• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    Rady, nápady, zkušenosti a vše okolo výchovy dvojčat a vícerčat.

Českomoravská asociace Klubů dvojčat a vícerčat
    dvojčata.cz
    Centrum pomoci rodinám s vícerčaty - Klub dvojčat a vícerčat, o.s.
    Centrum pro rodiny s dvojčaty a vícerčaty

Důležitá informace: umělé mléko pro nedonošené děti do 5kg (PreBeba Discharge) je možné mít na recept plně hrazený zdravotní pojišťovnou
    rozbalit záhlaví
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    AVATAR: http://kojici-polstare.heureka.cz/
    nasel by jsi ho tam ? :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AVATAR: a znacka podel te by se dalo dohledat :o)
    KACHNY: fakt nevim, dostali jsme ho darem :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    a mate kojici polstar pro dvojvata nebo obyc? a pripadne jakej? je jich na me nejak moc tak se ztracim ..
    my jsme koupili kocar na vystave kocarku, kterou porada firma kocarky daniela.

a) jsme si tam osahali konkurenci a presvedcili se o kvalitach EW
    b) jsme dostali fakt peknou slevu

Kojící polštář je povinnost. I jako zarážka :)
    ZARZAROSA
    ZARZAROSA --- ---
    SUCUBIS: dá. docela dobře s pomocí toho srandovního kojícího polštáře.

SUCUBIS: my měli připravený jen autosedačky, kočár koupil muž až po porodu (času dost, s dvojčátkama rozhodně nepujdeš druhej den domu). Ale měli jsme štěstí a kupovali jsme z 2.ruky
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    KACHNY: a zbytek veci pytlikujeme ted ale mame jeste nastesti cas.. hadriky nejake mam , mame prebalovak, postylka bude asi o vikendu a uz jenom matrace do postylky perinky atd, ale to vyresi jeden nakup ..
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: no ja tam byla dvakrat jednou po propusteni po hospitalizaci a pak tyden na to, obe to byly mile doktorky vsechno vysvetlily a po druhe me poslala na diabetologii a dalsi velkej ultrazvuk.. diabetologii sem stihla jenom jednou kdy sem nafasovala glukometr a instrukce s tim ze se meri ob den ( opet sem to stihla jenom dvakrat v den porodu sem se na to rano vykaslala.. ) ultrazvuk sem taky nestihla :o)

AVATAR: jen co mi dali epidural tak uz to bylo ok ale jak nic bych nerekla .. rekla bych rychle :o) oni ty stahy po minute nebyly zadnej med ..

SUCUBIS: vybrano sme meli uz dlouho a chteli ho objednat az koncem brezna, ale pak sme zjistili ze cervena barva ma vypadek dodavky takze sme objednavali v unoru a prisel tyden po porodu takze nekdy po mesici .. ale my chteli tu cervenou .. jo a je to ten easywalker
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    my kupovali ve 25tt ale žena už byla u apolináře..takže je lepší bejt připraven za včasu...:)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: vybraný jsem měla kolem 20tt, ale výbavu jsem kupovala až mezi 25-30tt - do té doby ani ťuk. Až když jsem věděla, že už jsou dost velké na to, že by přežily, i kdyby musely hned ven.
    Ale ono, já taky z kontroly v 21tt odcházela s podezřením na transfuzní syndrom a s verdiktem doktorky, že pokud to nezvládnem aspoň do 26tt, tak to bude hodně nedobré.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    kolem kteryho tydne jste tak porizovali kocarek ? napadlo me nejdriv 20tt, ale i to me prijde nejak brzo
    tak ja uz mlcim :)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    AVATAR: máma teda s námi šla na císaře,protože ségra přestala dýchat,ale já měla váhu 3,6kg a ségra 2,4kg. to bych teda ani spontaně nechtěla rodit :) dvakrát zase sebou
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    AVATAR: hele ja co porod to peklo, oba co jsem v za zivot prozila (v rozmezi 10ti let) byly prekotne z toho ten pred 2ma lety hnanej vsim co meli po ruce a u toho jsem jim malem odesla do rise snu, z ty bolesti by se jeden zblaznil, vazne porod je neco, co bych uz asi nezvladla prirozenou cestou
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    AVATAR: nezobecňuj, jo? Jeden z doktorů v Motole měl doma dvojčata, s porodní váhou 3.5 kila (donošený), a moje o šest týdnů nedonošené měly 2.400 a 2.300 - s tím se rodí některé donošené děti :-) (třeba manžel měl 2.6kg v termínu)
    SUCUBIS: hele dvojky bejvaj malicky i kdyz neprijdou predcasne. Zena vyplivla ty nase dva pytliky mouky jak nic :)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    da se to vubec kojit oba najednou, kdyz zenska neni prirodou nijak extra obdarovana ?
    KACHNY: jaky tam vubec jsou na te rizikove poradne ? prijemne sestricky ? na UTz jsem dneska mela uzasnou sestricku co se me vazne moc venovala a snazila se vsechno vysvetlit, ja tam na ni cucela jak telatko kdyz jsem prisla :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    me se dokonce pri prijmu ptali jestli chci rodit spontalne nebo SC , rekla sem ze normalne za coz sem si pak v jednu chvili dost nadavala :o)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    SUCUBIS: tak sem to resila, proste je to tak i kdyz je to nesmysl, sem tam zaregistrovana na termin porodu 14.5 a holky sou na svete od 15.3.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ja jen nechapu, proc se mam jeste na webu registrovat k porodu, kdyz stejne bude v uplne jinem terminu a uz si me tam budou sledovat od 2.trimestru, takovy prasteny, jeste aby se me ta registrace nepovedla, kde pak budu rodit :D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: hele, u dvojčat je císař na přání lékařsky indikovaný i u dvojvaječných v ideálním postavení, takže se rozhodně nemusíš bát, že by tě nutili do přirozeného porodu, když nebudeš chtít!
    Já myslela, že bys třeba chtěla rodit vaginálně (já chtěla, ale nešlo to - áčko v poloze koncem pánevním je prostě neoddiskutovatelný císař), tak že ti dám nějakou naději :-)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: kdyby me rekli ze cisar nebude tak je asi zabiju, ja se na nej tak tesim, desim se porodu a u psychiatry mam slibeny papir ze doporucuje vzhledem k psychickemu stavu prave cisare - nezahravej si se mnou :D
    jinak jak je dneska kontroloval tak oba maji 45mm, zatim se nastesti zda, ze hodlaji byt stejne velici
    zati ja jsem uplne mrtva, hrozny vycerpani a co jsme se o nich dozvedela tak zase nespim, jestli to tak pujde dal, tak nas znicim vsechny tri, spis chradku nez ze bych prospivala
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam