• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: ... přemýšlím, co odpovědět... mám zalhat a trochu Tě uchlácholit... nebo Ti nalít čistého vína? :-)

Mají větší sílu, jsou šikovnější, což znamená, že se víc perou a vlezou už opravdu všude :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: Blahopřání!
    Stále jsou kluci tak živí nebo už to začíná být trošku zvladatelné? :-)

Ptám se proto, že u nás právě postupně přecházíme do stavu nezvladatelnosti. Tak jen abych tušila, kdy počítat s kulminací. Z dva týdny mají rok.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Včera kluci oslavili druhý narozeniny. Letí to... :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TAKAK: na břicho u nás taky espumisan, teplá koupel, cvičení nohama, nosení "na tygříka", leh na břiše - a ten, byť se nedoporučuje, použivaly velmi často i sestry na intermediáru v Podolí.
    A na spaní taky pevné zavinování.

S usínáním začínají mít problémy až teď téměř v roce. Když neusnou u mlíka, v autě nebo v kočáře, strašně vyvádí, stoupají si v postýlkách a řvou a řvou.
    S kočárem jako Tanais v 95% procentech případů manipuluji sama, takže mi váha a rozměry připadají taky velmi důležité.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TAKAK: nezkoušeli jste hacku? na malý mimino si nemůžu vynachválit, usínal v tom krásně, po 4.měsíci jsme bez problémů přešli na spaní v postýlce a hacka pak jenom sloužila ještě nějaký čas na spaní přes den. podstatně efektivnější než houpání v kočárku...
    Hacka klasik - Babyvak Jiří Pech
    http://babyvak.cz/category.php?id_category=32
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    DOCTOR23: Jojo děkuju, uz mi o nich taky rikala kamarádka. Asi si je poridim.
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    TAKAK: tyhle kapky jsou prej hodně účinný
    BioGaia ProTectis kapky 10ml od 388 Kč - Heureka.cz
    http://detske-vitaminy.heureka.cz/biogaia-protectis-kapky-10ml/
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    AVATAR: Moc děkuju za rady. Muzu se zeptat co to je Karpa? Zavinovani nam fungovalo spis v porodnici, ted asi nejvíc vozeni v kocarku, ale to bohuzel v noci moc nejde. I kdyz uz jsme je parkrat v zoufalstvi vytahli na projizdku kolem 11 v noci, jenže jakmile jsme je chteli z kocarku prendat do postylky, hned se vzbudili a mohli jsme je utesovat nanovo :)
    malem bych zapomel... super nam pomohly tyhle lahvicky:
    MAM lahve pro děti: Lahev Anti- Colic: objednejte nyní na internetu!
    http://www.mambaby.com/cz/o-vrobcch/lahve--hrnky/lhve/index-26960-cz.html

nejenze se deti min nalokaji vzduchu, ale skvele se udrzuje v cistote.
    TAKAK: deti uzivaly espumisan, ale efektem si nejsem moc jistej. Docela nam zabiraly zahraty pecky na brisko. Anicka vzdycky (pres den) naspala tak polovinu toho, co simon (az ted se to srovnava) a to jsme se hodne snazili o rezim. Proste je nespavec.

co se tyce uspavani, muzes zkusit Karpa. Zavinovani funguje jak na koho. Simon usinal jak andilek a Anicka se mohla zvencnout. Je proste treba zkouset co na netu dohledas a je docela pravdepodobne, ze casem najdes neco, co plati i na tve exemplare ;)

TAKAK
    TAKAK --- ---
    Ahoj, tak nasi kluci uz jsou taky na svete. Narodili se 21.8. v 38+5tt , Lukas ( 2,4kg ) a Simon ( 2,6kg ). Posledni tyden je trapi prdiky, hlavne Lukiho, tak jestli mate radu co opravdu zabira, tak ji uvitam. Zatim jim davam SAB SIMPLEX, ale nejakou zmenu jsem zatim nezaznamenala.Taky se chci zeptat, co delate, kdyz se vam nepodari behem 3 hodinoveho cyklu jedno z dvojcatek uspat, prodlouzite ho, anebo jedete zase dalsi s tim ze to dospi pak ? V porodnici mi krasne po nakrmeni usnuli, ale ted jak jsem doma, tak casto je jeden vzhuru kdyz druhej spi, nejcasteji kvuli prdikum...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: nojo, jenomže my furt pendlujem a obvykle ne společně. Nehledě na to, že v Praze se mi nevejde kočár do výtahu, takže ho musím mít v autě a protože muž chodí překvapivě přes den do práce, je ta manipulace s kočárem akorát na mně :)
    to my v kocarku delame vsechno ;)

TALENKA
    TALENKA --- ---
    Jenom jdu s hlášením, že už jsem je vypustila do velkého světa. Kočárky už si nepamatuju :-O

LORAIN: tak ja zenu nakladat kocarek nenechavam. Obcas je akcni a nalozi ho driv, nez ja, ale v 98% pripadu to delam ja :)

LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: můj 195 cm vysoký muž, který prakticky nejezdí mhd a kočár vozil jednou maximálně dvakrát týdně, moje povzdechy nad singlovým tfk taky přecházel jen krčením ramen. Což byl jeden z důvodů, proč jsem se s ním trápila tak dlouho a maclarenové golfky pořídila zbytečně pozdě. :-)
    TANAIS: ja nad temahle problemama vzdy pokrcim rameny. Clovek nemuze chtit zazraky, kdyz ten kocarek musi uvest dvojcata aspon do tri let :D
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: EW je na ježdění super. Ale blbě se mi skládá (ám 160 cm) a taky je na prostor v autě náročný.
    my teda s EW jezdime vsude. Dnes jsme byli v lese :)
    to s tim prokluzovanim pri zvedani predku kocarku se nam deje taky. Obzvlaste, kdyz mame jeste naklad. Ale mame teprve rocni osmikilaky, takze za rok to bude delat i bez nakupu. Asi to vyreklamuju (spatne se mi sklada, ty dve zaklopky po stranach nejdou zaklapnout), ale jak vydrzime x tydnu bez kocaru, to nevim :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam