• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    SLOVA: ťuťuťu....:))
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    Mam jeste dotaz jestli se vam nestalo nekomu neco podobneho ..
    vcera sme byli v Gennetu a vysledky nevysli uplne na vybornou .. kombinovane riziko t21 1/85 ovsem riziko mi znacne zvysuje uz vek na 1/620 ( bude mi 33 ) a byla spatna vizualizace .. Acko se proste nechtelo ani fotit ani meriit a u nej vyslo NT: 2,78 pri cemz ta hranice je pry 2,5.. nejdriv sem to vzala v pohode ale ted mi to vrta hlavou.. mame tam jit ve ctvrtek znova, sem rozhodnuta ze zadnou invazivni vysetrovaci metodu nechci , jen mi to vrta hlavou tak hledam informace
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    AVATAR: a ty zoubky:)) nadherni bobci!
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    Tak jeste jednou a snad uz poradne... omlouvam se....
    Tady_nase_prdolata_po_sloficku
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    AVATAR: boží...a ty modrý oči...:)

rostou :D
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    už s nima začíná bejt sranda..;)
    SLOVA
    SLOVA --- ---
    DOCTOR23: no uzasni jsou!:))
    DOCTOR23: trenujou usilovne :D
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    prodám 2 korbičky na easywalker....
    KORBIČKY EASYWALKER (3639535548) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/show_item.php?item=3639535548
    KATIA
    KATIA --- ---
    KACHNY: tak to je dobrá varianta ;-) pořád je tam maximum těch 180 dní (ne do porodu, ale do 8 týdnů před plánovaným termínem).
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: aha ale ja em otehotnela v srpnu a nova smlouva mi zacala 1.9. takze by to mozna proslo :o)
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: on je to fakt úlet, jedný mojí známý se zase naopak podařilo, že čerpala z plného úvazku, kam nastoupila před první mateřskou (!) i z půl úvazku, kde dělala od té doby po tři děti (třetí neplánované, takže nějak ukončila poměr v tom původním zaměstnání, ale na tu ochrannou lhůtu jí to dalo).
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: právě jsem se vždy setkala s tímto výkladem, že se to bere poslední smlouvy. je to sprostý, o tom žádná, pokud má člověk odpracováno atp.
    ale myslím, že se tak dá opravdu vyložit ten odstavec, protože se tam celou dobu mluví o době, kdy je jžena již těhotná...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Ovšem teda podobný případ jsem řešila s jedním místním ID a ta se na úřadě práce dozvěděla, že
    Prý to tam řešilo x lidí, nějaký kontrolní odbor a opravdu na PPM nárok není. Aby se ty doby sčítaly, musela bych být těhotná už v předchozím zaměstnání :(
    tak nevím, podle mě zákon mluví dost jasně, ale výklad asi tak jasný není.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: ochranná lhůta by se měla sčítat ze všech zaměstnání, průběžně se čerpá a zase obnovuje:

zákon o nemocenském pojištění
    § 15
    (2) Peněžitá pomoc v mateřství náleží též, jestliže po zániku pojištění došlo k nástupu na peněžitou pomoc v mateřství (§ 34 odst. 1) v ochranné lhůtě. Ochranná lhůta činí u žen, jejichž pojištění zaniklo v době těhotenství, 180 kalendářních dnů ode dne zániku pojištění; ustanovení odstavce 1 části věty druhé za středníkem platí zde obdobně. Vznikne-li ženě v ochranné lhůtě uvedené ve větě druhé znovu pojištění, ochranná lhůta po dobu tohoto nového pojištění neběží a nevyčerpaná ochranná lhůta z dřívějšího pojištění se připočítává k ochranné lhůtě získané na základě tohoto nového pojištění, a to nejvýše do celkové výměry 180 kalendářních dnů. Nestanoví-li se ochranná lhůta podle věty druhé, činí ochranná lhůta 7 kalendářních dnů ode dne zániku pojištění; ustanovení odstavce 1 části věty druhé za středníkem platí zde obdobně.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KACHNY: bere se rozhodné období a nebo poslední smlouva. přeřazení by záleželo asi na tom, jak máš přesně popsanou pracovní smlouvu. ale jak jsem psala, pokud bys objektivně práci nemohla dělat, ale nebylo to na nemocenskou, tak sedíš doma a dostáváš plat. vyhození ve zkušebce, tedy řekněme po 2 měsících práce, znamená, že musíš do dvou měsíců nastoupit na mateřskou - nevím v kolikátým jsi měsíci, jestli bys to stihla...? jinak nebudeš mít nárok na mateřskou, ale až na rodičák. a nebo bys musela rychle sehnat nové zaměstnání...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    KATIA: v Praze jina pozice neni ( jako ze vubec neni jina pracovni pozice kam by me mohli preradit a nemuzou me preradit do Decina?
    to ze by me vyhodili ve zkzusebce by me ani moc netrapilo. Ja myslela ale ze se PPM vypocitava podle platu a ne podle smlouvy, pokud by to bylo podle smlouvy tak je to bajecne prozoze tam ma ten plat vyssi nez v predchozi smlouve
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam