• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DOCTOR23Dvojčata a vícerčata
    TAKAK
    TAKAK --- ---
    SUCUBIS: ahoj , jak ses driv ptala na ty kocarky ( nevim jestli to je jeste aktualni dotaz ), tak my mame bumbelride. rozhodovala jsem se mezi EW a Bumbl. a nakobnec i kvuli polohovani nozicek, polohovani zad, velikosti kose pod kocarkem a v neposledni rade celkovemu designu vyhral Bumbl. Klukum je ted 9 mesicu, pouzivame ho skoro od narozeni nekolikrat denne, jezdime s nim do mesta i do terenu, a zatim super. Predni kolecka jsou trochu citlivejsi na vetsi nerovnosti, ale staci je uplne jednoduse zablokovat a da se s tim i na vyraznejsi teren.Kocarek nema korbicky, ale vkladaci tasky. Na zacatku to byl jeden z duvodu proc jsem se mezi EW a Bumbl. nemohla rozhodnout, prislo mi lepsi mit pevnou korbicku, ale ted jsem naopak rada ze to ma ty tasky. Vyhody tasek jsou, ze jsou lehci a kdyz nekam cestujes, daji se slozit a nezabiraji tolik mista jako korbicky. Nevim, ale zatim jsem nenasla jedinou vyhodu v cem by byl EW lepsi. Mozna servis, ale s Bumbl. jsem ho zatim nepotrebovala, takze taky tezko posoudim. Kupovali jsme ho v Malvikovi, a tam nam rekli,ze v dobe opravy nam zdarma zapujci nahradni, takze to jde taky takhle resit.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    kdyby u mel nekdo B. Indie twin s korbickama kolem tech 10k a planoval se ho nekdy kolem zari-rijen zbavit, pisnete do posty, u nas doma to rozhodne vyhral :)
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    AVATAR: tak u nas se asi teprve testuje a pomalu pridava ..
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    PAULMUADDIB: me to teda pripada neuveritelny :oDDD ale my nemely ani 3,5 ze jo ..

jinak teda sem zavedla rezim po 4 hodinach a zatim dobry holky porad pribiraj a je to klidnejsi pro vsechny strany a hlavne je nemusime budit a doktorce o tom reknu az holky pochvali jak pekne pribraly a je to.. :o)
    Me teda jeci na stridacku. Aby dele vydrzely...
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: presne to sem si uzila vcera cele dopoledne asi jako oslavu toho ze sme byly samy doma skoncilo to az po 2 hodinach .. lezela sem vedle nich tulila je a podavala dudliky .. a kdyz to skoncilo byla zrala na panaka :o)) ale dneska tuk tuk zase pohoda...
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    DOCTOR23: 7.3 mi zas tak rekordni nepripada. My meli presne 6 kilo deti a normalka.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ah, tuhle ignoraci na hlucne podnety ja ziskala uz u nas doma od segry, takze me to nevyvadi z miry ani ted u priserky (i kdyz bych tu jeho lasku k pisteni rada odbourala), uz premyslim kam dat v pokoji ohradku (je docela velka), ze zacatku bude teda jedna spolecna cestovni postylka pro oba tak jsem zvedava, jestli je uhlidam proti priserce, on miluje male deti, ale je to ignorant :/
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: že když budou řvát dvě najednou a ty budeš doma sama, že s tím prostě nebudeš moct nic dělat. Prostě budou řvát a nezbývá než se s tím smířit.
    Já si vybudovala jistou formu schizofrenie, "Ta druhá" poslouchala ten řev a já jsem se snažila co nejrychleji udělat všechny úkony vedoucí k odstranění příčiny.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    je neco, na co se u dvojcat specialne pripravit, co jste s prvnim ditkem tak nejak nemeli ? tim ted nemyslim to klasicke vsechno je krat dva
    DOCTOR23
    DOCTOR23 --- ---
    Na Slovensku se narodila rekordně těžká dvojčata – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/koktejl/335694-na-slovensku-se-narodila-rekordne-tezka-dvojcata.html
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: já jsem byla kolem 18tt konečně zpátky na předtěhotenské váze, ze začátku jsem furt zvracela a hubla. Ale jídlo si hlídat musíš, ono ani hypoglykémie (nízký obsah cukru v krvi) miminkům nedělá dobře...
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    TRISSIE: ja jsem si totiz uvedomila, ze posledni dobou jim cim dal min, mam v podstate za den jen obed a veceri a nic mezi tim, maximalne ze malemu uzobnu neco ovoce ci jednu housku, taky jsem uz 18tyden a pribrala jsem jen 1kg (tj i manzel si vsimnul, ze jsem zhubla a to je nejaky ignorant), nastesti potvurky jsou zatim stejnomerny, musim si na to davat vetsi pozor :(
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    SUCUBIS: podle empirických studií se riziko TTTS zvyšuje při funkční podvýživě (nedostatek železa a nedostatek bílkovin) - vysoké dávky bílkovin (denní příjem zvýšit o cca 75g denně, a tím myslím čistých bílkovin) mají pozitivní vliv i při už rozjeté TTTS (s dost vysokou úspěšností buď zastaví progresi, nebo dokonce sníží stav o jedna dolů).
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    je to tak, ze kdyz ma matka nizsi kaloricky prijem, ze vznikne TTTS, nebo to na potravinovych prijmech matky nezalezi ?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KACHNY:ještě můžeš experimentovat se zkrácenými pauzami přes den, jestli by ti třeba nedaly v součtu větší množství mlíka. Minimum jsou dvě hodiny.

Lepší je navyknot je na častější krmení ve dne a noc mít klidnou... když potřebuješ zachovat počet dávek.
    KACHNY
    KACHNY --- ---
    TRISSIE: no pribiraji obe ale terka pomaleji , mely by pribirat pry minimalne 120 za tyden a terka pribrala ted cca +- 100 nevim presne protoze jedna vaha je od doktorky a druhe je po rydnu vazeno u nas doma
    ICEMAN8241: ne ne rezimu se zbavit nechci rezim mi vyhovuje z duvodu jak pise
    TRISSIE: jenom nevim jestli uz muzu ten rezim zvolnit ( upravit trebas po 4 hodinach ) na to aby byl pravidelny a jedly kazdy den ve stejnou hodinu a ne kazdy den jinak protoze diky tomu vubec nic nestiham .. jinak teda holky nebudim budi se vetsinou samy, budim je pouze pokud je to v noci dyl jak 4 hodiny jednou nas budik nevzbudil (knouraji tak potichu ze si musim natahnout budik abych je pak oboje zaregistrovala ) a holky spaly ale pak byly jak prasteny a kazda vypila strasne malo ...
    My teda budit nemuseli. Decka se hlasila sama. Naopak po vic jak roce jsme jeden nocni gablik docela slozite museli odbouravat a druhy posouvali tak, abychom se konecne vyspali aspon 6 hodin v kuse...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ICEMAN8241: něco jako režim prostě ve větší rodině být musí, i kdyby jen proto, že školák (či předškolák) prostě musí do postele nejdýl v x, ráno vstávat v y a vyfasovat snídani či být doprovázen do školy...
    ne nadarmo se říká, že s prvním dítětem je matka v jedenáct dopoledne ještě v pyžamu s nevyčištěnými zuby, kdežto s druhým v 7:30 v kočárku na cestě do školky :-)

ale "něco jako režim" fakt nezahrnuje "buzení v noci po 4hodinách", což byla ta část nemocniční praxe, kterou jsem s nadšením po příchodu domů opustila :-)
    ICEMAN8241
    ICEMAN8241 --- ---
    TRISSIE: To je dobrá připomínka :) On na mě ten dotaz dělá dojem, že s tím režimem chce Kachny co nejdřív přestat, na což jsme se taky těšili a krutě se nám to vymstilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam