojila jen 2 měsíce..;)
    TRISSIE: asi nekoji :D
    my teda nemame nafukovaci a zena uz taky nekoji (kdyz kojila, tak to pouzivala dnes a denne), ale porad je to supr zarazka na deti ;)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    DOCTOR23: a proč je používaný jen minimálně? funguje to, nebo moc ne?
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    prodám nafukovací kojící polštář pro dvojčata...minimálně používaný..potah barevný...pův.cena 1278kč
    nyní za 600kč
    Kojící polštář pro dvojčata
    http://www.twinventive.cz/nafukovaci-kojici-polstar-ez-2-nurse-twins-tm.html
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TANAIS: snad ne,to by jsme museli přejmenovat..:)
    TANAIS: my jsme nad matyasem taky uvazovali, ale ted je jich jak nas... ze simonu taky jsem zjistil az kdyz bylo pozde :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    DOCTOR23: jestli to není nějaký prokletí ve jméně, náš Matyáš je taky pěknej poděs :-)
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    DOCTOR23: u nas je to takovy jakoze kluk a holka :D
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: taky už jsme zjistili rozdílné povahy,Matyáš je takovej uličník a Tomášek zas taková primadonka...:)
    DOCTOR23: Mno vic se bojim, az to prijde na Anicku, protoze Simon je velkej drsnak. Narozdil od nej segra vsechno orve :D
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: tak tě asi čekají krušné chvíle..:)
    Simonovi se klubou dva zuby! V noci zatim spi, ale pres den je teda otravka extremni ;)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: já to měla fakt ošklivý a po roce a půl se to moc nezlepšilo. Teď sjem fakt spokojená. Břicho je pevný, ještzě bych chtěla aspoň tři kila dolů a bude to super.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: taky tak!
    I když stále ještě doufám v aspoň mírné zlepšení.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LAURA: neurolog se nás i teď ptá na to, kdo je A a kdo B.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    TRISSIE: no, já měla břicho po dceři taky krásný, vlastně jsem měla lepší postavu, než před porodem... ale po dvojčatech se mi to fakt nepodařilo :-)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    LAURA: u přirozeného porodu je to jasné - béčko zůstane vevnitř trochu dýl (kupříkladu má 10x vyšší pravděpodobnost postižení vzniklého při porodu) a mezitím se může stát ledacos.
    Ale jinak asi se dolů prostě rychtuje to "aktivnější".

U nás to tak rozhodně bylo, Kačenka (áčko) byla o trochu větší, narozdíl od ségry nepotřebovala pomoc s dýcháním a hned od prvního dne byla schopná pít sama, kdežto Terka potřebovala profouknout plíce a první den sondičku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam