• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    BALAENA: jo to prave jo nastoupila sem 1.9.2012 se smlouvou na 1 rok, ale misto prodlouzeni udelali novou smlouvu a znovu i se zkusebkou na 3 mesice, puvodne sem to chtela vyuzit na hledani nove prace, ale se jaksi zmenilo
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    KACHNY: měla bys pak vůbec nárok na mateřskou? vyjde ti odpracovaná doba?
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    mam dotaz resim ted to ze v praci je to ponekud neunosne ( zima, kolega co po me jeci, noseni tezkych veci atd. ) zkratka neni to ideal, doktor mi navrhoval neschopenku, ale mam 9 leteho sna a vychazky 6 hodin denne sou des tedy a do jara bych asi zesilela.. ale sem ve zkusebce ( misto prodlouzeni smlouvy mi udelali novou opet ze zkusebni lhutou ) tak o tom uvazuju na pracaku bych i podporu mela asi o 1000 vyssi a nemusela resit ze se nestihnu vratit domu z vyletu, nebo z oddilu kam vodim syna. No ale problem je v tom ze se mi nedari nikde dohledat jestli se podpora v nezamestnanosti zapocitava do vypoctu PPM nebo nezapocitava stejne jako nemocenska .
    LORAIN: a to si pamatujes, nebo ti to rikala maminka?
    Jakoze ja se s brachou taky furt rval, ale jestli jsem ho v roce kousal, to uz si fakt nepamatuju :D

Asi na Simona vezmu ostrikovac. Kdyz to funguje na kocku, tak proc by ne na dite. Jenze jemu se to bude urcite strasne libit. Tuhle jsem mu hodil mokrou zinku pres hlavu a on se na to tvaril jako na nejvetsi slast ;)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    SLOVA: my se s bráchou rvali jako koně, ale nikdy nekousali. Starší syn taky nekousal, zato jednou z těch zubů doslova ryl pusou v písku, jak hledal úlevu. Ale tihle mrňousové, ti koušou, na koho přijdou. A nejvíc sebe navzájem :-(
    A s tím Ne! To se nedělá! jsou vtipní. Kdykoli se rozhodnou, že polezou na schody, do kytek, do záchodu ... Vždycky to doprovází důrazným Nenenene!
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    TANAIS: No ne ze ne, ale my se segrama taky kousaly, kdyz doslo k bitce... :))
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SLOVA: u nás právě taky ví, proč se hryžou. Ví, že to bolí. Právě proto to dělají...
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    AVATAR: LORAIN: TANAIS: U naz se to taky hryze hlava nehlava (teda hlavne si jdou po hlavach) a hryzani do sebe samotnych nehrozi. Na to jsou moc chytry holky!:) No, kazdopadne vi, proc se hryzou, protoze to prijde zrovna ve chvili, kdy jedna chce prave to, co ma druha. No, delam na ne razne: Ne, to se nedela. Ale stejne je mi to k nicemu. Davam tomu tak dva mesice a jak bude vetsina prednich zoubku venku, snad je to prejde stejne jako jejich brachu. To musi byt stejne ale strasna morda, kdyz ty potvory rostou... Jo a jinak se mi zda, ze jantarovy koralky na zoubky zabiraji (i kdyz tezko rict, jak by to bylo bez nich) a ze syrovyho jantaru vic...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: naši se taky koušou.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    AVATAR: kluci se taky strašně hryžou :-( mají každý 4 zuby, ale ublížit si už umí pěkně. Vlasntě od malička, když se potkali, začali se vždycky ochutnávat. Teď už si jsou ale moc dobře vědomi toho, že to bolí a buď se tak brání nebo útočí. A já moc nevím, co s tím. Sebe, když jim podstrčím část jejich vlastního těla, nehryznou.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TANAIS: dik popremyslim :o)
    SLOVA: :o) dvojvajecny , rikala sem ze je alespon rozezname :o))
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    AVATAR: kamarádce se osvědčilo a mě posléze tak (ale to už byla L. větší), že když rafá, tak se mu do zoubků strčí vlastní ruka... pokouše sebe.... K pochopení u kamarádčiny holčičky došlo téměř okamžitě... :-)za pokus nic nedáš...
    Simon ma ze svych zubu takovou radost, ze je zakusuje do vseho, Anicky a nas.

Nejaky tip, co s tim? Anicka ma uplne okousanou ruku. Houkat nepomaha, vychovne placat taky ne :)
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    KACHNY: Presne to jsem si rikala taky, ze kdyz bude dalsi dite, clovek nebude tak vyplasenej a recht se zadarily hned dve najednou a bylo to cely uplne nova zkusenost!:) Kazdopadne bud v klidu, vsechno bude dobry:) A jaky vubec cekas dvojcatka? Jedno nebo dvojvajecny?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    TANAIS: taky nosím manželovi jednoho. Toho, který ráno vstane dřív. A zůstávám s druhým a starším synem, který k nám v noci pravidelně migruje, a doufám, že ještě na chvíli budu moct usnout.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: my se doma prostě střídali. Normálně jsem s klukama spala já a když už jsem nemohla, vyměnila jsem si to s mužem, případně mu donesla jednoho, protože s jedním je to v noci pohoda, i když se budí.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jen pro zajímavost, chodím na tenhle web:
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty
    http://www.dvojcata.org/

Kdyby to někoho zajímalo, chodí tam jen rodiče vícerčat. Přijde mi to docela v pohodě.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    LORAIN: já jsem z kluků furt hotová. A manžel taky. Paradoxně, jak v některých manželstvích dvojčata zamávají se vztahy a rozbijí rodinu, tak nám děti drží manželství pohromadě. Jasně, je to makačka, honička jak blázen a lepší to nebude, ale jsou úžasní. Dcera je samozřejmě skvělá a nádherná a já jí strašně moc miluju, ale když je to dvakrát, je to intenzivnější.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: budu mít jeden na prodej po klucích :-) Jediný, co je u toho kočáru blbý a co se nestalo jen mě, že mi "prokluzuje" madlo, nedrží v poloze, do jaký ho nastavím a když zaberu, někdy sjede. Ale to by se asi dalo opravit.

Jinak, já se taky nikam nevejdu. Kluky jsem nejdřív nosila a pak si pořídila vozík, ve kterým jsem děti převážela do auta, dalo se s tím jít i na krátkou procházku. Vozík jsem zrušila, když kluci začali trochu chodit, k autu se transportujeme od té doby pěšky.

Pro mě nebyly dvojčata záhul první rok, ale až po prvním roce. V prvním roce hodně spali, byla to pohoda a akt jsem stihla hodně věcí. Po prvním roce začali chodit a jsou děsně zvědaví, do všeho vlezou, všechno otevřou a každou dětskou pojistku zlikvidujou.
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    1023: jj, taky jsem slysela. Pry to byl ale jen problem 2010 modelu, po te kostru posilili.My mame 2012 a naprosta spokojenost a to hlavne v terenu.No a preziva to dobre i naseho Matyska, kterej se po nem milerad plazi kdyz stoji na chodbe...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam