• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SHIVASANTI:
    TANAIS:
    LORAIN: diky je proste divna predstava jit domu bez nich na 5 tydnu ..

ale jinak Betka je uz bez kysliku !! akorat porad jeste ani jedna moc netravi mliko a Terka ma zloutenku .. a teda Terka je strasnej vztekloun neustale si vytahuje sondu z briska a vzteka se kdykoliv ji cokoliv dela a to teda fest .. a Betka je takova buchticka ne ze by se nedokazala vztekat ale proste ji to nebavi bych rekla .. a jak uz nema hadicky tak splaskla a je taky jako panenka ..
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    KACHNY: Taky jsem rodila v Podolí - před rokem a půl. Tehdy byly podmínky ukončený třicátý šestý týden, dvě kila a sami pít (=ne sondou). Ale jedna sestřička na intermediálu mi říkala, že se to nebere zas tak přísně. Obzvlášť ta váha. A že se prý často stačí zeptat.
    Ale taky byli moc rádi, že jsem tam nebyla celou dobu s klukama. Dojížděla jsem tam tři týdny. Chtěla jsem, protože jsem měla doma staršího syna, kluci byli zpočátku v inkubátorech a beztak mi je dovolili vyndat jen na chviličku. nácvik kojení jsem měla "dovolený" jednou denně, klokánkování taky. Ale myslím, že by nebyl problém, kdybych tam s nimi chtěla být od rána do večera... jen jsem se prostě cítila být užitečnější doma.
    TANAIS: toho se taky prave bojim. On Simon nema zdaleka takovou stabilitu. Precijen prvni rok a ctvrt svyho zivota nemohl hybat levou nohou.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: my máme jiný. Tommy Guard nebo http://www.hyperzbozi.cz/vysledek-hledani?q=k%C5%A1%C3%ADry+tommi+guard

Tohle, co odkazuješ, by naši klucí mít nemohli. Furt by byli na zemi. Jeden druhýho by strhávali.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    BLOUBEKNT: ještě se mi nestalo, že by mi za to někdo nadával. Spíš jsou lidi pobavení a chápaví.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: my je používáme furt :) V Praze si bez kšírů nedovolim jít, bydlíme na magistrále a lovit pod autem se mi je fakt nechce :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    KACHNY: Gratuluji. Dneska mi přijde, že to vážně neni možný, že ti naši taky byli takhle mrňaví... :)
    BLOUBEKNT: p.s. lidi jsou casto dementni, s tim nic nenadelam. Ale ukocirovat dvojcata v jednom cloveku, kdyz vubec neposlouchaj, to proste nejde. A vbehnout je pod auto fakt nenecham.
    BLOUBEKNT: jak se to jmenuje, prosimte? Vypada to docela pekne :D
    ja zatim nasel tohle, ale moc se mi nezda ta cena:
    Walkodile Duo - detske choditko - WALKODILE new
    http://www.walkodile.cz/duo.html
    BLOUBEKNT
    BLOUBEKNT --- ---
    AVATAR: vodítka jsme používali velmi často a rádi. na akční děti je to skvělý, obzvlášť když je potřeba, aby děti někam došly jen s jedním rodičem. Ale teda překvapily mě některý reakce kolemjdoucích. Většinou byly pozitivní, ono to vypadá jako že má dítě batůžek ve tvaru zvířátka. My měli opici a psa a doprovod drží to děcko vlastně za ocásek toho zvířete. celkem se to dá považovat za roztomilou věc (obrázek zde). A přesto se našli takoví, co si div neodplivli nebo nám přímo nadávali. Srát na ně samozřejmě, vodítka byly jednoznačně užitečný.
    SHIVASANTI
    SHIVASANTI --- ---
    KACHNY: My to meli hodne podobne. Kluci se narodili v 32+1 na Bulovce. Oskarek vazil 1910 a Krystufek byl podstatne mensi 1230. Me pustili po 5 dnech domu a jezdila jsem za nima 3x denne na navstevu a vozila jim odstrikany mliko. Z nemocnice kluky pustili po mesici, s tim, ze jsem tam s nimi posledni tyden mohla byt na rooming-inu, abychom se sehrali. Pro pusteni museli mit nad 2000g, sami pit a byt 36+6. Krystufek se posledni tyden pred propustenim temer zastavil na vaze a vypadalo to, ze tam jeste nejaky tyden pobudeme, ale primar udelal vyjimku a pustil nas i pres to, ze mel 1880g. Dojizdeli jsme kazdy tyden na kontrolu a klukum jsme museli asi mesic davat do mlika fortifikace. Vim, ze je to pro tebe ted hodne tezky a nepredstavitelny, ale zachvilku uz si budes obe princezny uzivat doma;)
    Ted je jim 10 mesicu a jsou z nich takovyhle valibuci;)

TANAIS: asi budem muset porditi naky ksiry... fakt kazdej bezi na jednu stranu. Aby sli nekam spolecne, to se nestava moc casto :D
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    AVATAR: .... teď teprve začneš šilhat! :)
    Abych ti dodal silu, tady je nejaky video, jak to bude vypadat za cca 18 mesicu :D
    První kroky venku...
    http://www.youtube.com/watch?v=C8bSqnKvKiM
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: to dítě je stabilní, ale prostě riziko SIDS a podobných radostí tam je, jen proto, že je venku, to neznamená, že je stejně zralé, jako by bylo po termínu...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no uvidime ale u ty kolegyne a 3 kilovyho ditete co se plne koji samo mi to prijde proste divny .. u holek nevim tam se proste budu porad ptat ze joo
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY: před 36tt jsou ještě různá rizika komplikací... asi je to něco trochu jiného u dětí, které tam leží od 28tt, jako byly ty Avataří, pokud si pamatuju, ale Motol taky nepouští dřív než 36+0 bez ohledu na stabilitu dětí. I kdyby tam byly už jen na observaci.
    A 2000g je rozhodující pro udržení tělesné teploty, pod to má miminko moc velký povrch na takovou váhu, takže se může podchlazovat.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AVATAR: no jdeme za nima za hodinu tak to vyzjistim presne ..
    kolegyne na pokoji porodila 34 plus 5 a syn ma 3000 ted a koji a prej si ho musi nechat do 36 a ona pujde asi domu, no divny mi to prave prijde kdyz uz koji pribejva ma pres dve kila ...
    KACHNY: hlavně jim jde o to, aby samy dýchaly a jedly. Dřív je nepustí. Nás pustili určitě dřív, než v 36. týdnu, ale může to být nemocnici od nemocnice jiné...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    XMARGE: no dve kila a 36 tyden pry musim se dneska zeptat
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    KACHNY: švagrová porodila nějak podobně jako ty (ve 32.tt), ale děti byly menší (oba kolem 1400 g). Ona šla snad po týdnu domů, děti tam ležely ještě dalších skoro 7 týdnů (holčička měla trochu problémy). Švagrová tam 2x denně vozila odstříkaný mlíko a pak tam s nima byla týden na rooming-in, aby se s nima naučila pracovat a pečovat o ně. Nechtěli je pustit, dokud nebudou mít oba dvě kila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam